Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (7)

Temný Kraj (2017) 

Vaculík a jeho pes je fajn, ale jinak bída. Dementní představa že vraždu vyšetřuje parta tří kriminalistů, kteří jsou tak neschopní, že dávají číst spisy policajtovi na chalupě, aby poradil. Případy jsou jednoduché celkem je dobrá temná atmosféra ( alá napodobenina Raplu, ale nešahá mu ko kotníky ) . Bojím se že tu chmurnou atmosféru víc než kamera a herecké výkony má vliv to, že hlavní hrdina umírá. Na to fakt nejsem zvědavej řešit u šestákových detektivek v televizní formě řešit takové těžké téma. ()

Spoutaní - 1. část (2019) (S02E01) 

" Petr Kraj byl nejlepší z nás! " Studénková jako šéfka mordparty začne hodně americky o právě zázračně vyléčeném Vaculíkovi, za kterým na vejminek chodí všichni kriminalisti ze střední Evropy pro rady. To, že herci přehrávají jak v řecké tragédii jsem velkoryse přehlédl ( taková hysterka Halbig by neprošel na policii vrátnicí, natož aby tam pracoval jako kriminalista ), že jsou tam pro dnešní dobu nesmysly přejdu ( kdybych dneska u mrtvoli našel porno VHS kazety, taky by mne nenapdalo, že se tím člověk uživí na pomezí šedé zóny, ale spíš, že to je sběratel z antikvariátu. ) Co přehlédnout nelze, že to je ukrutně nudné. ()

Spoutaní - 2. část (2019) (S02E02) 

Mírné zlepšení oproti prvnímu dílu, ale případ zemědělce alá Ivan Roubal nebyl za víc než jednu hvězdu za prasátka. Prvnímu dílu jsem přestřelil dvě hvězdy za psíka. Scóre Egon vs Tři prasátka 2:1. ()

Husičky - 1. část (2019) (S02E03) 

Atraktivita námětu sériového vraha, který vraždí šestnáctileté holky se samozřejmě rozplynula nudným zpracováním, tak jak jsou diváci tohoto seriálu zvyklí. Suchařípa přehrává, Vaculík nedohrává, ostatní hrají celkem nevěrohodně a Zima se svojí komikou je dobrý, ale do temného krimi se fakt moc nehodí. PS: Říkat o někom komu se líbí šestnáctileté holky pedofil je trochu mimo diagnózu, ale chápu, že Prima nebude svoje papučové diváky jako jsem já trýznit vraždami desetiletých holčiček. ()

Husičky - 2. část (2019) (S02E04) 

... mírné zlepšení oproti předchozímu dílu, ale ze všech premiérových kriminálek je Vaculík s pejskem asi nejslabší ( což je co říct když konkuruje třetí řadě Policie Modrava ) ()

Šílení - 2. část (2019) (S02E06) 

" Pojďte se na něco podívat!!!" syn vyvede mámu a dědu před dům, aby zvenčí viděli, že jim někdo na okna napsal " VRAZI" ... to to jako neviděli zevnitř, když to bylo napsané na tabulce průhledného skla? Tahle ultra blbost mne donutila opět okomentovat tento vysoce podprůměrný seriál. ()

Bestie - 2. část (2019) (S02E14) 

Sára Venclovská jako vražedkyně, která modusem operandi a osobní historií je kopií Polívkové z Nenávisti z Případů prvního oddělení, které měli poloviční stopáž, žádnou nudu a kvalitnější provedení. Poslední díl druhé řady se mi zdál v rámci seriálu nadprůměrný, ale to celkově to je neskutečná pomalá nuda. ()

Reklama

Reklama