Reklama

Reklama

Specialisté

(seriál)
  • Slovensko Špecialisti
Ukázka z filmu
Česko, (2017–2024), 179 h 10 min (Minutáž: 44–60 min)

Scénář:

Kateřina Hauserová, Dan Wlodarczyk, Marek Helsner (více)

Hrají:

David Prachař, Zuzana Kajnarová, Jakub Štáfek, Jan Zadražil, Marek Adamczyk, Jan Vlasák, Leoš Noha, Lenka Termerová, Veronika Khek Kubařová, Milan Mikulčík (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(228)

Obsahy(1)

Elitný tím policajtov v každej epizóde hľadá páchateľa tých najzávažnejších trestných činov. Seriál je plný akčných scén, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou policajnej práce. Divákom bude opäť poodhalené aj súkromie jednotlivých vyšetrovateľov. Ich blízki sú im často nápomocní pri riešení kriminálnych prípadov. (TV Markíza)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (210)

Specialisté (2017) 

Když člověk jednou pozná Případy prvního oddělení tak mu všechny ostatní kriminálky , které si hrajou na vážné vyšetřování přijdou k smíchu. Specialisté přes celkem impozantní první díl ( únos tramvaje, akce v ulicích Prahy.. ) jsou jen další asexuální kriminálkou alá Anděl. Problém je nejen v týmu vyšetřovatelů, který není moc uvěřitelný , ale scény typu " Nebudeme volat posily, málo času " kdy tým tří borců jede ke dvoum ozbrojeným únoscům je trochu přitaženej za vlasy v české realitě. Pozitiva mám za kameru a Prachaře a Kajnarovou, kterým jsem aspoň trochu uvěřil, že jsou policajtama. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Tuctový krimi seriál, který má jasné vztyčné body: 1) krimi případy jsou primitivní, hloupé, nelogické 2) tým kriminalistů krom Prachaře celkem nevěrohodný , ale Zuzku Kajnarovou mám rád, tak mi to u ní nevadí. 3) co díl, to nějaký český pokus o směšnou akční, drsňáckou Norrisovinu alá Chuck 4) přesto mám tenhle seriál celkem v oblibě, protože co díl, to nějakej hodně zábavný nezamýšlený fail tvůrců. Podtrženo sečteno na zabití večera, když nikde nic není to jde, ale jak to přijde tak to neškodně odejde. První série dle rozhovoru se Štáfkem byla spíchnutá na rychlo za celkem málo peněz, takže to teoreticky tak vypadá, ale prakticky po zkušenostech s S02 si myslím, že to penězi úplně nebude. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Úplně stejné hodnocení jako S01, ikdyž tahle řada se snaží víc a je obohacena Zadražilem, kterému toho kriminalistu celekm věřím. Nejzábavnější na tomto seriálu jsou nezamýšlené nesmysly tvůrců, některé díly jsou vyloženě nudné a nekoukatelné, ale pokud bych měl seriózně vybrat the best of tohoto seriálu tak bych dal S02E10 a S02E08. Pokud vemu nejslabší díl Prvního oddělení, tak tyhle doporučený jsou kvalitativně asi na jejich 10%. ()

Krevní pouto (2017) (S02E01) 

Tak nám začala druhá řada Specialistů, která by měla být trochu více profi ( bylo na ní víc času a peněz ) a oproti první řadě to pozitiva má: 1) tým kriminalistů hraje daleko uvěřitelněji 2) akce v ulicích Prahy se počítá 3) kriminální případ průměrný, ale koukatelný ( ikdyž komínek vypadá vizáží že je na perníku a moc sympatií nebudí ) 4) mám slabost pro sexy Dorotku z Anděla Páně I. Jenže co naplat když někdo jednou pozná Případy prvního oddělení, tak mu všechny ostatní krimošky od komerčních tv přijdou trochu legrační. Tady mi nejvíc přišla legrační dvojka drsňáků zlodějů z Brna, kteří se pohybovali v ulicích Prahy jako dva nejdrsnější od dob Chucka Norrise, jenže to bylo moc okatě přehrávané. Barbora Jánová jako drsňačka moc přesvědčivá nebyla, ale aspoň se na ní hezky kouká, takže budu doufat, že někde v budoucnu bude hrát v něčem přesvědčivějším nebo aspoň nahatějším. ()

Dívky (2017) (S02E02) 

Ale jo, česká malá teen variace na Thelma a Luisa něco mělo do sebe ( ty holky hrály místama hodně dobře, než začaly přehrávat), ale sráželo to dost věcí a nelogičností: 1) hledat dívky dle popisu, když všude na benzínkách jsou kamery mi přišlo trochu jako fail 2) šílený drsňácký přehrávání herců v akci 3) Štáfek - furt Matěj z ulice ale pár hvězd dám protože ta copatá Veronika Lapková hrála v polovině času parádně ( brutální Nikita křížená. Britney Spears) , Kajnarová je sexy a Prachař jako šéf party kriminalistů je hodně přesvědčivej ... asi jako jedinej. ()

Janova láska (2017) (S02E03) 

Nejslabší díl druhé řady zatím. Oceňuji, že jsem zase viděl po letech Báru Seidlovou, ale ta citovka byla hrozná ( řešení vztahu syn vs. zaneprázdněný tatík kriminalista.) Tentokrát návrat k nevěrohodným hereckým výkonům s vyjímkami Prachař, Kajnarová a Stach, který tento týden dělá kolečko po nováckých krimi. Zločin, způsob vyšetřování a rozuzlení ( pachatel se prostě objevil na dětském hřišti) velmi špatný. ()

Staří přátelé (2017) (S02E04) 

