Reklama

Reklama

Temný Kraj - Série 1

(série)
Česko, 2017, 12 h 15 min (Minutáž: 55–63 min)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný, Zdena Studenková, Robert Nebřenský, René Přibil (více)
(další profese)

Epizody(12)

Recenze (5)

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál mě asi dva roky zpátky neskutečně chytnul a já jsem ho viděla asi třikrát za ten rok. 🤷🏼‍♀️ Hrozně mě bavilo si k němu udělat strašně sladkej ovocnej čaj a koukat třeba na čtyři díly v kuse, protože byla jedna vražda rozdělená do dvou… což by mi asi jeblo, kdybych se na to koukala v premiéře a musela bych týden čekat na pokračování. 🥲 Lukáš Vaculík byl úžasnej detektiv, jeho postava byla sice až moc geniální a mě to docela deprimovalo, ale mělo to alespoň spád a nějakou pořádnou zápletku, která se vlastně točila jen kolem jeho postavy. Sice mě celou dobu hrozně iritovalo, že se s postavou Terezy Kostkové kolem sebe pořád ochomítali a nakonec z toho nic nebylo. Toho psa bych rozhodně NIKDY VE SVÉM ŽIVOTĚ nepojmenovala Egon, protože sorry, ale ten pes měl vyloženě tvar obličeje na jméno…. ROZHODNĚ NE NA EGONA prostě. ☝🏻 Samotný příběhy mi přišly docela fajn a napínavý, měla jsem u toho sice pořád hlad, protože Karel Zima furt něco jedl, ale dalo se to přežít. 😁 Za mě seriál rozhodně doporučuju, nechápu, jak jsem ho mohla v jeho premiéře odignorovat, to byla životní chyba. Lukáš Vaculík je nejen totální crush materiál, ale i geniální herec nemilovníků jen tak pro informaci. 😙 ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se Temný kraj objevil v premiéře na TV Prima, podíval jsem se na první čtyři díly a z časových důvodů se na další již nedíval. O rok později jsem se rozhodl se k němu vrátit a tak se Lukáš Vaculík jako odborník na sériové vraždy Petr Kraj objevil u nás doma v obýváku. K němu se přidala moje oblíbená Tereza Kostková jako veterinářka Tereza Coufalová, která měla s Krajem pletky a také mu zachránila psa. Dalším sympaťákem v seriálu byl Saša Rašilov nejml. jako PhDr. Kryštof Steiner, odborník na sestavování profilu zločinců, který se dal dohromady s Kristýnou Fuitovou Novákovou čili velitelkou okresní policejní stanice Naďou Hamplovou, která v Temném kraji dostala opravdu hodně prostoru. Druhým členem týmu byl Jan Teplý jako snaživý Vojta Coufal, policista a sukničkář v jedné osobě. Nejvíce mne ale zaujal a to docela překvapivě třetí a poslední vyšetřovatel Karel Zima, usedlý člověk, který věčně něco jedl a hlavně sepisoval pověsti z temného kraje. Proto také názvy jednotlivých dílů - Čarodějnice, Loupežníci, Jezinky a tak dále. Autoři dvanáctidílného seriálu překvapivě zvolili variantu dvou částí na jeden případ a často nám naservírovali sériového vraha na zlatém podnose a on to byl nakonec úplně někdo jiný, který se třeba jen párkrát na obrazovce mihl. Často byl úvodní díl něco jako rozjezd, i když občas pořádný a v druhém se to vše hezky tak nějak kdo lesa uzavřelo. Líbil se mi i decentní vtip, často černý humor, který souvisel s tím, že Petr Kraj trpěl nádorem na mozku, takže několik dílů vlastně umíral, protože operace byla velmi riziková. Byl jsem tedy zvědav nejen na to, kdo je vrahem, ale jestli to Kraj přežije. Nemohu zapomenout ani již zmíněného krásného zlatého retrívra, který kriminalistovi z Prahy, dělal společnost v jeho domku po zesnulém otci, kam odjel odpočívat od práce. Jenže, vrahové mu udělali čáru přes rozpočet a začali v kraji vraždit, takže chca nechca musel kolegům z okresního oddělení pomáhat a vlastně i bývalému parťákovi Martinu Trnavskému alias kriminalistovi Luboši Bachovi, který skoro pořád jezdil všude na motorce. V seriálu se objevila samozřejmě řada dalších postav, ať už přítomných v skoro každém díle, nebo jen těch epizodních a já jsem byl se všemi velmi spokojen. Nejvíce mne zaujala Hana Gregorová jako vědma a kartářka, Martin Havelka jako stárnoucí uctívač black metalové hudby a bývalý vězeň či Igor Bareš jako vraždící automechanik a další propuštěný vězeň. A tak bych mohl pokračovat, ale to by bylo na dlouhé psaní. Na závěr bych ocenil fakt, že se hodně natáčelo v exteriérech a filmaři nám nabídli mnoho krásných záběrů pěkné české přírody, hlavně to místečko se stromem a křížem, to bylo pošušňáníčko panečku. Seriál Temný kraj sice nijak neoslnil, ale mě se docela líbil a proto mu uděluji tři temné hvězdy ***. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

s1: Pokud nehodnotím detektívní linku, o kterou zde hlavně (mimo zábavnosti) jde, mohu se přidržet 3*. Sázka na dobré obsazení vyšla stoprocentně. Zachraňuje nevelkou hloubku milého příběhu blížícího se romantice Pilcherové. Dobrý komický prvek policajta spisovatele a akcí kolem něj. Zato logika vyšetřování a na něm závislých dějů má občas dementní průběh, na to jsme ale zvyklí už z VIP Vražd stejných "tvůrců". Lituji Kristýnu Novákovou s rolí blbky podobné Inně z věhlasného seriálu. Lituji diváka kroutícího hlavou nad zpozdilým nepečlivým vyšetřováním a "náhlým prozřením" vyšetřovatele Kraje. Pokud na to rezignuji, koukat se dá. Úspěch dua B+B při této úrovni lze jen závidět. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Konojedech a Praze. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčeno v Konojedech, Říčanech u Prahy a v kostele v Kozojedech – Kostel Sv. Martina. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčeno v Konojedech a Praze. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama