Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialisté pátrají po nebezpečném žháři, který zavraždil jednoho z hasičů. Stopy je zavedou přímo mezi členy hasičského záchranného sboru, kde musejí nejdřív rozplést složitou síť osobních vztahů. Kdo vraždil a proč? (TV Nova)

Recenze (5)

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu je vidět, jak horkou jehlou se tyto epizody sešívají. Proč jde Májová brát vzorek z jezírka k podezřelému, když je doma a jeho manželka se může kdykoli vrátit domů? Strouhal je přece na odpoledne pozval na výslech, a tak tam mohla skočit v době, když nikdo nebude doma… Když následně zjistí, že v jezírku u domu oběť utopena nebyla, okamžitě se dojde k závěru, že pachatelem být nemůže a je propuštěn, on ho jako mohl utopit jen v tom jezírku, nikde jinde to udělat nemohl??? Drtí mě ty postupy u vyšetřování, někdo je jen trochu podezřelý, hned se s ním někdo zavře do výslechové místnosti a bez jediného hmatatelného důkazu ho vybízí k přiznání, nevyjde to a hned tam skončí někdo další, a tak to pokračuje, dokud to s někým nevyjde. Další častou trapností je, jak specialisté přicházejí k informacím tím, že se vždy nachomýtnou k něčemu důležitému, např. Panenka přijede k ohledání místa činu a zrovna se dva hasiči baví o mrtvém, že nepřišel do práce, nebo Strouhal přijede k domu podezřelého a ten se tam zrovna hádá s Menclem, ten je hned krásně nabídnut divákovi jako potenciální vrah, protože se přece běžně vraždí kvůli tomu, aby se pro vraha uvolnil pracovní flek u hasičů... Asi nejvíce mě odrovnal závěr, kdy vrah stojí dobrou minutu v plamenech a když ho mistr Panenka z hořícího domu zachrání, vrah vypadá, jako by se právě vykoupal a vylezl z koupelny, nikde ani známka popálenin, ohořelé oblečení. Pane Bože, vždyť stál na podlaze, kterou sám polil benzínem, plameny šlehaly až do výšky jeho hlavy, to ten režisér nevidí, jak moc je to hloupé… ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Specialistů je vždycky speciální, že krom týmu kriminalistů tam hrají max. další čtyři herci, z kterých se vybírá pachatel a v tomto díle jsem se netrefil do vraha žháře, takže tři hvězdy. Kajnarové je nějak málo, Štáfka na mne moc, Dejdar začíná být uvěřitelný a jediná stálice dobrého věrohodného je Zadražil. Po delší době viděna v TV Anna Kulovaná. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • V čase 28:14, když mluví major Strouhal (Martin Dejdar) s podporučíkem Vízkem (Petr Pěknic), jde vidět, že za sebou Petr zavírá branku. V dalším záběru ale stojí před ní a zavírá jí znovu. (Duoscop)

Reklama

Reklama