Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná a zároveň edukativní reality show, která vstupuje do života páníčků a jejich zvířecích přátel – psů a koček. Psí psycholog Rudolf Desenský a specialistka na trénink koček Klára Vodičková zde pomáhají majitelům zvířat, kteří si už se svými mazlíčky nevědí rady. Pořad se snaží proniknout do podstaty mnohdy velice problematických vztahů mezi člověkem a zvířetem a poskytnout srozumitelný návod, jak tyto vztahy napravit. Klade také důraz na to, aby si majitelé uvědomili, jaké si mají vybrat zvíře s ohledem na způsob života rodiny tak, aby se předem vyhnuli případným problémům. Náprava mazlíčků v přímém přenosu je totiž skoro vždy nápravou majitelů. A jak říkají oba naši odborníci: Není neřešitelných problémů. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Že "Kočka nie je pes", to by malo byť jasné každému. No tvorcovia tejto televíznej relácie si mali ujasniť, čo vlastne idú vyprodukovať a koho tým chcú osloviť. Buď sa teda mali tématicky zamerať na psíčkarov alebo uprednostniť chovateľov mačiek. Nechápem ich nápad zmiešať to do hromady. Ako dve samostatné relácie to mohlo ako tak fungovať. Zrejme by si to našlo svojich verných divákov. Ale keďže to zlúčili, tak z toho vznikol len akýsi zbytočný kočkopes. ** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že tento pořad bude mít své příznivce i odpůrce, přičemž já se řadím do první skupiny. Kočičí případy mě příliš neoslovují, ale paní Klára je velmi sympatická a vždy milá i na kočičí majitele, co jsou vyloženými ignoranty. Protipólem je Rudolf Desenský, který dokáže dát jasně najevo, co si o mnohých páníčcích myslí. Patrně i díky tomu, že pana Desenského znám osobně a již jsem u něj se psem byl několikrát na konzultaci, resp. free sobotě, respektuji jeho metody a vidím z vlastní zkušenosti, že při správném aplikování fungují. Každý díl tohoto pořadu je sice více či méně podobný některému z předchozích, rady a tipy chovatelům se neustále opakují a málokdy se dozvíte něco nového, ale máte-li problém se svým mazlíčkem a podíváte se na všechny či téměř všechny epizody, dozajista najdete případ, který se tomu vašemu bude blížit, přičemž se dozvíte i návrh na řešení. A ono neustálé opakování, např. že psovi se má pořídit široký kožený obojek a ne žádná strunka, vodítko bez zbytečných kovových prvků, zrušení anarchie a nastolení diktátu,... není vůbec na škodu, neboť již staří latiníci říkali "Repetitio est mater studiorum". Každá rada se tedy cení, ale přesto není nad osobní konzultaci. Koncept pořadu mi zprvu lehce vadil, protože jsem chtěl sledovat pouze "psí problémy", ale postupem času jsem si zvykl. A dnes, když pořad sleduji, tak dost často již vidím chyby, kterých se páníčci dopouštějí a mnohdy už sám vím, co Ruda či Klára poradí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pořad České televize, který je dlouhý tak akorát a ukazuje, co děláme s našimi miláčky špatně a jak tyto zlozvyky, ať už páníčků, nebo zvířátek pokud možno odstranit. Je zapotřebí důslednost, kterou někdo nemá, ale někdo se rad drží a pak jsou výsledky dobře vidět. Vždycky si na to rádi najdeme s Miškou čas. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

____Majitel kočky, pan Mourek, dále jen M____Já si chci stěžovat, protože mě moje kočička drápla_____Cvičitelka malých šelem, slečna Kotěnočkinová, dále jen K____ To není možné, kočička vás nemohla drápnout, moje metody jsou maximálně spolehlivé____M: Ale mě nepříjemně drápla do oblasti obličeje____K: To není možné, po mé metodě je kočička velmi přítulná____M: Na temeni mně udělala nepříjemný škrábanec____K: To není možné, to se spíš poškrábe dévédéčko než kočka vaše temeno, kočička vykazuje po mé návštěvě maximální poslušnost____M: Kočka je zlá a Vy jste píča!_____K: Nejsem píča, nebuďte impertinentní, kočička je po mém výcviku maximálně hodná. 1/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z těch zajímavějších pořadů, které Česká televize v poslední době točí. Psi mám hodně rád (na talíři samozřejmě ne), ale kočky moc nemusím. Ani se nedivím, že polovina těch lidí je z nich úplně na nervy. Každopádně je chyba ve většině případů na straně majitele/majitelů. Psi i kočky vyžadují pozornost a je pěkné že si s nimi člověk hraje, ale nesmí zanedbávat výchovu. Pokud jim všechno dovolíte a přiměřeně netrestáte prohřešky – může se vám to (nebo někomu ve vašem okolí) jednou i nepěkně vymstít. Co se pořadu týče, tak i já si myslím, že těm poradcům by měl být věnován větší prostor!!! ()

ic odpad!

všechny recenze uživatele

ostudně stupidní pořad, ale moje chyba, měl jsem čekat, že název seriálu bude ta nejchytřejší myšlenka, co tam zazní ()

sator 

všechny recenze uživatele

Léčivé 1. díl: Pes Jožin a kočky Jůlinka a Dejvík 2. díl: Agresivní Matýsek a kousavý Samuel 3. díl: Bázlivá Vinky a ďábelská Chelsea 4. díl: Temperamentní Sisi a hyperaktivní Matty 5. díl: Kňouravá Amálka a zlobivá Sofie 6. díl: Zlobivý kocour Sam a bojácný pes Brix 7. díl: Výběr nového psa a kočky 8. díl: Dominantní Nela a nepořádná Elsa 9. díl: Drsný Timothy a agresivní Tara 10. díl: Nevychovaní Max a Viki a šikanovaná Minie 11. díl: Útočný Koky a rozhádané kočky Tečka a Tygřík 12. díl: Třínohá Lia a uštěkaná Ťapka s Dášenkou 13. díl: Tvrdohlavý Guess a stařičký Macík 14. díl: 15. díl: 16. díl: 17. díl: 18. díl: 19. díl: 20. díl: 21. díl: 22. díl: 23. díl: 24. díl: 25. díl: 26. díl: 27. díl: 28. díl: 29. díl: 30. díl: 31. díl: 32. díl: 33. díl: 34. díl: 35. díl: 36. díl: 37. díl: 38. díl: 39. díl: 40. díl: 41. díl: 42. díl: 43. díl: 44. díl: 45. díl: 46. díl: 47. díl: 48. díl: 49. díl: 50. díl: 51. díl: 52. díl: 53. díl: 54. díl: 55. díl: 56. díl: 57. díl: 58. díl: 59. díl: 60. díl: 61. díl: 62. díl: 63. díl: 64. díl: 65. díl: 66. díl: 67. díl: 68. díl: 69. díl: 70. díl: 71. díl: 72. díl: 73. díl: 74. díl: 75. díl: 76. díl: 77. díl: 78. díl: 79. díl: Utlačovaný Herbert a nedůvěřivý Rex 5 Kočka není pes. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Kočka není pes a včera není dnes. Každopádně nedrbejte kocour na břichu, jinak se vzruší a kousne vás... to jsem si odnesl z tohoto pořadu. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Účinkující v tomto druhu pořadu musí mít charizma, když už nejsou šoumeni, režiséři musí umět pořad natočit, zde neplatí ani jedno, ani druhé, pokus o pořad ve stylu Znalec psí duše nebo Cesar zachraňuje se tak nevydařil. Při pohledu na hodnocení pořadů, které mají režiséři na svědomí, se není čemu divit. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Zvířata taky, ale hlavně ti lidi by potřebovali převychovat. Bohužel je to fenomén dnešní doby, že neschopní majitelé si pořídí mazlíčky, které vůbec nezvládají. Chovají se k nim jak k lidem, obtěžují okolí a celkově se prezentují jako idioti. Kočka není pes je solidní osvětový pořad. Desenský i ta holka vědí, o čem mluví. 59%. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Občas se poučím. Dosti extravagantní odborníci... Zvířátka by se měla povolovat jen na základě úspěšně zvládnutého testu stejně jako pro užívání auta či pistole. Nepleťte se, nevolám po nějaké regulaci (máme jich dost), ale sleduji tím blaho zviřátek. Mnozí budoucí majitelé totiž netuší, do čeho jdou - co soužití se zviřátkem obnáší! **** Psí psycholog je boží! Já bych mnoha majitelům nakopal, on ochotně poradí a není to jen kvůli scénáři. Nejspíš kvůli těm chudákům psům. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Zajímavý televizní počin, spoustě lidí to snad otevře oči. Občas se jednotlivé problémy opakují, ale je fajn vidět, že se vždycky dá najít řešení. Spoustu informací jsme si vzali k srdci a snažíme se praktikovat. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma poteší, keď vidím, že zvieratká sa viac-menej napravili napriek svojim pánom. Svedčí to o šikovnosti odborníkov a asi aj tých chlpáčov. ()

Reklama

Reklama