Reklama

Reklama

Specialisté - Série 5 (2020) (série)


Muž bez paměti (S05E01)

(epizoda)
  • Slovensko Muž bez pamäti

Obsahy(1)

V nemocnici leží těžce zraněný třicetiletý Boris Mlynář, který trpí totální ztrátou paměti. Na těle má nacistické tetování. Pro důvodné podezření z neonacismu je k vyšetřování povolán také velmi aktivní Pavel Patera, šéf oddělení extremismu. Mlynářovi se podaří z nemocnice uprchnout a chvíli poté je v noclehárně zavražděn starý vrátný. Mlynář se pověsí na Janu, které jediné důvěřuje, a snaží se ji přesvědčit, že ho chce někdo zabít. Tvrdí, že v tom má prsty i policie. Jana mu nevěří, ale pokusí se mu za pomoci psychoterapeutky vrátit paměť. Zbylí Specialisté spolu s Paterou objeví další mrtvolu ve zchátralé budově poblíž kunratického lesa, která má také spojení s neonacistickou scénou. Proto vedou pátrání tímto směrem a zároveň se snaží najít pravou identitu Mlynáře. Obě vraždy spolu souvisejí, ale kdo za nimi opravdu stojí? (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen bych opakoval komentář mira007 - zajímavý potenciál, ale nakonec se člověku začne stýskat po antikriminalistovi Štáfkovi. A komentář sorrow je naprosto dokonalý - jen bych dodal, že už vidím, jak kamarádka kamarádce za pokec věnuje kytku (!). Snaha konečně odlehčit tuhle novou skvadru odkazy na Bonda se moc nepovedla, a kdo za čím stojí, to je žel odhadnutelné hodně rychle. To závěrečné zatčení byla fakt nechtěná komedie. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....celkom fajn, ale nejaký dôvetok mi tam chýbal....veľmi rýchlo to skončilo..... prepojenia...............inak Pavel Patera - to je ozaj super postava :) výstavný chuj :) ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk se děsně těší, co přinesou Specialisté po prázdninách a já jen zjistil nečekanou věc - že se mi snad začíná stýskat dokonce po antikriminalistovi Štáfkovi.Případ zraněného tipa se ztrátou paměti měl potenciál, ale to provedení kulhalo. Ale nejhorší je, že mi vůbec nesedí ten dream team. Dvě hvězdy za Pateru... Pavla Pateru. ()

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejhorších dílů. Opět již samozřejmé porušování předpisů ze strany Specialistů, tentokráte v podání Šafářové, celý případ byl jednoduchý a všichni tři zločinci byli odhalitelní hned na začátku, no nikdo jiný ani nabídnut nebyl. Kde vzal u Šafářové doma Boris domácí oblečení, ve kterém se tam pak pohyboval? Opravdu by Šafářová nechala doma takového podivného člověka se ztrátou paměti, mohl to být třeba vrah, který by jí pak po navrácení paměti mohl ohrožovat. Šafářová si běžně nechává na sedačce v autě vystavenou adresu, aby všichni věděli, kde bydlí? Kovář prý nevěří na náhody, to já také ne, no Šafářová přinese domů květiny a ty jsou zrovna koupeny v květinářství, kde byl kdysi Boris u padouchů a vzpomene si na to – kolik takových květinářství asi v Praze je, 100, 200, ...? To byla sakra náhoda. Borisovi se zdá sen a načmárá ráno nějakou budovu a Specialisté hned vědí, kam jet, kde ta budova stojí, hned jim tam přijde podezřelé, že je tam zabetonovaná díra (v takovém starém objektu by mně to divné ani nepřišlo) a vedle najdou krev, jsou bystří. Ti dva květináři musí být hodně hloupí, když tu starou budovu asi desetkrát prohledávali a kartu do počítače nenašli, když byla položena v té skříňce – to by bylo asi první místo, kam bych se podíval. A co ten zásah na konci, jako Kovář napíše Strouhalovi SMS, že se jedou podívat do té staré budovy pokusit se najít kartu do počítače, kdy tam, jedou dva ozbrojení policisté a nic nenapovídá tomu, že by je tam měl někdo ohrožovat a Strouhal tam rovnou přiletí se zásahovkou asi 20 policistů, to jako vážně? Opravdu komedie, 0 %. ()

Reklama

Reklama