Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Petr Kraj se zabydluje ve vesnici Břeh na staré faře po strýci. Při shánění řemeslníků  a opravách na zchátralém domě se dozvídá o případech podivných úmrtí důchodců a upozorní místní oddělení, že se nejspíš nejedná o nehody ale o vraždy. Po okolí pohybuje hned několik možných podezřelých a zdá se, že doby, kdy na venkově přepadávali a kradli loupežníci, jak o tom mluví místní pověsti, ještě neskončily. Dokáže Petr utajit svůj zdravotní stav? Podaří se detektivům napravit zásadní chyby ve starých případech a zároveň zastavit pachatele, aby nedocházelo k dalším vraždám? (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celé je to takové naivní. Kraj navíc není elitní super vyšetřovatel, to jen ti vesničtí jsou naprostí idioti, dokonce i s "koronerem", jenž je příbuzný šéfa. Jednání postav je nevěrohodné, dialogy byly dnes strašlivé a Bárta neumí vůbec hrát. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půl hvězdy pro toho instalatéra, kterej byl aspoň vtipnej a půl hvězdy pro toho elektrikáře, kterej má docela hezky propadlý tváře. Oba totiž zastávají alespoň nějaký druh řemesla, což se o tvůrcích samotných říct nedá. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Další perla z per dvou hvězd - sester Bártů. Nesmysl vedle nesmyslu (zatýkám vás - ale za co, to už neřekne), ochotnické výkony, vykrádačky a "reálné" případy, které jsou přepsané často nepřesně a navíc tragicky! Řekněte mi, prosím, někdo, proč se tomu herci jako Vaculík nebo Rašilov propůjčí, proč, proboha, proč? Tohle mi vadí tisíckrát víc než třeba Ulice, která sice neni žádnej zázrak, ale aspoň si nehraje na to, že je vysoce profesionálně napsanou a natočenou kriminálkou, a člověk ví, co od toho čekat, že na to nemá koukat, když chce něco pořádnýho a chytrýho (je teda samozřejmě druhá věc, když v televizi nedávají nic jiného než tyhle typy seriálů, to je taky na budku, ale to je už jiná kapitola). Že já kráva si k těm "kriminálkám" vždycky sednu s nadějí, že tentokrát to třeba bude dobrý. Vždyť je to vždycky skoro stejně debilní. Ach jo. P.S.: Jediné pozitivum je, že na V.I.P. vraždy to svojí debilitou naštěstí stále ještě nemá. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10% — Spoiler (?). Když jsem uviděl na začátku důchodce nejdříve praštěného holí následně se houpat v oprátce, napadli mě Stodolovi. A vono asi jo. No, holky Bártů vymyslely „skvělý“ koncept — jak ze šesti nápadů udělat dvanáctidílný seriál. Navíc, když jsem viděl na billboardu reklamu na tento seriál a ještě nevěděl, že v tom mají prsty sestry, co studovaly scénáristiku v Americe, čekal jsem kriminálku říznutou mysterióznem, něco jako třeba píše Arnošt Vašíček, ale tady se jaksi nedostává ani kriminálky, ani mysteriózna, které je tu velmi vzdáleně přítomno jenom v plácání líného idiota, představovaného Karlem Zimou. Řekl bych, že děvčata nesplnila zadání, které si sama stanovila. ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Rozdělit jeden případ na dvě části byl od režisérky Bártů OPRAVDU moc špatný nápad. Tedy možná by nebyl, pokud by se svou sestrou dokázala napsat dostatečně zajímavý scénář, ale to bohužel... Pokud by z těch dvou dílů udělaly jeden a prostříhaly všechnu "vatu", mohlo jít o slušnou kriminálku, snad... Jednu astru za Lukáše Vaculíka, který hraje svůj slušný průměr a získává seriálu diváky. Fuitová s Teplým se sice snaží, ale chybí jim Vaculíkova vyzrálost a také trochu nadhledu. Vyloženě nesympatická je role Studenkové, která možná až příliš dobře hraje všechny ty kariéristické vysoce postavené dámy bez mozku. Oproti tomu Tereza Kostková by určitě utáhla větší roli než tenhle štěk.Vyloženě nevyužitý je potenciál Martina Trnavského, který se svým civilním herectvím spolu s Vaculíkem vybočuje z jinak vyloženě bezbarvé všednosti ostatních rolí. Karel Zima v roli policajta, který sbírá místní pověsti - to si snad scénáristky už dělají legraci? Pokud něco skutečně zabíjí tento seriál, tak především mimořádně nepovedený scénář, naopak škoda, že hudba Roberta Jíši nedostane větší prostor. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natočeno podle relativně nedávné skutečnosti. Vraždy spáchané manžely Stodolovými. I ty přehmaty PČR jsou autentické. Více tady: https://www.mall.tv/extremni-kriminalni-pripady/stodolovi-nejhorsi-seriove-vrazi-v-nasich-dejinach-policie-ale-pri-vysetrovani-absolutne-selhala ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Že by nějaký vzrůšo, tady v tom zapadákově?“ ,,To teda pochybuju.“ V Temném kraji tentokrát řádí zlí loupežníci. A to by nebyla postava Karla Zimy, kdyby to neoglosovala nějakou stupidní poznámkou o středověcích lupičích, vlastně předchůdců dnešních podomních obchodníků. Haha, to je ale vskutku podařené! Bohužel jen ironicky vzato. Skupina policejních neumětelů se opět pachtí vícero případy, přičemž nic nezvládají. A jako temný bonbónek je tu mistr Kraj s jeho zlou diagnózou, psem a Rašilovem, který nemá co hrát, a tak je jen smutný. Nevadí mi ovšem rozdělení příběhu na dva díly, neboť mě vůbec nezajímá, jak to dopadne. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opětovný návrat k temnější atmosféře, po obřím zklamání z 2 dílu mě tento zase na české poměry mile překvapil. Napětí sice chybí, ale postavy jsou slušně rozehrávány. Úlitbou bohům (divákům) je zde průhledně a lacině nastrčená dvojice potencionálních vrahů... ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Njn když je koroner idiot a policajti tak je vymalováno 😢😢 "Ta kombinace lhostejnosti a lajdáctví je zarážející..." 😉🤔😀 Ano tak to přesně je... Bohužel... Jinak slušný díl... ()

ocypuc odpad!

všechny recenze uživatele

Je asi velice těžké zjistit, jak vypadá kominík. Takto bizarně vypadající napodobenině by neotevřel ani slepec objíždějící předváděčky s hrnci. Naprostý výsměch tento díl a vykrádačka Kriminálky Anděl, dílu Černý mušketýr, kdy zjistili, že bez brýlí a hole by se neoběsil a že lano bylo krátké. ()

Reklama

Reklama