Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thomas (Terence Hill) se na své motorce vydává na cestu do Španělska, kde si plánuje v tamní poušti přečíst knihu. Prostý a jednoduchý plán se však komplikuje, když se Thomasovi do cesty připlete problémová mladá dívka Lucia (Veronica Bitto) a žádá jej o svezení. Začíná tak dlouhá cesta starého dobrodruha a mladé dívky, kdy začnou poznávat jeden druhého a možná z toho bude i mnohem víc než jen pouhé přátelství. (mokki5)

(více)

Recenze (29)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Terence Hill to dal na Clinta Eastwooda. V tak vysokom veku si to pekne si to odrežíroval aj zahral. A čo ten obsah? Samozrejme ide do zábavnej formy kde sa 80-ročný dedko mláti s panvicou (a práve tieto momenty boli najvtipnejšie). Inak je to také road movie, kde si rozprávajú dve generácie, ale tá slečinka mi dvakrát sympatická teda nebola. Našťastie sa to časom celkom dobre zrovná. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mario Girotti je legenda. Jako Terence Hill se stal světoznámým s jeho přítelem Budem Spencerem v 80.letech. Jejich filmy se promítali také v Československých kinech a televizích. Ve filmu Pouštní květ se jako 79 letý vydává na motorce z Itálie do Španělska. Film je ale nudný s esoterickou příchutí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Road movie v ktorom sa na ceste na motorke vzájomne zbližuje starý dedko (stále čulý Hill) a taká zmätená a na celý svet nasratá dievčina. Má to príjemnú atmosféru a Hill sa aj na prahu osemdesiatky vrhne do jednej hromadnej bitky a nepôsobí to trápne. Práve naopak. Stále na to má. Škoda len, že film má pomalé tempo a miestami som mal dojem, že sa prakticky nič nedeje. Neľutujem, že som to videl, ale znova si to určite nepustím. Keby tam bol aj Bud, tak to mohlo byť o hviezdičku lepšie. 4/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Terence Hill je aj na 80 -ku ciperny dedek, na motorke sa rozhodol ist do spanielskych pusti a polopusti aby si tam cital knihu. cestou zbali jedno dievca .... a filmarska jazda moze zacat. Uz som si dlho myslel, ze s legendarnymi rvackami dvojky BS/TH je definitivny koniec, tu ale pan Hill predviedol este jednu poslednu rvacku - a posobi dobre, nie je to trapne. Je mi jasne, ze Terence Hill film venoval uz zosnulemu Budovi Spencerovi, i tak ale v ramci filmografie Terence Hilla slabsi podpriemer . 40 % ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to ako film pre nenáročného. Moc tam toho nie je a vlečie sa to. Nebyť účasti T. Hilla, tak by to nikto ani nedaboval. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Terence Hill jako dědek na motorce?Proč ne?Mně se tento film líbí.Navrh věnování Budu Spencerovi.Prúměr a Veronica Bitto si u mě získali hodnocení dobrých 60 procent.Hlavně se mi líbí prostředí a děj tohoto filmu.Kéž by Hill natočil další... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Terence Hill je zpět!!! Režie, scénář, hlavní role v osmdesáti letech. Roadmovie o Thomasovi, který jede do pouště přečíst si knihu a potká problémovou Luciu ( Veronica Bitto ). tak jede s ní. Tomuto komornímu snímku, který občas žánrově skáče od duchovního dramatu po grotesku jsem chtěl dát sotva dvě hvězdy, ale až v dovětku u titulků " Věnováno Budovi" jsem pochopil o čem to celé bylo a rozsekalo mne to, což se možná stane jen lidem, kteří měli v dětství za hrdiny ty dva fackovače s ránama "džžž" .Přestřelím na pět hvězd, protože ikdyž nenávidím filmy o umírání a nemocech, ale tady je to poprvé, co to mělo tak pozitivní konec. Pro mne poslední dojemná tečka za kariérou Terence a Buda. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Viděno v německém znění. Asi by film ani nevzniknul, ale (SNAD ANI NE SPOILER) věta před závěrečnými titulky ve znění: Na památku mého přítele Buda napoví. Možná i v souvislosti s dějem tohoto snímku. Ten je v kostce lehce shrnutelný. Stařík, jenž bydlí na statku u italské farnosti, se vydá na svá stará kolena na Harleyi do pouště ve Španělsku, aby se podle vzpomínek z jedné knihy mohl pustit do celého jejího přečtení a to v nočních hodinách... Cestou nabere mladé děvče, jenž trápí zřejmě nějaké problémy a zbytek filmu je o jejich vzájemném spirituálním poznávání. Komorní to příběh, kde ovšem nemůže chybět nějaký ten úder pánvičkou do kebule, vše je točeno s laskavým pohledem na přírodu a ostatek vůkol. Sice je škoda, že nevyslyšel nabídku Tarrantina, ale tam by asi musel vzít rozporuplnější roli a nemohl by do toho moc mluvit. PS: Je milé vidět T. Hilla, že ještě ve svých takřka osmdesáti kráčí dost jistým krokem. Ani podle tváře byste mu ten věk nehádali. :-) a ještě jedno info... určitě potěší, že v německém znění jej namlouvá jeho dabér .. takže pamělníci, jenž sledovali kupř v osmdesátých letech, jako já, ORF a filmy Buda a Terrence tam vysílané, určitě nepřijdou k úhoně .. že bysme se jednou taky dočkali kupř Trávníčka? ... :-) Moc tomu nevěřím. PS: A věřit jsem měl. :-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Pouštní květ“ aka „My name is Thomas“ je krehký príbeh (podobne ako samotný výsledný film). Scenár totiž má svoje slabé stránky ako aj samotný film (napr. prvá časť druhej polovici). Každopádne ako skromná roadmovie to nemá chybu (obrazy zachytené kamerou sú pekné, ukazujúce, že aj „púšť“ může mať svoje čaro). Životná filozofia dvoch hlavných postáv (zastupujúcich iných generácií) je odlišná, avšak spoločné body sa nájdu. Je to miestami komorný, miestami milý a miestami nostalgický príbeh od T. Hill, ktorý sa snažil do príbehu napasovať mnoho vecí, ktoré boli charakteristické pre jeho filmy (prípadne spoločné s Budom), napr: hudba typická pre westerny (prekvapivo, slušne pasuje aj pre moderné prostredie), panvica, fazuľa alebo malá bitka. Z hľadiska spomienky na Buda je to pekné gesto. Od filmu nečakajte veľké (filozofické) myšlienky alebo ponaučenie. Záverečná scéna motorkou je symbolická a keď sa jedná o posledný film od T. Hilla (to ešte nevieme), tak je to dôstojné zakončenie jednej krásnej a úspešnej filmovej kariéry. Posledná veta vo filme („Pre môjho priateľa, Buda.“) dotkne srdce každého fanúšika dua B. Spencer / T. Hill. P.S.: Keby príbeh bol trošku kompaktnejší a nebolo to väčšie zaváhanie v druhej polovici, tak s tým hodnotením by som išiel aj vyššie. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Neuveritelna sila a charizma sa ukryva v Terenceovi Hillovi,ten clovek nech Boh da sa dozije 120-tky,ide z neho nieco velmi dobre,no a co sa tyka filmu,tak je venovany zosnulemu Budovi Spencerovi,nech odpociva v pokoji,prva polovica bola urcite lepsia,ta druha uz zaostavala,hlavne ma sklamala zaverecna patnast-minutovka,zdala sa mi nejaka urychlena,odflaknuta,chladna,co je skoda,ale aj tak ako spomienka na Budyho to bolo krasne gesto od Terencea...:-) ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Velké ambice, zajímavý námět, skvělá atmosféra, ale tak nějak ne moc dobře režírované. Škoda. Hill je pořád borec na plátně, ale režii by měl nechat asi jiným. