Reklama

Reklama

Specialisté

(seriál)
  • Slovensko Špecialisti
Ukázka z filmu
Česko, (2017–2024), 179 h 10 min (Minutáž: 44–60 min)

Scénář:

Kateřina Hauserová, Dan Wlodarczyk, Marek Helsner (více)

Hrají:

David Prachař, Zuzana Kajnarová, Jakub Štáfek, Jan Zadražil, Marek Adamczyk, Jan Vlasák, Leoš Noha, Lenka Termerová, Veronika Khek Kubařová, Milan Mikulčík (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(228)

Obsahy(1)

Elitný tím policajtov v každej epizóde hľadá páchateľa tých najzávažnejších trestných činov. Seriál je plný akčných scén, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou policajnej práce. Divákom bude opäť poodhalené aj súkromie jednotlivých vyšetrovateľov. Ich blízki sú im často nápomocní pri riešení kriminálnych prípadov. (TV Markíza)

Recenze uživatele Peabody k tomuto seriálu (10)

Obracečka not (2018) (S03E13) 

autoři už zcela rezignovali na pravidla detektivky, hrozný díl, kolega Sorrow dole je až moc slušný - pachatel přece vůbec nemohl vědět, že má plachtu strčit někam na vrakoviště - kdo by mu řekl, kde pracuje otec Dittrich? Ono to spíše připomíná pouťovou střelnici, první podezřelý - to ne, to je moc brzo, o čem by byl zbytek - druhý podezřelý taky ne. Je tam ještě někdo, kdo se objevil v příběhu a není policajt? Ano, Tak to je on - a jak to mohl udělat je přece jedno, hlavně že mu nemůže obracet noty nikdo než vyvolená. I o tom silně pochybuju, že by to mělo hlavu a patu. Jo a ten jeden bod je ex aequo za Horviho z Comebacku a za Laviho z Vyšehradu. ()

Clear (2019) (S03E33) 

Nějaké rané díly jsem výživně poplival, ale ono se to nějak zvedlo (nebo že bych vyměkl?). Tak základ zlepšení je podle mne ve scénářích, které šly nahoru a i když nejsou zcela čisté co do logiky nabízejí zajímavé a nezvykle zápletky, navíc pominuly takové ty strašné náhody a kraviny co byly na začátku seriálu časté. Oceňuji tady navíc nelineární vyprávění s retrospektivami, toho se jiné komerční seriály bojí jako čert kříže. Jako oddech to docela jde. Pan Dejdar je navíc výrazně lepší herec než pan Prachař (genetika herectví negarantuje, jak je vidět i na Hrušínských, ve třetí generaci obou rodin už je to skoro nula). Scientologů u nás asi není moc, ale obávám se, že sílu zde popsanou mohou mít. Asi uvidím, jak to půjde dál. ()

Domove, sladký domove (2020) (S04E24) 

špatně špatně. Tak za prvé scénář. PO době dost slabé se zdá se mi objevili nějací Němci nebo kdo, komu se vcelku podařilo to oživit. S novou sérií to jde ale do kelu, to už pomalu i Bezouška píše lépe a že to je co říci. Za druhé casting. Když vyměnili Prachaře za Dejdara, zdálo se mi to celkem pozitivní, nevypadá jako vosková figurína. Zadražil pryč a přišel Hána, měl jsem obavy, ale zapadl docela dobře a nakonec jsem velmi spokojen. Pak ale souběžně odešli Kajnarová se Štáfkem a noví jsou naprosto tragičtí. Štáfek sice frajírka hrál rutinně, ale on to zvládá velmi dobře a bylo to uvěřitelné, čtveřice fungovala docela jako parta. Tady dva noví nefungují nijak, jen se naznačuje nějaký vztah mezi nimi, ale ani jeden se nechová moc jako kriminalista. Ne ()

Synové (2020) (S05E03) 

Hrozný, ta nová dvojice - mejkapka a patka - je fakt tragická, nijak se nelepší, nečekal bych, že mi Hána přijde jako super herec, ale tady ano a člověku se zasteskne i po Štáfkovi. No budiž, smlouvy s nima podepsali (někomu by to ale mělo jít k náhradě, to je opravdu castingový výkon roku) tak to musí dotočit. Scénář je ovšem to nejstrašnější na tomto díle - jsem líný hledat kdo to bastlil, po sérii, kdy vzali snad někoho zvenku a zvedlo se to, je zase naprosto dementní. Fakt to naříkání Marku Marku :-( někdo myslel vážně, zásahovka tam stojí a čeká esli si mají dát kafe nebo vykopnout dveře? ()

Velký pád (2020) (S05E04) 

Jo, Verunka je furt pěkná a její reinkarnace je fajn, ale to je zcela fšechno, Jako detektivka je to zase stará směs náhod a naprostých náhod, neschopnosti policie a tuposti pachatelů atd. Navíc to nové duo je stále stejně tragické, nemohlii by se něco naučit? Třeba hrát? ()

Štístko (2021) (S05E13) 

no přiznám se že pro mne byl návrat Laviho osvěžením. Ta postava sice nebyla podstatná, ale nebyla nezajímavá a zabrala čas, který by jinak vyplnovali kolega Patka a kolegyně řekněme Velkooka :-)- No a ti mi tedy absolutně nechybí. Docela by mne zajímalo, jestli se to plánovalo, nebo jestli je to reakce na negativní odezvu nové dvojice, která má ale platné smlouvy. Už jsem se lekl, když trefili Dejdara, že už chce taky utéct, ale naštěstí je to jen rameno. Pan scénárista by se měl podívat co je v boxu úder zvaný zvedák a co je úder zabíjející jednou ranou zlomením vazu (doporučuji Bruce Willise a Last BOy Scout - toto není zvedák, prosím, pokud se tedy hrubě nemýlím) ()

Smrt kolegy (2021) (S05E19) 

no hlavně velký zklamání koho to potkalo :-( J8 už už jsem se podle názvu těšil a ono ne. ()

Robot (2021) (S05E27) 

No jenom doufám, že tato partička specialistů s touto sérií skončí, protože už to překračuje meze. Pan Dejdar v posledních dílech jen tak prochází a mračí se a štěká, dvojice mladších - to nemá smysl komentovat, to byl naprostý omyl, takže zbývá jen pan Hána, který v tomto kontextu vyniká jako herec světového formátu (nechci říci, že jím není). Zápletky po jedné době, kdy byli angažováni zahraniční scénáristé se vrátily k původní úrovni, kdy je to unterhund. ()

Únos (2022) (S07E01) 

proboha oni tu děsivou sestavu furt drží? To je jak Sparta Stramaccioniho a Rosického - ono si to sedne. ()

Vydána napospas smrti (2023) (S07E29) 

tady už překonává scenárista všechny limity, policisté mluví s podezřelým a ani si nevšimnou, že v jedné větě jakoby věří, že zavražděná žije (nezvedá mi telefon) a ve druhé už mluví o jejím zabití, o kterém mu neřekli. Nemluvě o tom, že jednou je při sražení autem někdo odhozen a při retro opakování uskočí a auto se ho ani  nedotkne (proč ale pak jede do nemocnice?). A jen tak mimochodem, to nemají fakt do čeho píchnout, že 4 elitní policajti několik dní řeší ohrožování ženy, o kterém jsou (někteří) hluboce přesvědčeni, hlídají ji, sledují podezřelého atd.? ()

Reklama

Reklama