Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztracený svět vyhynutých dinosaurů a pravěkých ještěrů existuje! Podaří se ho Patrickovi Berginovi ochránit před bohatými a nenasytnými lovci? Podle profesora George Challengera ztracený svět vyhynutých dinosaurů ještě existuje, jak to tvrdí ve své přednášce pro Královskou geografickou společnost v Londýně. Na Zemi existuje místo zdánlivě opuštěný ostrov, kde se zastavil čas a vývoj. Challenger se chystá na expedici, aby dokázal pravdu o ztraceném světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Maq 

všechny recenze uživatele

Ne, není to nijak extrémně blbé. To hodnocení je hodně ovlivněno směrem dolů kvůli laciným trikům. --- Já jsem na tomto filmu ocenil dvě věci. Zaprvé, titulky mě docela vážně ujistily, že záběry, v nichž byli dinosauří zdánlivě v nebezpečí, byly trikové a během natáčení nebyl žádný dinosaurus zneužit ani zraněn. Tak to mě uklidnilo a pobavilo za jednu hvězdičku. --- A za druhé jsem při chudičkém ději přemýšlel, proč byl ten film natočen. Nemyslím umělce a řemeslníky, ti koneckonců všichni makají za prachy. Ale co investor? Kdo vloží prachy do takového předem beznadějného podniku? --- Opět závěrečné titulky napověděly - jakási kanadská instituce na podporu filmu nějak pomohla. Takže tasili kačky z daňového poplatníka! Stejně si ale myslím, že hlavním důvodem byla nějaká daňová optimalizace. --- Tak aspoň ta se snad hošanům povedla... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Film ako od Mongolov. Zlé triky, úbohí herci, výprava v podobe kanadských lesov a ani tá minutáž mi na dobrodružstvo s takýmto názvom nesedí. Aj keď, pozerať sa na to o nejakú hodinu viac... uff, nepríjemná predstava. Najhoršie je, že táto nevydarená adaptácia môže odradiť potenciálneho čitateľa od knižnej predlohy sira Doylea (ktorá nie je geniálna, ale ani príšerná, takže si ju v pohode prečítajte). ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Speciální efekty? Ale jděte, spíš "defekty". Je až s podivem, jak nebývale drze se chovali tvůrci podobných televizních hovadin, vždyť operovat s podobnou trikovou výbavou by se neodvážil nikdo, kdo to myslí přinejmenším trochu vážně. Jinak je to nebývale bezbarvá vykrádačka Jurského parku a hromady dalších. O hercích škoda mluvit, naštěstí je scénář likviduje poměrně přímočaře, tomu by odpovídala ta jedna hvězda. Jo, hrát si na Spielberga se nevyplácí.... ()

Gardenboy odpad!

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som to videl a dodnes si to pamätám, čo je obyčajne pre film posta ... pre tento však určite nie. Na rok 1998 otrasné efekty, brilantne stupídný scenár a dialógy, otrasní herci ... no proste všetko čo si predstavujem v super perfektnej céčkovej zábave, ktorá je ešte aj pre televíziu príliž blbá. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fuj no to byla kravina. Daleko lepsi nez tenhle film je stejnojmenny serial, ktery je aspon zabavny a ma celkem sympaticke predstavitele. To co je tady je banda topornejch strejcu + dve nic moc holky. Samotny dinosari pak vypadaj jako z hrackarstvi. Pribeh se snazi bejt napinavej, jenze prevazna cast nudi, takze bud podrimujete nebo zirate kdo moh vymyslet tak debilni scenar. Navic tu je spousta nelogicnosti (jako treba, ze Summerlee poskakuje po jeskyni a nikoho nevzbudi) a blby dialogy. Ale abych jen nekritizoval, bylo fajn, ze neprezily vsichni a i ke konci kdyz uz to vse vypada v suchu, tak chcipaj. Skouknout se to da, ale je to spis jak nakej podprumernej televizni film, nez film podle knizni predlohy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Michael Sinelnikoff, který se objevil coby Arthur Sumerlee, si stejnou postavu zahrál o rok později v seriálu Ztracený svět (od r. 1999). (doktofaust)
  • Dobrodružná americká sci-fi snímka, ktorá je ďalšou z mnohých adaptácií slávneho románu Sira Arthura Conana Doylea, vznikla v roku 1998, keď ju podľa scenára Jeana LaFleura natočil maskér, príležitostný režisér a expert na špeciálne efekty Bob Keen (začínal ako tvorca špeciálnych efektov na takých filmoch ako Hviezdne vojny IV - Nová nádej, Votrelec alebo Superman). (ash99)

Související novinky

Brad Pitt jako předloha pro Indyho

Brad Pitt jako předloha pro Indyho

04.04.2008

Ještě vás s těmi přirovnáními různých projektů k Indymu nenudíme? Radši si zvykněte, s blížícím se návratem slavného archeologa a předpokládaným závratným úspěchem filmu se vynoří ještě pěkná řádka… (více)

Reklama

Reklama