Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze (167)

rysafi 

všechny recenze uživatele

Mizerný počin tévé prima. Za povšimnutí stojí hezká čeština a v devátém díle Milan Šteindler, jo a výprava s kamerou taky stojí za to. Jinak ani ten pes nehraje zrovna přesvědčivě. O hlavním hrdinovi lépe pomlčet. Zajímavý je Igor Bareš, jehož hraní mi až doteď přišlo takové nijaké. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

V prvním díle jedna věta. Vražda, tady u nás? A pak to byl jeden sériový vrah za druhým ... a k tomu jim hrála hudba jak z kovbojky. A navrch jedna neuvěřitelnější postava za druhou ... v ještě neuvěřitelnějších příbězích. Ani ty "Stodolovi" na to neměli. Takže nakonec z toho nejlépe vybruslil Egon a Jan Novotný. ()

Reklama

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Pomalé sice, ale vůbec ne špatné. Nebo docela dobřé, ale dosti pomalé. (Uháčkovala jsem šálu a neuteklo ani jedno očko:-))) Některé věci dosti humorné ( např.Pepa píše v zimě svou knihu na nezateplené půdě. Jeho přestavitel na můj vkus dost přehrává. Telenovelní linka Krajova syna.) Za Egona jedna hvězda navíc :-)) ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

A hle Prima jede dál s lacinými kriminálkami. Není se čemu divit. Některá stanice ten německý model musela reprodukovat. Na první pohled to působí strašně zvláštně. Westernový hudební motiv točící se jako cirkulárka podkresluje většinu stopáže. Krev vypadá jako jahodová zmrzlina. Scénáristky (dokonce jedna i režisérka) - sestry Bártů, což jsou postrachy českého seriálu, nezapomínají na svůj tradiční rukopis a vkládají soukromé nezajímavé linky, přičemž ještě člení epizody na dvé. Charisma Lukáše Vaculíka přichází vniveč. Navíc celé herecké obsazení mi opravdu neladí. Plus jsou exteriéry, ale zase abychom se z toho posadili na zadek, tak rozhodně ne. Odpad ale vypadá jinak. 15% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lukáše Vaculíka mám radá, ale nechápu, proč vlezl zrovna sem, do tohoto nového městečka Midsomer a řeší zde jeho vraždy. Proč mám pocit, že se seriál natáčel ve Středních Čechách a ne někde na severu republiky? Já se toho dojmu nedokážu zbavit. Lidové pověsti jsou zde úplně zbytečné, nicméně, chápu ten policajtův koníček. Každý máme něco, v čem se realizujeme, co nás baví a naplňuje. Vadilo mi rozdělovaní příběhu na dva díly. To mělo být jako originální? Neokoukané tváře byly moc dobrý tah. Jednotlivé případy jsou jistě zajímavé. Vycházejí určitě z těch skutečných, ale jejich zpracování působí poněkud ospale a nudně. Lukáš Vaculík mi na Petra Kraje pěkně sednul. Zbytek je ale bohužel spíše do počtu. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (33)

  • Natáčelo se také v těchto lokalitách: Praha, Horní Kruty, Říčany, Zásmuky,  zámek Štiřín. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Obec Ledečko se nachází kousek od Sázavy. Během léta hojně navštěvované vodáky. (Winster)
  • Filmovalo se v obcích Horní Kruty, Konojedy, Zásmuky a zámku Štiřín. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama