Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj odjíždí odpočívat na poklidný venkov na svou zchátralou chalupu, starou faru po strýci, kam neměl čas jezdit. Jeho dosavadní život nečekaně nabere úplně jiný směr, když najde opuštěného, zraněného psa a zároveň přijde na spojitost mezi svými rozdělanými případy v Praze a vraždami žen na venkově, které připomínají tajemnou pověst o čarodějnici. Potvrdí se Petrovo podezření, že jde na sériové vraždy? Najde společnou řeč se svéráznou trojicí okresních policajtů, kteří s vyšetřováním vražd nemají zkušenosti? (TV Prima)

(více)

Recenze (24)

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Babskej vršek, stará kletba, čarodějnice, sériový vrah... Začalo to nadějně, strachy jsem se málem posrala. No, co není může bejt, protože za scénářem se opět skrývají sestry Bártů. Očekávám další VKV, akorát tady možná víc poteče krev (Vaculíkovi z nosu) a pouta se budou nasazovat leda tak rodinná... Ach jo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Bohužel si novinka Primy nese už v zárodku jiný, pro milovníky detektivek smrtelný hřích: místo zásady co jedna epizoda, to jedna uzavřená kauza rozčleňuje každý ze šesti případů sériových vražd do dvou večerů. Přitom nic tak diváka neotráví jako titulek „Kdo je vrah, se dozvíte už v příštím dílu“. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, beru, že je to půlka jednoho dílu, ale přece jen bych čekal, že se v něm něco stane. Jedna vražda na začátku, druhá uprostřed, třetí na konec jako cliffhanger. Přesně podle kurzu tvůrčího psaní scénářů. Mezitím se plácá jeden polda - učitel s krvácením z nosu, který chlastá a hulí a o jehož diagnóze nevíme nic. Jen je přepracovaný nebo tak něco. O vraždách taky nic - policisté nevyšetřují: za celou dobu jen jednou zajedou na benzínku zeptat se dvou lidí na zavražděnou. Nikde žádná pitevní zpráva, žádné zkoumání okolí mísa činu, žádné pátrání po pachových stopách, otiscích, žádné hledání v kartotéce, žádné využití pouličních kamer - jen rodinné problémy a náznaky, ale skutečně jen náznaky, nějakého možného mysteriózna v pozadí. Líbila se mi výprava, stará fara, ale to je tak všechno. Dialogy - hlavně u doktora nebo v hospodě - jsou životné asi jako sto let starý koňský salám. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušné (na soudobý český seriál)... I když pár hluchých míst se najde. Scénář je občast trochu nesmyslný a zavání nekonečnými seriály, asi proto, že ho píšou autoři nekonečných seriálů. A co je mi líto, herectví Terezy Kostkové mi zde nějak vůbec nesedí (možná chyba scénáře). ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.....veľký odborník na sériové vraždy a načo...??.... nakoniec pomôže preživšia obeť, ktorá urobí identifikáciu.....a   choroba Lukáša Vaculíka - to krvácanie z nosa  to bolo dosť otravné.....a ešte : Lukáš Vaculík je značne opršaný na  55 rokov.....tá prvá časť-kým sa to rozbehlo....niekto mal zasa scénaristickú zápchu..... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál pro mě začal s nepříliš velkými očekáváními, když jsem si přečetl, kdo režíroval a psal scénář. Zápletka se zdá být zajímavá, ale...místo toho, aby případy budily otázky, co bude dál a kdo je pachatelem, vzbuzuje spíše otázky, vyplývající z jednání postav a scénáristické nemohoucnosti. Tedy, kdo s kým a jak a podobně. Záchrana psa, kterého operací paní doktorka proměnila i v jinou rasu, načež za svým pacientem dochází k osamělému vlkovi, je jen začátek, protože paní policistka také nemá muže. Vše je podáno jednoduše, "polopaticky", viz policista a rozcestí. To když stojí Kraj na rozcestí a podle ukazatelů se rozhoduje, kam jej osud zavede. V prvním dílu se seznamujeme s postavami, či spíše figurkami a souhry náhod jsou až moc okaté. Místo činu se řeší rodinné vztahy a mezi tím se i vraždí, což policisty moc nevzrušuje. Usmál jsem se při pohledu na leteckou fotku vesničky o pár číslech na služebně s policisty a kriminalisty. Závěrečný titulek nepotěšil asi nikoho. Uvidíme, co bude dál. ()

Lanark odpad!

všechny recenze uživatele

Sestry Bártů mají opravdu talent! Na to, jak ze scénáře a ze samotného děje vystřihnout všechno to důležité, zajímavé, dynamické, překvapivé - prostě to, co by mohlo ze seriálu udělat koukatelnou věc. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ooooooo ... no páni !!! Pokud by TAKHLE odborně pracovali všichni policajti okresního formátu, byl by vážně nejvyšší čas zakoupit ZBRAŇ A OSTROU MUNICI DO KAŽDÉ RODINY (vida ... aniž jsem chtěla, vytvořila jsem něco jako reklamní slogan). Oni by se sice strašně moc CHTĚLI předvést a vypátrat vraha, ale zároveň by jim nebylo proti mysli, kdyby případ vyhnil a vyřešil se tak nějak sám od sebe ... přirozenou cestou. Metody vlastního vyšetřování (pokud tak dění na place můžu nazývat) skoro až fyzicky bolí ... a chudák Lukáš Vaculík alias Petr Kraj jakožto pražský expert se v tom nevábném televizním bahně plácá, jak umí ... 1,5*. P.S.: Taktéž feminizace se ubírá tím nejsprávnějším směrem - tak říkajíc ke světlým zítřkům, když šéfkou místního oddělení učiní osamělou matku, která má plnou hlavu: 1) svého synka, 2) vlastního otce a 3) praktických úkonů (a úkolů), které jsou potřebné k zabezpečnení alespoň toho nejzákladnějšího chodu domácnosti ... leč - patrně splňuje všechny "tabulkové" předpoklady, včetně odpovídajícího vzdělání. Nic proti emancipaci, ale všeho moc škodí. To jsme to dopracovali ! ()

camper 

všechny recenze uživatele

Po skončení epizody jsem začal přemejšlet, kolik se v ní toho vlastně událo a nepřišel jsem vlastně na nic, kromě prázdnejch rozhovorů ve vesnické služebně (ten vousatej, co furt mlel o tom jak píše o čarodějnicích, mě vyloženě štval), jedný záchrany umírajícího psa a základního popisu vraha, vůbec nic... ()

(Z)denny odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby se tohoto dílu ujal zručný střihač, taky by byl možná schopný udělat 10 - 15 minutový začátek napínavé mysteriozní detektivky (zbytek by mohl vystříhat z dalších 11 dílů, které má TV Prima připravené). Ale vzhledem k velmi slabému hereckému projevu, tomu nedávám moc velkou šanci ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

