Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ozbrojený lupič přepadne bankovní pobočku a zajme rukojmí. Celé je to ale podivné. Lupič kromě relativně nízké částky žádá jako únikový vůz Tatru 613 z roku 1984. Zatímco URNa analyzuje situaci a připravuje se k zásahu, Specialistům se vše komplikuje. Shodou náhod se mezi rukojmími ocitl i Zuzanin bratr Tobiáš, kterého nervózní pachatel ke vší smůle považuje za policistu. Specialisté se obávají, aby jej nezavraždil. Současně Specialisté odhalí, že lupičovy požadavky, včetně té Tatry 613, kopírují dva roky starý případ nezdařené bankovní loupeže, při kterém pachatel zastřelil mladou ženu. (TV Nova)

(více)

Recenze (6)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ přepadení banky měl celkem dobrou zápletku, ikdyž ne originální, protože už podobný motiv byl kdysi v jedné epizodě seriálu Divadlo Raye Bradburyho. Novou posilu je jakási stážistka v podání herečky Vinohradského divadla Jany Kotrbaté, tak třeba nahradí Štáfka. Pro mne je ale vítězkou pondělních seriálů Sára Venclovská, která se po Mostu! a ve stejný den v Raplovi mihla v maličké roli rukojmí v bance i ve Specialistech. Není malých rolí.... ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečně zajímavý námět a jako jedna z mála epizod ctí jednotu času, místa a děje. Že se postavy chovají jako debilové, to je druhá věc, ale myslím, že jde o trade mark tohoto seriálu, aby se všichni chovali jak vypatlaní chovanci psychiatrického ústavu, kteří si hrají na vojáčky. Většinu těch nesmyslů opět skvěle shrnul sorrow, já bych jen přidal, že nechápu, proč ten Májové brácha svou pistoli sám nepoužil nebo nechtěl použít - asi by díl skončil moc brzy. Ale čistě formálně se mi to líbilo, jen ta náplň zaváněla něčím po exspiraci. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhy Špecialistů jsou tak komické, že tomuto dílu chybělo už jen to, aby z banky po vzoru Bezva finty zavolal klaun. Opět se zde objevuje postava bratra Zuzany Májové, který od epizody Krevní pouto ušel velký kus cesty, kdy se z kriminálního zločince stal bezúhonným, studujícím člověkem se zbrojním pasem, kterého by si Zuzanka nejraději nastěhovala k sobě do kanceláře a zasvětila ho do policejní práce, ačkoli ten nemá vystudovanou žádnou policejní školu. Také dává velký smysl, že má peníze na zbrojní průkaz a pistoli, ale pak si jde do banky vybrat pět tisíc a dozví se, že má na účtu asi jen třináct stovek a žádá zřídit kontokorent… Špecialisté se opět dopustili trapností ve smyslu, že do banky jako lékař se vydá Májová, která má v bance vlastního bratra, což popírá všechny základní principy policejní práce, kdy je nemožné, aby šel do ostré akce někdo, kdo má v ohrožení svého rodinného příslušníka a může pak jednat zejména pro záchranu tohoto člověka a ohrozit životy jiných civilistů. No tady v tom seriálu je to úplně běžné a nikdo si s tím hlavu neláme. Nová stážistka byla tentokrát pro Špecialisty požehnáním, protože se úplnou náhodou vyzná v autech a odhalila proč chce bankovní lupič přistavit zrovna Tatru 613 z roku 1984. Jednání bankovního lupiče zcela nelogické (proč odstraní dvě kamery, když třetí nechá, protože chce být sledován, proč pomstu nerealizuje hned a vyčkává až do doby svého zneškodnění…). ()

Reklama

Reklama