Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele tuwanakha k tomuto seriálu (1)

Loupežníci (2017) (S01E03) 

Rozdělit jeden případ na dvě části byl od režisérky Bártů OPRAVDU moc špatný nápad. Tedy možná by nebyl, pokud by se svou sestrou dokázala napsat dostatečně zajímavý scénář, ale to bohužel... Pokud by z těch dvou dílů udělaly jeden a prostříhaly všechnu "vatu", mohlo jít o slušnou kriminálku, snad... Jednu astru za Lukáše Vaculíka, který hraje svůj slušný průměr a získává seriálu diváky. Fuitová s Teplým se sice snaží, ale chybí jim Vaculíkova vyzrálost a také trochu nadhledu. Vyloženě nesympatická je role Studenkové, která možná až příliš dobře hraje všechny ty kariéristické vysoce postavené dámy bez mozku. Oproti tomu Tereza Kostková by určitě utáhla větší roli než tenhle štěk.Vyloženě nevyužitý je potenciál Martina Trnavského, který se svým civilním herectvím spolu s Vaculíkem vybočuje z jinak vyloženě bezbarvé všednosti ostatních rolí. Karel Zima v roli policajta, který sbírá místní pověsti - to si snad scénáristky už dělají legraci? Pokud něco skutečně zabíjí tento seriál, tak především mimořádně nepovedený scénář, naopak škoda, že hudba Roberta Jíši nedostane větší prostor. ()

Reklama

Reklama