20% — To je tak, když člověk nečte bulvár a nekouká na „magazíny“. Takhle jsem byl na tento projekt docela zvědavý. Když jsem ale v úvodních titulcích uviděl, kdo jsou jeho autorkami, měl jsem sto chutí to okamžitě vypnout. Dal jsem tomu ale šanci. Srovnávat se to dá ale opravdu snad jen s V.I.P. vraždami. Věrohodnost je opět na nízké úrovni, včetně toho, že se mi nepodařilo přijít na to, jak daleko od Prahy je onen zmíněný „kraj“ a seriálová vesnice Břeh. Podle jednoho záběru, kdy někde v polích je vidět ukazatel se směrovkami „Břeh“ a „Praha“, to vypadá, že to musí být nějaká díra po granátu v okolí hlavního města, zatímco vytrvale se vyskytující poznávací značky s písmenem „H“ ho zase posouvají do Královehradeckého kraje. A policajt, který tajně hodí vyšetřovací spis do auta někomu cizímu, byť by to byl taky kriminalista, by asi zasloužil postavit mimo službu. Asi jsem zaujatej, ale neumím si pomoct, sestry Bártů by se asi do detektivního žánru (zde dokonce s nádechem mysteriózna) neměly vůbec pouštět. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další seriálový krimi-masakr z produkce Primy. Nemůžu pominout herecký výkony, kdy mi věrohodně připadá jen Jan Novotný v malé roli. Žádný překvapení, že šéf okresní policie a šéf pražské mordparty jsou ženský, na to už jsem si na komerčních TV zvykl. Všechno by se dalo překousnout, i ta výměna psa (děsím se toho, jakou roli bude hrát čokl v dalších dílech), co mě ale rozšlehalo, tak počáteční váhavost ambiciózních místních policajtů, jestli případ vůbec vzít a potom jeden z trojice těchhle poldů, kterej mrdne celej spis o vyšetřování do auta někomu, koho skoro vůbec nezná...Sám jsem zvědavej, co se vyklube dál. Když se ale podívám na tvůrce seriálu, dá se předpokládat, že ten zachráněnej pes bude super stopař a Petr Kraj nejpozděj ve čtvrtým díle ojede veterinářku. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Tohle místo, to je magnet na průsery. A pak je tady taky ta stará kletba.“ Úvodní znělka mi dlouho vrtala hlavou, než mi došlo, že se asi někdo inspiroval Temným případem. A v tu chvíli mi to došlo – tenhle seriál bude hrůza. A vypadá to, že bude. Největší kámen úrazu bude neskutečně plytký scénář. Vedlejší postavy jsou vesměs definované pouze jedním, většinou ještě mimořádně hloupým, rysem. Např. postava bodrého policisty hraná Karlem Zimou je v seriálu asi jen proto, aby neustále mlela cosi o tajemnosti, čarodějnicích, démonech, kletbách a dalších okultních ptákovinách. Jo a ještě k tomu pořád něco žere nebo pije. Vaculík se docela snaží, ale nemá moc co hrát, ona je jeho postava také dost charakterově chudá, takže se není čemu divit. Zápletka vražd mě moc netáhne, vyšetřování v podstatě neprobíhá, místo toho se stopáž věnuje osobním, veskrze nezajímavým problémům policistů, že mě ani moc nenapnuli, jak že to dopadne v dalším dílu. ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad možná dobrý, ale je tam strašně vidět, kdo to píše, a jak to píše. Protože vlastně nevidíme nic z vyšetřování, ale řešíme rodinné vztahy a bolístky hlavních hrdinů. Uvidíme co dál, dám tomu šanci minimálně do konce toho prvního případu. ()

Princezna_V 

všechny recenze uživatele

Krvavý kapesníky na stole, krvavý kapesníky na palubovce, kapesníky nasraný prostě všude, vzápětí krvavej pes, pak jinej pes a mezitím mrtvá půlka Midsomeru a celý to pošéfuje věčně zkrvavenej Vaculík a Nováková v o tři čísla větší košili ... Norisová ve V.I.P. vraždách byla aspoň vtipná ... ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nadprůměr v záplavě různých paskvilů na kriminálky. Výborná kamera, hudba a temnější ladění celého dílu. V porovnání s blábolem typu Polda (D. Matásek), je to jako srovnávat Eifelovu věž s kozím chlívkem. Doufám, že po prvním díle to nesklouzne k laciné televizní tvorbě a rozehrané postavy neupadnou do klišé nekonečných seriálů typu Ulice a Ordinace... Vaculík předvádí výborný výkon a věřím, že potáhne roli workoholického samotářského detektiva, správným směrem. ()

Nathaniel8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první díl to ještě nebylo tak zlé i když jsem trochu doufal, že se příběh posune dál než jen k vesnické tragédii (tím nemyslím mord, ale spíše hospodskou debatu, policistu co díky přednášce v Praze je chytrej jak rádio a vousatého zoufalce co stále řeší čarodějnice...) uvidíme co druhý díl.... Já doufám, že to dostane trochu té akce nebo vyšetřování spíše než zbytečné hospodské debaty... ()

Reklama

Reklama