Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Povídkový film Vojtěcha Jasného natočeného v česko - rakouské koprodukci.
Dýmka hercova - Herecká dvojice George a Mary je angažována do hlavních rolích filmu "Lidé a vlci", jehož děj se odehrává v prostředí lovců kožešinové zvěře...
Dýmka lordova - O svatební noci dá lord Edward Grayton přednost své nejdražší dýmce "straight grain" před milováním s mladou krásnou lady Mary...
Dýmka sv. Huberta - Myslivec Kurt musí odejít do války. Doma nechá půvabnou ženu Elsu a nakouřenou porcelánku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Erenburgových "Třináct dýmek" se dobře čte i dobře kouří, se "Třemi dýmkami" Vojtěcha Jasného je to trochu hořší, člověk se při nich občas zakucká. Ovšem lordova straight grain pipe je skvělá, stejně tak jako celá jeho sbírka dýmek (také mám sbírku dýmek, přestože už je nekouřím; dostupný komerční tabák je moc slabý a selský tabák, který pořád pěstuji, příliš silný, takže jsem ho musel ředit listem podbělu). A tak jediným příjemným zjevem byl pro mě Waldemar Matuška, nespíš ale jen jako relikt doby... A to, že sv. Hubert kouří, víme stejně všichni.... Pozn.: K pojetí a zarámování filmu, ke kterému se Jasný rozhodl (nadsazování gest typických pro počátky němého fimu), nemám připomínek, až na to, že se s kouřením dýmky naprosto neslučuje. Herci si také neumí nacpat dýmku, ani jí kouřit. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Prvni pribeh, je absolutne nejhorsi, nevyrazny a trapny, druhy pribeh dela cest nazvu filmu a pokud by se takto odvijel cely film bylo by to mozna ke koukani a treti je podobny tomu druhemu, avsak clovek je uz tak otraveny a znudeny, mozna temer zhypnotizovany neustalym "lalala, nanana", ze se musi premlouvat, aby to dokoukal. Kdyz se konecne tak stane a film ma za sebou, je za to nesmirne vdecny a takovy pocit rozhodne neni dobry. 0,5* ()

Reklama

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Blbina, ve které hrají významnou roli dýmky. Každá z povídek je jinak dobově, stylově i hudebně stylizovaná, výsledkem je pak roztříštěná mozaika se dvěma pěknými herečkami (hlavně Brejchová) a jednou krásnou dýmkou, která má po celém obvodu hlavičky straight grain. Pro dýmkaře nutnost, pro ostatní pravděpodobně nuda. Ale podíváte se do Anglie. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři povídky, každá trochu jiná, ale kdo ví o mé zálibě v komediích a němých groteskách, nemůže se divit, že se mi nejvíce líbila ta první. Hlavnímu hrdinovi v ní realita a natáčení snímku Lidé a vlci postupně splývají v jedno a výborný výkon předvádí hlavně Juraj Herz. Druhá a třetí povídka už mě tolik nestrhly, ale špatné rozhodně nejsou. Režie Vojtěcha Jasného je (zejména ve druhé povídce) velmi světová a hudba Svatopluka Havelky ještě světovější. ()

mosem 

všechny recenze uživatele

Nenáročný povídkový film, u kterého si odpočinete. Film, ve které herecké obsazení dalece přesahuje ostatní kvality filmu. Nečekejte hluboké intelektuální ani psychologické scény. Zejména u první povídky jsem měl pocit, že ideově jsou některé scény "šmrncnuty" Limonádovým Joem, a druhá povídka poskytuje hezké obrázky Anglie. Ale víc než vyplnění času nečekejte. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Recenzia v tej dobe skritizovala filmové umenie Waldemara Matušku (Taliansky zajatec Marcello) asi takto: „Neviem, či fajka sv. Huberta je dosť poctivou pointou celého filmu. Pre obecenstvo je dostatočným oprávnením existencie tejto poviedky herecká účasť Waldemara Matušky, jeho kostýmovej premeny. Waldemar Matuška spieva, prezlieka sa, umýva sa, usmieva sa. Ale nie som si celkom istý, či tiež hrá. Možno povedať, že v prvej poviedke sledujeme hru na hercov, hru na hru, a to vo viacerých významoch. Obsahom druhej poviedky je atraktívna ironická hra na lordy. Tretia poviedka je predovšetkým hrou na Waldemara Matušku, čoho dôkazom je, že vlastná dejová pointa príbehu vyznieva veľmi sucho. Aby som obmedzil vlastný, snáď príliš subjektívny úsudok, rovno priznám, že mám dosť rád šansoniéra Waldemara Matušku, ale že zatiaľ nezdieľam všeobecné nadšenie nad Waldemarom Matuškom filmovým hercom. Možno sa treba uspokojiť s tým, s čím sa uspokojí väčšina divákov, že Waldemar Matuška hrá pod rôznymi zámienkami Waldemara Matušku.“ (Raccoon.city)
  • Vojtěch Jasný obsazoval herce podle toho, jak mu to ukázaly hvězdy, tedy přesněji podle horoskopu každého herce a zda je pro film vhodný. Takto se dostal řízením osudu k roli i Juraj Herz. (sator)

Reklama

Reklama