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Vlastně celou dobu bylo tak jasné, že je to pocta Budovi, že to snad ani nemuselo být v těch závěrečných titulcích. Cestování na motorce pustou krajinou, dvě polorozpadlé boudy neznámého původu kdesi v poušti, které jako by vypadly z nějakého spagetti westernu z 60. - 80. let, hospodská bitka, no já chvílema čekal, odkud se ten Bud vynoří. A do toho další pecka - Lucia v podání Veronicy Bitto. Nádherná, přirozeně krásná a poněkud svérázná holka s poněkud (možná až moc) tajemnou minulostí, která se k Thomasovi přidává na cestě. Proč jsem měl občas pocit, že koukám na jakousi italskou verzi Veroniky Kubařové:)? Ono to teda mělo svoje dějové mouchy, třeba mi není zcela jasné, jak Lucia Thomase v poušti v té boudě našla. Stejně jako skoro celou dobu nic nenasvědčovalo tomu, že Lucia je vážně nemocná. Konec byl takový trochu zvláštní, ale možná i to, že to nemá zrovna sluníčkový závěr (ne, opravdu se nevzali a šťastně tam spolu nežijí dodnes) má svoje kouzlo. Na plný počet to napoprvé asi nebude, ale za krásné poctivé čtyři s radostí, koukalo se na to moc pěkně. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Terence (Mario) natočil film, který prilis nevyčnívá z road movies, ale závěrečná věta pred titulky zcela změní celé vnímání předchozího příběhu. Dokázal sem vlozit vše, co jeho kariéru definovalo a funguje to. Navic je i ve svych letech ve skvělé fyzické formě. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná příjemná road movie, která i přes pomalejší tempo a komorní pojetí nenudí, na čemž má podíl i působivá výprava v podobě krásných španělských přímořských krajin. Terence Hill má stále svůj typický výraz a i přes svůj pokročilý věk (který bych mu mimochodem vůbec nehádal) pořád dokáže stylově někoho praštit pánvičkou přes kebuli a nebo se vrhnout do pro něj typické hromadné bitky (a pořád to působí celkem přirozeně a uvěřitelně). Chybí už jen ten starý dobrý "přítel Bud", ale film je mu alespoň symbolicky věnován před závěrečnými titulky. Děj se nemálo opírá o duchovní témata a možná tomu místy trochu chybí "šťáva", ale závěr je celkem dojemný. 65% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Snadno stravitelná jednohubka, Terence Hill vyměnil koňa za motorek, a do vcelku nudnýho života se mu přisere přiblblá kráva. Její pohled ve mě vyvolával pocit bezmoci, celková na první pohled lacinost tohodle Květu mi drásala nerv a já si tak trochu přál, aby to trápení odnikud nikam skončilo. Asi 15 min před koncem se to pospojilo, Kvítek uvadnul a Terence mohl dál v klidu dumat o nenaplněném citu, čímž mi vrhk do duše trochu smutek, takže tímto bych rád pro sebe pro příště napsal: Jednou to stačilo, a pro ostatní čtivce bych podotkl - potřeba dohledět do konca. Kurwa. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Terence Hill už to s natáčením moc nepřehání, a tak je možné, že půjde o jeho poslední film. Na prahu osmdesátky se postaral o scénář, režii i hlavní roli. Není to komedie, je to taková nostalgická pohodovka, kde divák nalezne i pár nenápadných odkazů na jeho dřívější filmy. V motivech, v hudbě, v hláškách i v kameře., ale jsou to skutečně jen detaily, které na sebe nestrhávají pozornost. Kdo čeká nějaký převratný děj, dechberoucí scény, filosofii či naopak legraci, mohl by být zklamán. Ale kdo očekává hillovskou pohodu a relax, tomu mohu film doporučit. Terence si tady dopřává spíše polohu starého parťáka Buda, jemuž patří i věnování na konci filmu. Jezdec, který toho moc nenamluví a jezdí sám. A jeho parťačka je tou, co mu po hillovském způsobu nahlodává jeho klid. Byl jsem spokojen a Terence Hill, to hned automaticky znamená hvězdičku navíc. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Človek plný očakávania. Perfekt motorka, pôsobivé motorkové road movie a výsledok veľké lajno. Béčkový príbeh s úplne plochým scenárom, neplodnou réžiou. Že vraj dráma, ako tam ten starý páprd vymlátil celú krčmu domácich bitkárov. Proste nič čo by tu pozitívne zaujalo, zbytočne aj ďalej niečo okomentovať. Dve hviezdy, za motorku. ()

Reklama

Reklama