Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialisté vyšetřují neobvyklý případ vraždy, kterou ohlásila její oběť. Tou je Tomáš Jordán, spolumajitel firmy na výrobu přístrojů pro nukleární medicínu Chem Medic, který byl ve své laboratoři ozářen a zbývá mu maximálně několik týdnů života. Jordán rezolutně odmítne odvoz do nemocnice a v čase, který mu zbývá, si chce zařídit rodinné záležitosti. Rolí jeho dozoru a řidiče je pověřena Zuzana. Průběh vyšetřování naznačuje, že vrahem by mohl být jeden z dalších dvou jednatelů firmy, kterými jsou Drábek a Samecký, nebo jeho druhá manželka Helena, se kterou je Jordán v rozvodovém řízení. Specialisté získají kamerový záznam z parkoviště Chem Medicu, který dokazuje, že v době vraždy tam byl firemní vůz, který měl zapůjčen Drábek. Jakmile se tuto informaci dozví Jordán, chce vzít spravedlnost do svých rukou. Když Specialisté přijedou k budově, naleznou před ní mrtvého Drábka a v jeho kanceláři Jordána v bezvědomí. Zabila oběť svého vraha, nebo je všechno jinak? (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět zajímavý, taxikaření s budoucí mrtvolou bezva nápad, ale přece jen mi to přišlo nakonec celé podivně zmatené, kdy mi ty motivace nějak neseděly, a fakt bych rád věděl, kolik Čechů má zkušenost s válečnými zónami nebo vojenskými misemi. Že si pitomoučce nechá specialistka Májová ukrást mobil i auto (!), to raději nekomentuji. Jinak škoda, že Vondráček s Lenkou jsou někde na dovolené, chybějí tady a je to bez nich takové nijaké (což bych nečekal, že řeknu). Jinak bych opakoval to, co napsal už sorrow. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

........skôr záležitosť psychologická ako kriminálka....tu sa autori tuším tiež inšpirovali zahraničným seriálom tentokrát .....Mentalista.....a som rád po dlhej dobe videl poručíka Jiřího Ráža zo seriálu Chlapci a chlapi (František Kreuzmann) v akcii.... ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak co nám zase parta Specialistů naservírovala. Vondráček na dovolené, Májová se hloupě nechá připravit o telefon i auto, pak tasí pistoli, jako vážně chtěla v centru Prahy střílet po svém autě, který ji ukradl umírající poškozený? Panenka s Čermákem všemu nasadí korunu, když se bez povolení k domovní prohlídce pomocí planžety vloupají do bytu soukromé osoby, jako kdyby to byl naprosto běžný vyšetřovatelský postup. Panenka otevře první zásuvku a hned se dozví důležitou informaci, Čermák otevře druhou zásuvku, nalezne další důležitou informaci a případ je po třiceti vteřinové nelegální domovní prohlídce vyřešen. Vraha pak potkají při vystupování z výtahu, jak jednoduché. A opět si Specialisté neodpustili svůj typický výslech, kdy vezmou do výslechovky prvního podezřelého Sameckého a začnou bez jediného hmatatelného důkazu vyšetřovat způsobem, tak se přiznejte, my víme, že jste to byl Vy, nezdržujte to, přiznejte se. Samozřejmě nám scénárista nezapomněl připravit slepé uličky k Drábkovi (podepsání smlouvy na 20 mega) i k Sameckému (poměr se ženou Jordána), aby pak nakonec zcela neočekávaně vše skončilo úplně jinak. Způsob samotné vraždy by takto ani nebylo možné naplánovat. Z na první pohled prostoduchého týpka, který zajišťuje ostrahu objektu se nakonec vyklube odborník na jadernou fyziku a současně specialista na IT, který dokáže bez nejmenších problémů změnit záznam z kamer a připravit sofistikovanou vraždu ozářením. A aby byla naplněna povinná stopáž, dá se tam trochu vaty s usmířením dcery a umírajícího poškozeného pod dohledem Májové. Už druhý díl v řadě, který by člověka rozplakal. Možná by bylo lepší točit těch dílů méně a dát si s tím větší práci... ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů, čím dál tím krásnější Zuzi Kajnarová měla kupodivu zcela výjimečně co hrát, prostředí fajn, scény s dcerou první oběti a hlavně v kostele měly svůj náboj, nicméně v zásadě zase takové nějak nedotažené a kdo se díval předtím na Ostravu na ČT, tak tentokrát byl jednoznačným vítězem Hřebejk. ()

stenrik 

všechny recenze uživatele

Kriminálky (a tím pádem ani Specialisty) nesleduji, ale výjimečně mě zaujala upoutávka a téma dílu - vražda někoho, kdo ještě žije. Nicméně příběh kromě tohoto není ničím jiným zajímavý a konec je ve stylu "vrahem je zahradník". Tak snad to není moc velký spoiler. ()

Reklama

Reklama