Reklama

Reklama

Legendy Polskie: Operacja Bazyliszek

  • Velká Británie Polish Legends: Operacja Bazyliszek
Krátkometrážní / Dobrodružný / Mysteriózní / Fantasy
Polsko, 2016, 17 min

Recenze (13)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tak tu máme další z polských legend - Bazylišek, který jsem mohl zkouknout v čestině. Jako u ostatních je velmi dobré zpracování i obsazení. A i když nemůžu říct, že jsem se nebavil, tak přece jen mě překvapilo, že k přemožení stvůry stačí být jen k******y dobrým polákem. To bylo i na mně moc - takže jen lepší průměr. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Takhle to má vypadat! Rybokalypsa jak má být! Ovšem to je pouze začátek. Příběh z baziliškem neměl chybu a rozhodně je tu asi nejvíc patrné to rozložení napůl vážné, napůl vtipné koncepce, která těmto příběhům prostě ukrutně sedí. Bazilišek byl opravdu výborně zpracován a já se prostě musím ptát, kde se tohle v těch Polácích bere? To vám nestačí jen jeden národní kulturní klenot, jako je Zaklínač Geralt? Nechte vyniknout i ostatni národy, krucipísek! Ne, opravdu bezkonkurenční práce. Až mi ty potitulkové scény vždy připomenou marveláckou provázanost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Potěšilo by mě trochu víc se dozvědět o blescích a jejich souvislosti s bazilišky, ale jinak to opět šlape, dokonce včetně určité snové mysteriozní linky. Hlášky jako rybokalypsa, kapry diem, za sedmero supermarkety a pěti parkovišti jsou hodně povedené. I celá scéna se zrcadlem. A triky opět na skvělé úrovni. Opět scéna po závěrečných titulcích. Jo, a pár hlášek srozumitelných jen pro Poláky, třeba o Legii Varšava. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Nějaká jednotka Železná hora (i když má ve svých řadách sličné slečny) je nějakého baziliška krátká. Policista Boguś Kołodziej se strýcem Eugeniuszem Bardachou, který je také policistou, jsou však dost nebojácní. Navíc si ten druhý užívá kapr diem (skutečně ne Carpe diem) a já jsem v něm nepoznal Olafa Lubaszenka ze Je třeba zabít Sekala. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama