Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná a zároveň edukativní reality show, která vstupuje do života páníčků a jejich zvířecích přátel – psů a koček. Psí psycholog Rudolf Desenský a specialistka na trénink koček Klára Vodičková zde pomáhají majitelům zvířat, kteří si už se svými mazlíčky nevědí rady. Pořad se snaží proniknout do podstaty mnohdy velice problematických vztahů mezi člověkem a zvířetem a poskytnout srozumitelný návod, jak tyto vztahy napravit. Klade také důraz na to, aby si majitelé uvědomili, jaké si mají vybrat zvíře s ohledem na způsob života rodiny tak, aby se předem vyhnuli případným problémům. Náprava mazlíčků v přímém přenosu je totiž skoro vždy nápravou majitelů. A jak říkají oba naši odborníci: Není neřešitelných problémů. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že tento pořad bude mít své příznivce i odpůrce, přičemž já se řadím do první skupiny. Kočičí případy mě příliš neoslovují, ale paní Klára je velmi sympatická a vždy milá i na kočičí majitele, co jsou vyloženými ignoranty. Protipólem je Rudolf Desenský, který dokáže dát jasně najevo, co si o mnohých páníčcích myslí. Patrně i díky tomu, že pana Desenského znám osobně a již jsem u něj se psem byl několikrát na konzultaci, resp. free sobotě, respektuji jeho metody a vidím z vlastní zkušenosti, že při správném aplikování fungují. Každý díl tohoto pořadu je sice více či méně podobný některému z předchozích, rady a tipy chovatelům se neustále opakují a málokdy se dozvíte něco nového, ale máte-li problém se svým mazlíčkem a podíváte se na všechny či téměř všechny epizody, dozajista najdete případ, který se tomu vašemu bude blížit, přičemž se dozvíte i návrh na řešení. A ono neustálé opakování, např. že psovi se má pořídit široký kožený obojek a ne žádná strunka, vodítko bez zbytečných kovových prvků, zrušení anarchie a nastolení diktátu,... není vůbec na škodu, neboť již staří latiníci říkali "Repetitio est mater studiorum". Každá rada se tedy cení, ale přesto není nad osobní konzultaci. Koncept pořadu mi zprvu lehce vadil, protože jsem chtěl sledovat pouze "psí problémy", ale postupem času jsem si zvykl. A dnes, když pořad sleduji, tak dost často již vidím chyby, kterých se páníčci dopouštějí a mnohdy už sám vím, co Ruda či Klára poradí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pořad České televize, který je dlouhý tak akorát a ukazuje, co děláme s našimi miláčky špatně a jak tyto zlozvyky, ať už páníčků, nebo zvířátek pokud možno odstranit. Je zapotřebí důslednost, kterou někdo nemá, ale někdo se rad drží a pak jsou výsledky dobře vidět. Vždycky si na to rádi najdeme s Miškou čas. ()

Reklama

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Česko je psí velmoc. Každý Novák si doma pořizuje pejska, aniž by věděl, jak se o něj starat. A tak má pan Hesenský o práci až do smrti vystaráno.Jen jestli mu nerupnou z amatérských pejskařů nervy. S kočkami je to podobně, ale řeší se podstatně snáz, takže u segmentu s kočkami mě nejvíc zajímalo, co s kočkami si paní kočičí psycholožka zase obleče. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Občas se poučím. Dosti extravagantní odborníci... Zvířátka by se měla povolovat jen na základě úspěšně zvládnutého testu stejně jako pro užívání auta či pistole. Nepleťte se, nevolám po nějaké regulaci (máme jich dost), ale sleduji tím blaho zviřátek. Mnozí budoucí majitelé totiž netuší, do čeho jdou - co soužití se zviřátkem obnáší! **** Psí psycholog je boží! Já bych mnoha majitelům nakopal, on ochotně poradí a není to jen kvůli scénáři. Nejspíš kvůli těm chudákům psům. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Zvířata taky, ale hlavně ti lidi by potřebovali převychovat. Bohužel je to fenomén dnešní doby, že neschopní majitelé si pořídí mazlíčky, které vůbec nezvládají. Chovají se k nim jak k lidem, obtěžují okolí a celkově se prezentují jako idioti. Kočka není pes je solidní osvětový pořad. Desenský i ta holka vědí, o čem mluví. 59%. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama