Reklama

Reklama

Specialisté

(seriál)
  • Slovensko Špecialisti
Ukázka z filmu
Česko, (2017–2024), 179 h 10 min (Minutáž: 44–60 min)

Scénář:

Kateřina Hauserová, Dan Wlodarczyk, Marek Helsner (více)

Hrají:

David Prachař, Zuzana Kajnarová, Jakub Štáfek, Jan Zadražil, Marek Adamczyk, Jan Vlasák, Leoš Noha, Lenka Termerová, Veronika Khek Kubařová, Milan Mikulčík (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(228)

Obsahy(1)

Elitný tím policajtov v každej epizóde hľadá páchateľa tých najzávažnejších trestných činov. Seriál je plný akčných scén, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou policajnej práce. Divákom bude opäť poodhalené aj súkromie jednotlivých vyšetrovateľov. Ich blízki sú im často nápomocní pri riešení kriminálnych prípadov. (TV Markíza)

Recenze uživatele Johny44 k tomuto seriálu (5)

Specialisté (2017) 

A nakonec poslední díl...zatím první série? Tým scenáristů tento díl zřejmě napsal v létě.Museli se v té době zřejmě zúčastnit dětského tábora. Protože pro tuto věkovou skupinu je scénař napsán! Nemohou si snad myslet,že by dospělý člověk věřil tomu,že celkem inteligentní,schopný a ovládající se vrah,skočí na to,že na místě činu nechal knoflík.Tuto informaci mu podá navíc policajt a on uvěří tomu,že několik dní na místě vraždy,tedy tam,kde policajti posbírali absolutně všechno co tam nepatří,včetně prachových částic,si vesele nikým nepozorován hoví jeho velký knoflík od kabátu a čeká,až si pro něj páníček dojde!! Takže prosím,alespoň pro mě.Vyhráli červení,modří,vlčata,lištičky nebo snad delfíni? ()

Mrtvým se nic nedaruje (2017) (S02E09) 

Tak po dlouhé době jsem shlédnul jeden z dílů a opět nezklamal :) Nejvíc jsem se pobavil,když těžko uvěřitelný kriminalista Štáfek jde ověřit nějaká fakta na atletický ovál.Zde běhá mladá dívka.Kriminalista se tam pohybuje s pistolí u pasu připnutou  přes tričko.A tak se ptám..Vymyslel to autor,nebo se Štáfek v mládí koukal na westerny,kdy kovbojové nosili colty stejně viditelně a prosadil si to sám? A nebo to je dílo scenáristy,kdy v původní verzi měl začít rychle střílet po probíhajících atletech? V reále by tam vydržel pár minut.Potom by ho sebrali skuteční policisté,kteří tam přijeli na popud mnoha občanů,kteří volali na 158 s tím,že po stadionu pobíhá úchyl s pistolí a obtěžuje mladé dívky. ()

Ztraceno v paměti (2019) (S03E19) 

Tak já nevím. Koukám na všechny ty hodnocení a říkám si " si děláte prd..l? Tak vysoké hodnocení? Zajímavej námět? O.K. Ale jinak? Mě přijde, že si autoři myslej, že jsou diváci úplný retardi. Nebo jsou retardi tvůrci? Buď mají dílo nazvat crazy komedie nebo začít myslet. Z tohoto dílu by měl výtlem i inspektor Closeau! Je tady únos dítěte, mají svědka, který jednoznačně identifikuje osobu, kterou z dítětem viděl, následně se u ní najde zkrvavené oblečení a krev je uneseného dítěte. No a pak se u podezřelého objeví podezření na alzheimera a co řekne šéf toho elitního týmu policistů? No tak mi vám ho pustíme domů!!!!! Možná, že tomu přihlouplýmu scenáristovi už taky došlo, že to je fakt blbý. Jelikož by se ale, evidentně rozsypal celý další děj, a nic lepšího nemůžou vymyslet, tak mu přidá do huby větu " no, ale, mám podmínku!! musíte být k dispozici !!! Nemám valné mínění o české policii, ale snad ani u nás není žádný takový dement, který by tohle udělal... Takových hloupostí je celý seriál plný. Prostě by se to muselo pořádně začít promýšlet. A na to v tomto seriálu nejsou evidentně schopnosti, ani čas. Tohle už není ani k smíchu...to je k pláči. ()

Fair Trade (2019) (S04E05) 

Často se stává, že si herci před svou rolí, chodí prohlédnout reálné pracoviště své postavy. Co si tito herci prohlíželi, to nevím. U Jakuba Štáfka bych tipoval, že hanbaté časopisy. Za to u scenáristů, to vím úplně přesně. Ti určitě na čumendu u kriminálky nebyli. Protože by nenapsali příběh o tak blbých policistech, kterým trvá asi dva dny a dlouhé hodiny vyšetřování, než zjistí, že podezřelá není těhotná a má břicho pouze vycpané. O to smutněji vzhledem ke scénáři působí fakt, že pětiletý syn mého kamaráda proběhl kolem televize, kouknul na herečku Bernáškovou a začal křičet : "" Tatí, tatí, ta paní má v břiše polštář! ". Ke cti našich televizních kriminalistů slouží, že to na konci dílu po dalších asi deseti indiciích také pochopili. Diváci se za hodinu dočkali předem jasného konce, a můj kamarád? Ten je naštěstí od scénáristů soudný a nešel se zeptat, zda by nepřijali jeho pětiletého syna k policii, že by jim určitě pomohl. Proto jen vytočil číslo televize Nova, a zeptal se, zda by na post šéfa kriminálky místo Martina Dejdara v příští sérii neobsadili jejich Matýska. Díky tomu by mohly být díly o hezkých pár minut kratší a zbylo by více místa na reklamu. ()

Malinin případ (2019) (S04E11) 

Specialisté jako vždy nezklamali. Není dílu, kdyby se neobjevila nějaká totální kravina. Z pitevny pohřebáci odvezli nahou mrtvolu. Než ji zpopelnili, všimli si, že má ve vlasech sponku asi za 5 korun. Tak ji vzali, a schovali, kdyby si pro ní přišli příbuzní. To je klíčový artefakt k celému dílu, aby díky jednomu vlasu v maličké sponce zjistili policisté totožnost oběti. Nepočítám už kraviny typu, kdy jedno civilní auto kriminalistů jede do bytu podezřelého, zastaví nedaleko vchodu a vyběhne ven, kde odchází podezřelý. Rozběhnou se za ním. To, ale není třeba. Hned po 3 vteřinách se podezřelý zastaví, protože z dálky před ním se blíží odněkud jeden z kriminalistů a míří na něho. Klapka, konec...pachatel chycen. Jen by mě zajímalo, odkud ten policajt přišel. Jestli s nimi nejel autem, ale běžel za nimi a vzal to zkratkou, či ho někde dopředu vyhodili a on se šel třeba vymočit do křoví, zbytek znovu objel blok domů a vrátil se tam, i když šíleně spěchali, aby zachránili doktorku z pitevny...Ať žijou zaměstnanci Specialisté z Novy. ()

Reklama

Reklama