Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletá Julie Šimůnková beze stopy zmizí. Specialisté najdou důchodce Urbana, který má u sebe její batoh. Urban ale nevypovídá, dokonce to vypadá, že si z nich dělá legraci. Až Urbanův syn Patrik jim objasní, že Urban trpí Alzheimerem. Specialisté jsou ve slepé uličce. Urban neví, jak k batohu přišel, ale mohou mu věřit? Co když má ve zmizení dívky skutečně prsty, ale pouze si nic nepamatuje? Zároveň se v Urbanových nesouvislých projevech objevují nezřetelné a zmatené zmínky o jakési mladé dívce v nebezpečí. Posun přinese až prověření minulosti Urbanova syna Patrika. Byl již vyšetřován kvůli sexuálnímu násilí. Je snad pachatelem on a starý polodementní Urban je jen pomateným svědkem zločinu, jehož dosah si neuvědomuje? Podezřelé je i chování Juliina staršího bratra. Mohl by snad s jejím zmizením mít něco společného on? Čas běží a s ním se krátí i šance zachránit mladou dívku, o které se neví, zda je vězněná, či již mrtvá. (TV Nova)

(více)

Recenze (6)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt toho pošahaného konce a stupidních vyšetřovacích (ne)metod, šel bych klidně výš, protože to mělo atmosféru, Zdeněk Mucha svou roli zahrál (opět - viz film Polednice) naprosto skvěle a příběh se rozvíjel hodně nejednoznačně. Ale nevěřím, že holka týden bydlela v nějaké cizí chatce (a syn by o její přítomnosti ani nevěděl), z čeho si třeba kupovala to jídlo? A to tam celý týden jen brnkala někde za stromem na kytaru? Neměla u sebe ani mobil? Ostatně, na 12 let ta holka vážně nevypadala. A jak tu píše velmi správně Johny44 - policie má důležitého svědka, u něhož najdou dvě závažné stopy, a jen tak ho propustí? Ani ho nehlídají? Žádná sledovačka? Ale no tak! Jinak jsem rád, že jsem zas po čase viděl hrát brněnskou herečku Gabrielu Ježkovou, nyní Štefanovou. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....nebolo to kompaktné...veľa motívov, podozrivých....a vlastne nič.....PS: som nevedel, že pri podozrení na M.Alzheimer sa podozrivý napriek dôvodnému podozreniu z vraždy nezaistí, ale ide domov......jááj.... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ ztracené dvanáctileté dívky dost nadprůměrný většinu času ( včetně hereckých výkonů ). ale na co jsem koukal s otevřenou pusou bylo nahánění podezřelého v lese - akce, střih, počet kamer, hudba - to bylo jak celovečerní akční první ligy. Jedna malá vlašťovka sice jaro nedělá, ale já to ocenil a všiml jsem si také, že kameraman objevil , co to je dron. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů a s vyjímečně příjemným koncem. S praxí to serovnávat nebudu, nejsem ani detektiv amatér, ani místní idiot, hodnotící všechno ve stylu "hned jsem věděl", nebo "jak je možné, že policie to a nebo támhlento", to nechám všem těm honajzům a podobným marným existencím, mně to pobavilo a splnilo to tedy svůj účel. Takže díl nadprůměrný (hodně), je to ještě z té řady s nejlepším obsazením, takže pět hvězd - ne Johny44, nedělám si z tebe prdel, mám tě totiž zcela na háku a hodnotím si podle svých pocitů a spokojenosti. Herecké výkony skvělé, ty pohledy z dronem mně trochu připomínaly v poslední době oblíbené cestopisy typu Austrálie (či spousta dalších) z ptačí perspektivy. Celkově dobrá práce, ten rozpočet nebude asi enormní (není to Česká teelvize) a je potřeba si uvědomit, že točí tak jeden díl za týden. ()

Johny44 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já nevím. Koukám na všechny ty hodnocení a říkám si " si děláte prd..l? Tak vysoké hodnocení? Zajímavej námět? O.K. Ale jinak? Mě přijde, že si autoři myslej, že jsou diváci úplný retardi. Nebo jsou retardi tvůrci? Buď mají dílo nazvat crazy komedie nebo začít myslet. Z tohoto dílu by měl výtlem i inspektor Closeau! Je tady únos dítěte, mají svědka, který jednoznačně identifikuje osobu, kterou z dítětem viděl, následně se u ní najde zkrvavené oblečení a krev je uneseného dítěte. No a pak se u podezřelého objeví podezření na alzheimera a co řekne šéf toho elitního týmu policistů? No tak mi vám ho pustíme domů!!!!! Možná, že tomu přihlouplýmu scenáristovi už taky došlo, že to je fakt blbý. Jelikož by se ale, evidentně rozsypal celý další děj, a nic lepšího nemůžou vymyslet, tak mu přidá do huby větu " no, ale, mám podmínku!! musíte být k dispozici !!! Nemám valné mínění o české policii, ale snad ani u nás není žádný takový dement, který by tohle udělal... Takových hloupostí je celý seriál plný. Prostě by se to muselo pořádně začít promýšlet. A na to v tomto seriálu nejsou evidentně schopnosti, ani čas. Tohle už není ani k smíchu...to je k pláči. ()

Reklama

Reklama