Reklama

Reklama

Lighthouse Keeper

  • USA Edgar Allan Poe's Lighthouse Keeper

Obsahy(1)

Ambiciózny technik zo San Francisca počas plavby domov stroskotá na izolovanom ostrove. Má šťastie, pretože ho na pláži nájde miestny strážca majáku. Ten ho uchýli, ale to neznamená, že je v bezpečí. Ostrov je totiž prekliaty a ten, kto ho raz navštívi, už nikdy neodíde. (Marceloo)

Recenze (11)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Ambiciózny technik zo San Francisca počas plavby domov stroskotá na izolovanom ostrove. Má šťastie, pretože ho na pláži nájde miestny strážca majáku. Ten ho uchýli, ale to neznamená, že je v bezpečí. Ostrov je totiž prekliaty a ten, kto ho raz navštívi, už nikdy neodíde. - Je to absolútne braková záležitosť, ale niečo ma núti nedať tomu úplne najnižšie hodnotenie. Možno to je tým nádherným opusteným prostredím alebo tou očividne uvedomelou amatérskou prácou, ale jednoducho som z toho nemal úplne katastrofálny pocit. Je však škoda plytvať parádnymi predlohami krála temného romantizmu na takéto horory bez rozpočtov. + herec z The Pod a The Horde + herec z Havenhurst + herečka z The Black Room ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Z takovýhlech filmů já obrazně řečeno bleju. Odporná atmosféra, jak kdyby to točili v sedmdesátých letech někde v lotyšsku na tu nejlevnější kameru co mohli a obsadili tam uprchlíky z nějakého ústavu. Díky za zážitek, tohle opravdu byl horor sledovat. Oči a hlavě mě bolí ještě teď. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Že prý "Edgar Allan Poe's...". Kdyby ještě mistr žil a viděl, jaké monstrózní idiocie jsou filmovými kupčíky a neumětely nálepkovány jeho jménem, zaplakal by, ožral by se, cucnul si opiové tinktury, sepsul tvůrce téhle debility v nějakém kousavém článku, nebo je rovnou vyzval na souboj. Netřeba snad zdůrazňovat, že s Poeovým dílem nemá tenhle filmový průser společného vůbec nic, leda název podobný jeho poslední (a nedokončené) povídce. Přesto nemuselo k takové zrůdnosti vůbec dojít, protože příběh je rámcově dobrý a dala by se podle něj natočit hodně působivá mysteriózní duchařina. To by se ho (příběhu) ovšem nesměla chopit jakási nešikovná hovádka bez špetky talentu, která zmrvila snad všechno, co se zmrvit dalo, a ze slibného námětu vytvořila paskvil na úrovni amatérského filmu studentů střední školy metařské, proti kterému jsou filmy od Asyla hotovými veledíly. A vtipnými. Některé špatné filmy mi přijdou zábavné, ale tenhle je špatný způsobem, který mi vtipný nepřijde ani za mák. Už jen ti příšerní herci se svými ubohými ochotnickými výkony - Pupkatý pantáta Walsh ještě ujde, ale afektovaně diblíkovitá Nora a hlavně zubaté vyjevené tele J.P., tak ti jsou fakt úděsní. Plus zoufalé dialogy, zoufalé scény (vede boj s mrtvými), zoufalé triky... Prostě všechno špatně. A co mě kromě představitele J.P.ho definitivně utvrdilo v odpadu - nejen že "poustevnice" Nora má xicht napajcovaný mejkapem, ale její řasy jsou ještě okatěji umělejší, než jaké měla Claudia Cardinale v Once Upon a Time in the West. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Cerím zuby a rozmýšľam, či som to z hodnotením neprehnal. Je to vlastne amatérske hororové šrotovisko natočené s rozpočtom, ktorého podstatnú časť zrejme ukoristil pokus obsadiť Vernona Wellsa z kultoviek ako MAD MAX 2 či KOMANDO. Ale ako keby tvorcom občas, možno po nejakej pitke, rozšírilo filmárske obzory a natočili pár kumštne komponovaných strašidelných scénok s dobrými maskami. Kiež by bolo tých potencionálnych pitiek viac. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Edgar Allan Poe's Lighthouse Keeper“ hodně padá s tím, jak je technicky zpracován. Je to docela škoda, protože tvůrci měli snahu, aby z tohohle vylezlo něco koukatelného a smysluplného. Dokonce se zde i najde nějaký ten děsivý moment, případně dobrá maska, ale to skutečně jen v omezeném množství. Přál jsem filmu, aby dopadl dobře po stránce kvality, ale nakonec ani ten průměr tomu nedám. ()

septic 

všechny recenze uživatele

možná si tohle ani ty dvě hvězdy nezaslouží, ale musím uznat, že ze všech špatných zpracování příběhů Edgara Allana Poea (a že jich je nemálo) je tohle nejlepší. Rozumný střih, sytost obrazu, scénérie. Dokonce i ta nesmírná epičnost ubohosti herců velmi nízké divadelní úrovně, jak jsem v jeho zfilmovaných povídkách zvyklý, zde není tak výrazná a otravná. Ani ty masky mrtvých nebyly nejhorší, akorát jejich chování bylo nesmírně hloupé a vytrácelo to na jakékoli atmosféře. Mít to 40 minut, docela by to ušlo (z pohledu člověka, který má zálibu ve špatných filmech) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Povídky Edgara Allena Poea nejsou pro svoji stručnost tak jednoduché zfilmovat do celovečerní stopáže jako naopak obsáhlé romány Stephena Kinga a tak takové filmy vždy působily co se týče děje velice chudě. Dobře si s tím v 60. letech uměl poradit snad jen režisér Roger Corman, který vsadil převážně na studiovou vizuální stránku věci, což jeho snímkům hodně dodalo na atraktivnosti. A právě to, v tomto snímku chybí. Režisér Benjamin Cooper vsadil na reálné kulisy, což jak je vidět nebyl zrovna dobrý nápad. Mysteriózní příběh v takovémto podání prostě nefunguje tak, jak by měl. Možná je to i vlivem malého rozpočtu, ale čert ví. Klasický mysteriozní horor v současném kabátě se prostě ne zcela vydařil. Ale jako připomenutí faktu, že nějaký spisovatel hororových povídek vůbec kdy žil snímek poslouží velice dobře a snad nadhodí divákovi i chuť se poohlédnout po klasice, která je daleko na vyšší úrovni. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se příští rok povede dobrá verze pěkné povídky E.A.P., Robert E. (The Witch) by měl režírovat, tak snad.. ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Teda mne subjektívne tento štýl vyhovuje. Čakal som oveľa väčšiu katastrofu po prečítaní komentárov. Ja si nejak na A.E. Poa nepotrpím a ani film nehodnotím v tejto spopjitosti. V zásade počas znesiteľnej stopáže sa stále niečo deje, koniec je viac menej akčný, v priebehu filmu zopár slušných lakačiek...videl som množstvo rádoby hororov, ktoré ani zďaleka nedosiahli úroveň tohto filmu a to si dovolím porovnávať aj s mnohými akože trhákmu typu Quija a podobnými zlátaninami. Tak som to pozrel 2 raz a furt dobre ... ()

Reklama

Reklama