Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V parku je nalezena mrtvola starce, hlavu má rozbitou neznámým předmětem. Jeho manželka ale vůbec netruchlí, ani se neobtěžuje informovat synovu rodinu. Mrtvý byl fotograf, který trpěl Alzheimerovou chorobou. Fotil vše ze svého okolí, aby podpořil paměť a nezapomínal. Rozbor jeho fotografií ukáže, že zachytil svou manželku s jiným mužem – sousedem. Na snímcích je také vidět velký obnos peněz. Podezření Specialistů zesílí... Byla motivem vraždy odhalená nevěra a majetek? Případ se zkomplikuje, když si vzdorovitá pubescentní vnučka nad mrtvým mužem náhle vzpomene, že ji dědeček jako malou sexuálně zneužíval... (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, ten konec jak ze Star Treku mne potěšil. V jednu chvíli stojí naše partička poldů u compu, kde místo, aby se hned kouknuli na poslední fotky, aby hned měli jasno, projíždějí si je pomaličku od začátku jednu po druhé - a v následujícím okamžiku stojí v parku za... podezřelou osobou, abych nespoileroval. Určitě mají na oddělení teleport! Jinak téma silné, ale podané tak nějak divně. Navíc se spoustou zbytečných a zbytečně prodlužovaných scén, kdy se některé informace dozvíme i pětkrát. Jen záběr na snubní prsten mrtvého byl na začátku třikrát. Když se nad tím pak zpětně zamyslím, nějak mi ta časová posloupnost dějů nedává smysl. Ale aspoň víme, že Šafářová dovede sehnat povolení pro výpisy z banky jako fakt rychle. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Umlácený starý fotograf s Alzheimerem ... hned podle první přehnané reakce tý mladý bylo jasný, která bije. A to jsem divák, který nikdy nehraje hru hádání pachatele v první polovině filmu, ale Specialisti mi to stejně nabouchají do hlavy. ()

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další opravdu vypečená epizoda. Specialisté měli opět takové až podezřelé štěstí, když zrovna v době, kdy se v popelnici ocitne vražedná zbraň (fotoaparát), stojí vedle popelnice, a dokonce ve fotoaparátu najdou i fotografie toho kdo vraždil, kdy nejlepší je prostě se při vraždě vyfotit, pak vražednou zbraň vyhodit do odpadků před vlastním barákem a ani se neobtěžovat vyndat ten film či kartu z fotoaparátu. Tohle není krimi o nějakém logickém vyšetřování, ale pouhá změť náhod, kdy se Specialisté zrovna někde ocitnou a akorát v ten okamžik zjistí klíčovou informaci k vyšetřování (např. v tomto dílu stojí u popelnice, kam je vhozena vražedná zbraň, nebo třeba v nedávné epizodě Velký pád jdou v noci hledat disk pod okno, ze kterého vypadla oběť a akorát tam potkají podezřelou, která ho tam ve stejnou dobu jde také hledat). Přemísťování Specialistů je vskutku zajímavé, kdy jsou v kanceláři a najednou jsou venku v terénu (např. epizoda Temný přítel, kluk kope na mostu do plyšáků, Specialisté ho vidí na kameře a jedou na místo, kam musejí zákonitě dorazit třeba za hodinu a kluk tam stále kope do plyšáků, prostě ten den se rozhodl celý den strávit na mostě kopáním do plyšáků). Opravdu úsměvné… Nikdy by mě nenapadlo, že budu vzpomínat na Kubu Štáfka, jako na kvalitního vyšetřovatele, ale to co přišlo po něm, je opravdu ještě horší... ()

Reklama

Reklama