Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič kamionu a spoluvlastník autodopravy Staněk je nalezen zavražděný, kamion s nákladem zmizel. Náklad byl určen vietnamským obchodníkům a Specialisté musejí podstoupit jazykově i kulturně nelehké pátrání v této komunitě. Případ se komplikuje ve chvíli, kdy zjistí, že bratr zavražděného se tajně scházel s dcerou vietnamského obchodníka Li, oba to před svými rodinami tajili. Ve hře jsou i rasové motivy, neboť bratři měli již jednou těžký konflikt kvůli tomuto vztahu. Navíc se ukáže, že dalším motivem by mohla být kriminální činnost: pašování cigaret z Ukrajiny přes Polsko. Podíleli se na něm Vietnamci, Šubrtovi, anebo obě rodiny? Vše se zamotá ve chvíli, kdy je unesena mladá Vietnamka Li. (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela slušný díl díky vhledu do vietnamské komunity, žel opět v tom tendenčním vidění pašování (chyběly jen drogy). Jinak je to takové Romeo a Julie, dokonce i na bratrance dojde, a jak je u Specialistů skoro vždy zvykem, pachatel důležitý důkaz odhodí jen tak ledabyle, aby se hned našel v koši. A policie tady nakonec ani nic nevypátrá! Nejpitomější scéna - Cibulková s kamioňáky, kteří chtějí lynčovat v noci Vietnamce. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z pohádkových dílů o tom, kterak se zamilovananý pár z nesvářených království musí potýkat s intrikami, neporozuměním a ústrky z obou stran. Nejvtipnější je Vilma Cibulková v čele blondýnů proti tmavým, kteří ji kdysi způsobili trauma. Ale nic není černobílé a nakonec zvítězí pravda, zákon, pochopení a láska. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letos v kině mne nejvíc pobavil film Miss Hanoi a takže i proto tenhle díl Specialistů mi přišel jako jeho malý derivát díky zločinu s vietnamskou komunitou, nebo Ha Than Špetlíkovou. Asi nejlepší díl třetí řady s nadprůměrným obsazením ( dokonce Cibulková a skvělý Kozub ) a hlavně po dlohé době pachatele vypátrali aniž by se jim musel sám dobrovolně přiznat. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle nebyla jen kriminálka, ale současně i populárně naučný pořad o vztazích mezi etniky. Vše dopadlo správně, jeden rasista (bratr) mrtev, druhý rasista (matka) vyléčena ze svých ošklivých předsudků vůči vietnamské komunitě, lásce hlavních hrdinů už nebude nic stát v cestě a všichni žili šťastně až do smrti, zazvonil zvonec a pohádky je konec. Ten Štěpán Kozub nemůže hrát s takovým obličejem nic jiného než vrahy a záporné postavy, viz Případy 1. oddělení, Zahradnictví, Bůh s námi…), o favoritovi na vraha nebylo od samého začátku pochyb. Zuzanka Májová opět osvědčila svoji bystrost, nejprve se jde jen tak mimochodem porozhlédnout po podniku a narazí na černé kolo (nic jiného v té garáži zajímavé nebylo, jen to kolo), pak už jen stačí, aby u výslechu slyšela, že pachatel přijel na místo činu na kole a bylo jí naprosto jasné, že se musí jednat jen o to kolo z garáže a o žádné jiné, opět na to kápla, klobouk dolů. S tím překladatelem, to byl zase pěkný úlet, vyšetřovací čtyřka si z celé Prahy vybere překladatele, který je zrovna úplně náhodou zločineckým mozkem, to byl zase povedený vtip, jak je ta Praha maličká. ()

Reklama

Reklama