Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

Petr Kraj, elitní kriminalista a odborník na sériové vraždy, nesnáší neuzavřené případy, a proto se na podnět kolegy z krajského oddělení Blahouta pouští do objasňování nedořešené loňské vraždy recidivisty Ulricha, ve které Petr figuroval jako svědek. Navzdory času, podlomenému zdraví, novým pracovním povinnostem a výzvám v Praze dál zůstává na své zchátralé faře na venkově spolu se svým psem Egonem. Pouští se nejen do riskantního vyšetřování, ale zároveň svým kolegům z kriminálky pomáhá řešit nové případy sériových vražd. Nejasnosti v Ulrichově případu ho zavedou na krajské oddělení, které řídí jeho bývalý kolega, ambiciózní a zákeřný Rosťa Kořen, se kterým se Petr nevidí zrovna rád. Nečekanými odhaleními ve svém pátrání zamíchá vztahy a osudy všech kolem sebe a v ohrožení se náhle ocitá nejen on sám, ale dokonce i jeho práce u policie a reputace. Je jen na něm, zda komplikovaný případ vraždy nakonec vzdá, nebo dořeší, protože konečným usvědčením pachatele může víc ztratit než získat. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Jirkacek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vznikla o pár let později druhá řada Temného kraje, docela jsem toto pokračování odkládal, neboť jsem se obával toho, s čím tvůrkyně kriminálního seriálu přijdou. Většinou totiž dojde na pokles kvality a jen se kvůli sledovanosti protahuje děj, aby to nějak dopadlo. A přesně k tomu, podle mého názoru, došlo i u Temného kraje. Když skončil poslední dvou díl, nabyl jsem dojmu, že snad bude ještě třetí řada, aby se osudy našich hrdinů nějak uzavřely, neboť zdaleka ne všechny postavy stihly dořešit své osobní problémy. Ano, druhá řada byla spíše o osobních prožitcích postav, než o vyšetřování sériových vražd, které se jako na potvoru stávaly v okolí obce Břeh, kde bydlel hlavní hrdina a vyšetřovatel Petr Kraj (Lukáš Vaculík). Když se tento borec, jež unikl v první sérii z náruče spravedlivé paní s kosou, ujal vedení pražské kriminálky v oddělení vražd, zdálo se mi, že se už tak moc na obrazovce neobjevoval, jako nové postavy. Stejně tak sporadicky jsem mohl vidět sympatickou veterinářku (Tereza Kostková), policejního psychologa (Saša Rašilov) či šéfku mord party Kvapilovou (Zdena Studánková). Zato takového Rosťu Kořena, šéfa krajské kriminálky, který kdysi s Krajem kamarádil a teď ho nesnášel, toho jsme si užili dost. Naštěstí příležitost dostali opět okresní vyšetřovatelé Naďa Hamplová (Kristýna Nováková), snaživý Vojta Coufal (Jan Teplý), který povýšil a stal se členem pražské kriminálky a bodrý Pepa Sláma (Karel Zima), jehož stále podváděla pěkná manželka a učitelka Květa (Zuzana Kainarová). Z dalších rolí bych neměl zapomenout na instalatéra a myslivce Šmída (Jakub Žáček), baronku Trachtovou (Dana Morávková), otce Hampla (Jan Novotný) či vyšetřovatele na motorce Bacha (Martin Trnavský). Celá druhá řada byla tedy hlavně o vyřešení osobních problémů, například jsme čekali na to, až se dozvíme, kdo na konci první řady zabil Ulricha, otce Adama, syna policistky Hamplové. Byla to ona ? Nebo v tom měl prsty nevrlý šéf krajské kriminálky Kořen ? Chvíli to vypadalo dost nahnutě i s jeho manželkou Maruškou (Markéta Hrubešová). A jakou roli v tom hrál sériový vrah Roman Justl (Igor Bareš), který seděl ve vězení za to, že zabil docela dost lidí a málem také Naďu Hamplovou ? Spoustu věcí jsme se dozvěděli na konci druhé řady, ale jak už jsem psal, tak zůstalo i několik otazníků. Dočkáme se tedy třetí řady ? Já nevím, ale už po tom moc netoužím, protože dvojka mne už moc nebavila a dala se zkrátit na tři, čtyři díly a to by stačilo. Proto je o jednu cípatou i moje hodnocení druhé řady Temného kraje, které ode mne získala dvě temné hvězdičky **. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle druhá série podle mě neměla absolutně nikdy vzniknout, i když jsem si to po dokoukání té první hrozně moc přála. 🙌🏻 Je totiž mnohem nudnější a nedosahuje skoro průměru té první. Postava Lukáše Vaculíka 👉🏻 Petr Kraj byl takovej nemastnej neslanej, i když byl zase neskutečně chytrej a geniální, to jméno toho psa bych už radši nekomentovala, protože pes se jménem Egon zní tak, že nikdy žádnou vraždu nerozluští a je zralej tak možná na běhání po lese. 👍🏻 Tuhle druhou sérii jsem si pustila jednom jednou, je to neuvěřitelné, ale opravdu jsem ji viděla v premiéře a kupodivu mi ani nevadil ten týdenní rozptyl mezi díly. Samozřejmě některý epizody byly super, některý stály za jméno Egon, ale rozhodně bych to nepovažovala za nějakej propadák. 🙉 Kolem postavy Lukáše Vaculíka se už nic moc nedělo, tudíž mě ta omáčka nijak nenadchla. Takže all in all, tohle je asi spíš jen pro lidi, kteří si taky zamilovali první sérii a nutně potřebujou vidět, co se stane v té další. 😁 ()

Reklama

Hrabovo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že expertovi na sériové vraždy je třeba dodat sériové vrahy. Ale jen v Praze a středočeském kraji jeden za druhým jak na běžícím páse s několikatýdenním odstupem? Stále stejná hudba mě unavovala už v 1. sérii. Proč Suchařípovi nikdo neřekl, že to není sitcom? ()

janelizzie 

všechny recenze uživatele

Druhá sérié nedrží ani průměrnost první. Některé díly jsou lepší, u jiných je nutno hodně pevné vůle aby to člověk dokoukal do konce. Neuvěřitelným způsobem dokáží díly řešící sériové vraždy uspávat diváka. Na roztahanost dílů si člověk zvykne, jen se stále ptá proč. Vaculík, Trnavský, Kostková a Nováková drží seriál nad vodou. Nejlepší herecký výkon připadá psovi. Je to škoda, myšlenky a nápady se mihnou, jen dotažení se nedočkáme, zato seriálových klišé je tam víc než dost. Nicméně i tak se na obrazovkách objevují horší věci, proto dvě hvězdy. ()

The_Casual 

všechny recenze uživatele

Nevypadalo to špatně, nebýt toho že každá Suchařípova replika zněla jako výkřik do tmy a prakticky vyzněla jako moudro "psychologa" z rozchodů na Barrandově, dal bych 4, ovšem poslední dvoudíl to shodil na dvě, ale nakonec 3, abych byl fér. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (8)

  • V kostele při modlitbě „Otče náš“ všichni sedí, což je chyba, při této modlitbě by se měli lidé postavit. (Winster)
  • V epizodě děvče nasedá do velmi špinavého auta. Když pak odbočují na zkratku, auto je čisté. V táboře už je ale zase špinavé. (JinJang)
  • Obec Ledečko se nachází kousek od Sázavy. Během léta hojně navštěvované vodáky. (Winster)

Reklama

Reklama