Story celkem dobrá okořeněná perfektním Pregragem B., ale směr mimo realitu tomu ubírá. Určitě lepší než předchozí díl a mělo to celkem překvapující finále. ()

Dvojí život (2017) (S02E05) 

V rámci tohoto seriálu nadprůměrný díl - celkem zajímavý případ sériového vraha žen, nový člen Zadražil je určitě pozitivní plus a že prostor získala trochu víc Zuzanka a méně Jakub určitě zas a znova pozitivní věc. Ovšem čím dál tím víc oceňuji jak přirozeně a přesvědčivě hraje Prachař i v tomto spíše podprůměrném krimiseriálu. ()

Na scestí (2017) (S02E06) 

Kvalita díl od dílu stoupá, tak třeba to vyleze z té podprůměrnosti... ikdyž tady se to povedlo, bavilo mne to víc než poslední zoufalý Exner a Modrava. Chyběla Kajnarová, ale čím dál víc uznávám herectví Prachaře i v tomto jednoduchém projektu. ()

Staré hříchy (2017) (S02E07) 

Průměrný díl, ikdyž nějaký nápad to mělo, tak zpracování tak nějak nudně. ()

Desetiboj (2017) (S02E08) 

Řekni drogam ne! Ale jo, dneska to fungovalo a je to asi nejlepší díl, protože 1) inteligentnější případ víc než obvykle ( možná mluvím subjektivně, protože mi to téma jen připomělo můj velmi oblíbený Fairplay ) 2) Jakubovi Štáfkovi jsem úplně poprvé toho kriminalistu věřil ) 3) herecky uvěřitelné stálice Prachař, Zadražil plus moje oblíbenkyně Kajnarová 4) jednu hvězdu dávám sobě, že jsem poznal vilu s bazénem, kde byl zavražděn Mudr. Habart, jako vilu, která si zahrála sídlo Karla Gotta ve Škoda lásky. ()

Mrtvým se nic nedaruje (2017) (S02E09) 

Jan Kačer potěšil a jeho manipulativní dar, který vedl k vraždě taky celkem interesantní... zbytek podprůměr i na tenhle seriál. Bonzácká scéna na konci, kdy Prachař sděluje Rojkové, že ten starý pán není tak fajn, byla udělaná celkem hloupě ( kdyby byl jen záběr , že ji něco říká a bez zvuku bylo by to přesvědčivější. Štáfek s pistolí za pasem na atletickém oválu působil opravdu komicky jako pěst na oko. ()

Šmírák (2017) (S02E10) 

Asi nejlepší díl, který srazily dvě věci - pachatel byl jasný hned v prvním záběru ( mezi třemi podezřelými vysoký, tlustý a hubený byl Heřmánek ml. jediný hubený malý takže pasoval na vraha v kapuci ) a závěr , který byl zase parodicky akční. ()

Smrtící hra (2017) (S02E11) 

Viktorie Čermáková tenhle díl táhne i z toho minimálního prostoru co má. ()

Past (2017) (S02E12) 

Koukatelný to i nějak bylo, ale tenhle případ je jen tupou vykrádačkou jiných známých filmů typu Základní instinkt akorát v trochu levný podobě a samozřejmě asexuální. ()

Pod asfaltem (2017) (S02E13) 

Tak pointa se záměnou identit byla relativně originální ( ikdyž už jsem to někde viděl :-) ) ale hned na začátku amatérismus, který provází tenhle seriál na každém roku - " Váš manžel je mrtev." ( sdělení manželce kdysi pohřešovaného poté, co se najde neznámá (!!!!!!!!) mrtvola). Tenhle seriál vždycky pobaví ikdyž asi jinak, než tvůrci zamýšleli. ( opět opakovaně naši kriminalisté korzují ulice Prahy s kvéry za pasem jak na divokém západě). ()

Nehoda (2017) (S02E14) 

Casting z Ulice... jinak dneska regulerně bída i na tenhle seriál. ()

Naslepo (2017) (S02E15) 

Prvních pět minut skoro jako Hitchkok v nejlepším, posledních pět minut zase akční parodie. Celkově lepší díl tohoto seriálu. ale pobavil mne amatérismus - když Štáfek zjistí kdo je pachatel jede do bytu slepé Lindy aby ji chránil - vyráží za světla a střih jede ve tmě - to jel z jednoho konce Prahy na druhý přes Brno? A to nemluvím, že tam posílal posily nebo co. ()

Dobří sousedé (2017) (S02E16) 

Případ vraždy v lékárně byl sice ten hlavní, ale primitivní ( za celý díl jen čtyři herci, kterých se případ týkal, takže když první dva odpadli tak se jen čekalo až se nějakou brilantní dedukcí přijde na zbývající dva) Musím ale říct, že zajímavější byla vražda v okně ikdyž to je vykradačka asi deseti jiných filmů ale mne to pobavilo... ikdyž zase ten přeakčnělý závěr... no a máme tady zase trochu amatérismu pro pobavení ( koukat v noci ven z rozsvíceného pokoje skrz okno je celkem um a taky mne pobavilo hned na začátku - " jsme od toho třista metrů, budeme tam za tři minuty" - myslím, že když člověk jede rychle v autě tak těch třista metrů ujede dřív než Štáfek dořekne tu větu...) ()

Milionářka (2018) (S02E17) 

Dalo se, jednou a dost do zapomnění. Tentokrát krimipřípad v rámci seriálu celkem dobrý, tvůrci se vyvarovali těch největších nesmyslů, které provázejí tento seriál, ikdyž malou akční scénu si odpustit nemohli - vymahači vs. dlužník. ()

Reklama

Reklama