Reklama

Reklama

Večírek

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Janet (Kristin Scott Thomas) byla právě jmenována ministryní stínové vlády - vyvrcholení její politické kariéry. Ona a její manžel Bill (Timothy Spall) to plánují oslavit s několika blízkými přáteli. Hosté dorazí do jejich domova v Londýně. Večírek nabere nečekaný obrat k horšímu, když Bill najednou učiní dvě náhlá odhalení, která šokují všechny přítomné. Láska, přátelství, politické smýšlení a vůbec celý způsob života jsou nyní zpochybňovány. (Adela.K)

(více)

Recenze (31)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tome, tohle možná bude špatně zvolená hudba…“ Tragikomedie, na jejíž černý humor jsem se chvíli musel ladit. U tohoto filmu se sice zasmějete, ale je to spíš smích zlomyslný a škodolibý. Z toho, k jakým absurdním situacím, přiznáním a „mimózním“ (ehm, chtěl jsem říct filozofickým) dialogům dochází. Opravdu večírek za všechny prachy. S onou někým kritizovanou „divadelností“ jsem rozhodně problém neměl. Film odehrávající se v jednom domě (a prakticky jediné místnosti), stojící na „exhibicích“ zúčastněných (těžko „vypíchnout“ jméno jen jednoho představitele, nicméně na film jsem se těšil hlavně kvůli Mortimer a Murphymu, no a nezklamali mě) a mluveném slovu, „většinou“ takový bývá…no, některé diváky prostě nepochopíte (možná stejně tak ty výše zmiňované „frky k zamyšlení“, krásně se nehodící k vážnosti situace…ne že by to nějak vadilo). Zničující závěr se také vydařil, tudíž i za něj dávám slušné 4*. „Ty jsi...?“ - „Gottfried.“ - „Jo, jo. Já jsem Bill. Myslím. No, býval jsem jím.“ - „To je velmi...legrační.“ - „To nebyl vtip.“ ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Filmy, které se odehrávají na menším prosotru a s menším počtem lidí mají něco do sebe a mě neskutečně baví. A konec naprostá pecka. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Natočit černobílý nudný film, neznamená nic.. jen že je furt nudný. Jedna za Cilliana Murphyho, chudáka, že si to musel vytrpět. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přirovnání ke Carnage není vůbec od věci, ačkoliv Polanski by z tématu nejspíš dokázal vytáhnout víc. I tak jsem se ale u téhle vztahové sociální konverzačky bavil výborně i díky báječnému obsazení, kterému vévodil splašený Cillian Murphy. Jen jsem příliš nechápal ten černobílý formát. Ale to nebylo nic, co by výrazněji vadilo. Závěrečná třešnička na dortu jen podtrhla celkový velmi dobrý dojem. 80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hutné drama odehrávající se na malém prostoru jednoho bytu, které je navíc koncipováno jako divadelní hra. Přesně takto by se dal v pár slovech shrnout film The Party, z něhož jsem měl téměř po celou stopáž velmi dobrý pocit. Režisér Sally Potter zde totiž velmi bravurně balancuje na hraně čistého dramatu a lehkých komediálních prvků. Filmu také rovněž velmi pomáhá černobílé spektrum, do něhož je zahalen. Jen škoda několika hluchých a prázdných scén, které výsledný dojem z filmu lehce srážejí. Až na tento drobný detail se tedy jedná o velmi povedenou dramatickou "konverzačku", která Vám při zhlédnutí uteče jak voda. Skvělá práce! „No money is clean. It all comes through the system and into your pockets. Your grubby little pockets!“ ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Tie facky....tie som cítil aj ja....brutálne dobré a hlasné...a dokonale ambivalentných posledných pár sekúnd... ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Velice komorní, až divadelně působící snímek, odehrávající se pouze v jednom domě, promítající, lehce žoviální formou, různé sociální problémy pouhých sedmi postav, které ve filmu vystupují. Je to hezky napsaný, poutavě natočený a vesměs velice milý, i když samotná zápletka není zas tak veselá. A hraje tam Bruno Ganz z parodie na Hitlera... ehm, teda... z Pádu třetí říše, plus na kokainu závislý Cillian Murphy. No neber to! Na klidný sobotní večer ideální záležitost. Průměrné 4* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle by se mělo odehrávat na divadle a ne ve filmu. Dle mého to prostě ve filmu nefunguje, protože je zde přehrávání, které ve filmu moc nemá místo. Má to díky němu mít komediální ražení, což má podpořit i postava Buna Ganze, ale celkově vypadá humor nadbytečný. Jsou v tom emoce a přitom se na diváka nic nepřenese. Škoda skvělého hereckého potenciálu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vcelku zábavná divadelní hříčka,která sice hodně připomíná Carnage,ale zase díky stopáži uteče jako voda a divák ani nebude mít šanci hledat podobnosti.Zápletka solidně zamotná (i když skor až nepravděpodobně) a pointa vcelku nečekaná...70% ()

ad 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná "divadelní" konverzačka, trochu ve stylu Boha masakru (formou, ne obsahem)... kdo má tohle rád, nemůže šlápnout vedle ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice velice jednoduchý příběh o osudu jedné skupinky lidí, která má mezi sebou jisté kontroverzní vztahy a všechny tyto pletky vedou k onomu dramatickému rozuzlení. Malý příběh na malém prostoru v malé stopáži s velkými hvězdami stříbrného plátna neurazí ani nijak zvlášť nešokuje. Chválím černobílý vizuál a hlavně herecké výkony. Nejvíce mě tu zaujala asi Patrcia Clarkson. ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Obsah dá nástřel, ale tenhle snímek nebude pro rozchechtany milovníky Přátel (Friends). Vynikající ve všem. Pokud vás tam budou všichni srát, tak v pořádku. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Takovéto filmy musí festivalový divák přímo milovat - krátká metráž v kombinaci s brilantní úderností potěší každého, kdo není starý morous a každodenní problémy pro něj nejsou tabu. Hlavní protagonista je se svým útrpným vzezřením skvělý do role toho, kdo manželku pošle k šípku. 80% Celosvětový příjem k 17. 4. 2018: $730,366 ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Hrozná divnůstka, kterou táhnou neskuteční herci a šíleně zábavné dialogy. Spall, Murphy, Mortimer a Clarkson dávají opravdu své maximum a je to velká zábava. Určitě to není film pro každého, co si budeme povídat. Je to hrozně divné, ale sympaticky to graduje a nenechá vás to ani pět minut se nudit. Neustále se tak usmíváte, i když vlastně nevíte, jestli to je vtipné. Deprese Tomthyho Spalla mě bude bavit asi ještě nějaký čas. Skvělá originalitka. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Wow. Britové, tragédie se špetkou naprosto suchého humoru. Dokonalá Patricia Clarkson (ve vydání blonďaté Morticie), zfetovaný Cillian Murphy, sluníčkář Bruno Ganz a další skvělé obsazení... Nehorázně komorní, krátká stopáž filmu prospívá... ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Malý, komorní večírek se zvrhne v průšvih velkých proporcí a je radost to sledovat. Hosté před sebou skrývají tajemství, která se postupně rozkrývají a málokdo má dobrou náladu a právě frustrace a její ventilování tvoří solidní humorné momenty. I vážnější poloha filmu sluší a prezentuje nám zajímavé postavy, kdy každý charakter je odlišný a každý nabízí něco, čím zaujme a tak vám bude jedno, koho zrovna sledujete, bavit vás bude každý, za což vděčíme nejen scénáři ale také prvotřídním hercům. The Party je příjemným malým snímkem, kterých není nikdy dost. ()

caffelina 

všechny recenze uživatele

"Shut up, Gottfried!" :D:D Chvíľami sa dusíte od smiechu, chvíľami nechápete čomu sa vlastne smejete..Zaujímavá, inteligentná konverzačka s úžasnými hercami a vydareným humorom. Čiernobiely obraz dobre podtrhuje atmosféru. ()

Haniss 

všechny recenze uživatele

Vyborny komorni autorsky snimek, perfektne napsany, skvele zahrany vybornymi herci a s genialnim soundtrackem. Velice prijemne prekvapeni, zvlast kdyz se clovek zcela neobeznamen nicim krome nazvu filmu vyda po praci na odpoledni promitani do jednoho z nejstarsich kin v Anglii - londynskeho Phoenix cinema v East Finchley. Zase jeden z dukazu jak pro vyborny film neni treba hromady penez, kdyz jste schopni napsat perfektni scenar a sezenete ansambl hercu, ze kterych cisi jak si ten scenar kazdou vetou uzivaji. Skryty klenot! ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Na malom priestore fajn konverzačka, ktorá však naberá zaujímavý spád až v druhej polovici, resp. v tretej štvrtine filmu. Dovtedy len buduje potenciál pre dramatické vyvrcholenie, pričom väčšia časť filmu na mňa zapôsobila skôr formou a námetom než obsahom, ktorý mi miestami pripadal prázdny, resp. samoúčelný, stojaci na vratkých, absurdných základoch. Záverečná pointa však napokon celkový dojem vylepšila. ()

Reklama

Reklama