Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

5 komiků, 50 postav a 2 vlaková nádraží. Nová skečová show Ondřeje Sokola, Michala Suchánka, Richarda Genzera, Igora Chmely a Martina Fingera... Na Hlavním nádraží v Praze se ujímá funkce nový generální manažer a s ním se nám představuje také celá řada postav, které s nádražím spojily svůj profesní a často i osobní život. Jako například dvojice pracovníků ostrahy, věčně přítomná majitelka butiku s oděvy, cizinec nabízející před nádražní budovou turistům nejrůznější zážitkové výlety, svérázný litevský taxikář, toaletářka se svou novou balkánskou posilou, ale také zaměstnanci drah i samotní cestující. Očekávání vize a směru, který chce nové vedení na Hlavním nádraží razit, tak již brzy ovlivní pozice všech těchto tragikomických figur i jejich další nasazení. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

zette 

všechny recenze uživatele

Strasne nevyrovnany serial, ve kterem je nekolik vybornych postav: taxikar, pruvodci, securitaci, psycholog... a nekolik vylozene trapnych: babka z toalet, vecne si stezujici manzelsky par, manazer nadrazi a jeho tiskova mluvci... A stejne tomu tak je i v zabavnosti jednotlivych scenek, kdy vyborne stridaji trapne a naopak. Lepsi tri! ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Jedná se o čistou předělávku Come Fly with Me, jen je místo letiště pražské nádraží. Pro příznivce originálu dost dobré, pocit trapnosti a malosti je hodně podobný. A ač jsou některé vtípky dost prvoplánové, občasné narážky nutí k zamyšlení. Obávám se však, že to spousta lidí nepochopí. V britské verzi jsou všichni zaměstnanci taky dost velcí burani. Doufám jen, že bude úroveň růst, potenciál tu je. ()

Reklama

jarmik 

všechny recenze uživatele

Nejsem ani trochu fanouškem Partičky, protože mi přijde strašně trapná. Tohle mě solidně pobavilo tím, jak jsou parodovány toposy subjektů, jež z daného prostředí všichni známe. Na to, jak je to primitivní, jsem se nasmál hodně. Mnohem víc, než když se improvizačním vtipům aktérů směje nejvíc moderátor... ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Předně asi musím napsat, že mám docela ráda improvizační show Partička, tedy alespoň do doby, než už bylo na protagonistech od první minuty pořadu vidět, jak moc je otravuje se za peníze diváků vůbec nějak snažit, a než začal být vrcholem zdejší legrace fakt, že má postava řečovou vadu, popřípadě vážnější postižení... Myslím, že tohle je v posuzování Nádraží důležitý faktor - pokud nesnášíte Partičku a lidi, kteří v ní účinkovali, nebude se vám líbit ani tohle. Docela mě překvapily některé zdejší reakce, které poukazují na to, jak šíleně nevkusným humorem Nádraží oplývá - vězte, že Partička mi skutečně připadala alespoň jednou za téměř každý díl nechutnější a nevkusnější, než celé Nádraží. Problémem tohoto pořadu není přílišný nevkus, nebo "vtipy daleko za hranou", ale to, že polovinu stopáže každého dílu, je to prostě jenom nuda. Některé postavy nejsou vůbec vtipné (nejvíc je to patrné na babce, která žebrá peníze po čekajících cestujících, nebo Suchánkově nádražákovi) a zdejší humor je tak na úrovni dítěte na základní škole. Jiné scénky a postavy se naopak celkem vydařily - velká koncentrace je jich v 2. díle, kdy například naprosto cynický přístup dvou securiťáků k ekonomickým nevýhodám zásahu do zločinů, je šokující a zároveň i určitým, hodně černo humorným, způsobem vtipný. Spravedlivé ovšem je přiznat si, že víc, než polovina scének vtipných není. Stejně, jako je spravedlivé si přiznat, že jasně nejlepšími herci z celého obsazení jsou Ondra Sokol a Igor Chmela. Igor Chmela hraje nejvíce uvěřitelně a civilně, Ondra Sokol je naopak strašně zábavný a postavám přizpůsobuje celé tělo (postoj, chůze). Martin Finger přebral místa Richardu Genzerovi a Michalu Suchánkovi, kteří mi v Nádraží připadají nejvíce nevýrazní, odsunutí stranou, a dokonce, pokud by se vystříhaly všechny Suchánkovy postavy (kromě docela vtipného Inda z občerstvení), pořadu by to spíš prospělo. /// Takže pro mě - horší, než Partička v době, kdy z ní měli ještě protagonisté radost, ale ne zdaleka tak příšerné, jak to tu většina komentátorů uvádí. ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Velice kvituju, že Sokol a spol. zkouší tento styl pořadů a po odpornejch filmech, partičkách a kdoví jakejch píčovinách snad přechází na kvalitnější žánr. Ovšem toto se nepovedlo. Po 3 dílech jsem usoudil, že ani podstatně kratší stopáž oproti Pojdte se mnou létat, nezachrání tuto satiru od hodně, hodně slabýho průměru či spíše podprůměru. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení se stalo, že si místní opilec všiml, jak míří kamera na Igora Chmelu převlečeného za reportéra Pavla Kožína, a začal různě prudit. Prudil tak dlouho, až to skončilo šarvátkou. (VSVB)
  • Když byli Ondřej Sokol a Martin Finger oblečení jako sekuriťáci Petr Pyl a Zdeněk Chlemta, tak se stávalo, že za nimi chodili cestující a vyptávali se jich, odkud odjíždí nějaký vlak či autobus. (Česká televize)
  • Když byl Martin Finger oblečen jako bezdomovec Vojtěch Klaus, tak se stávalo, že si k němu v parku před hlavním nádražím přisedávali různí lidé. Jeden z místních bezdomovců si Martinovi dlouze stěžoval, jak mu ty televizní štáby někdy lezou krkem. Martin, aby nevypadl z role a aby dodal své postavě autentičnosti, tak si s bezdomovcem zanadával na filmaře a jejich praktiky. (Česká televize)

Reklama

Reklama