Reklama

Reklama

Dobrý boj

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2022), 51 h 3 min (Minutáž: 40–60 min)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Christine Baranski, Justin Bartha, Cush Jumbo, Rose Leslie, Delroy Lindo, Sarah Steele, Erica Tazel, Scott Bryce, James Martinez, Heléne Yorke, Ron Canada (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Dobrý boj začíná rok po událostech zachycených v poslední epizodě seriálu Dobrá manželka. V tomto novém seriálu zničí mladé začínající právničce Maie Rindellové pověst obrovský finanční podvod, který současně připraví její mentorku a kmotru Diane Lockhartovou o všechny úspory. Obě jsou nuceny odejít z firmy Lockhart & Lee a připojit se k Lucce Quinnové v jedné z nejvýznamnějších advokátních kanceláří v Chicagu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (24)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriál několika tváří. Jde o spin-off, ale jde si vlastní cestou. Již ta nebude mnohým po chuti, celé se to točí kolem aktuálních "liberálně-levičáckých" témat. S velkými nosnými společenskými tématy jako rasismus, polarizační politické názory, feminismus apod. pracuje mnohdy sofistikovaně, z mnoha úhlů a nenabízí se černobílé odpovědi, ale naopak kauzy končí v hořkosladké šedé zóně. V kontrastu k tomu, zpravidla v téže epizodě, je téma, které působí, že někdo v bulváru zahlédl nadpis článku "snowflakes XY" a na základě toho udělal agitační vsuvku, která naivitou a nepochopením uráží i shodně smýšlejícího diváka. A tak je to tu úplně se vším. Jsou zde viditelně charaktery a oproti nim spousta karikaturních postaviček. Na jedné straně to pracuje s pragmatickým vrážením si kudel do zad kancelářské politiky top právní firmy, proti tomu se řeší záležitosti srdce stylem, že i druhořadé latinskoamerické novely z raných devadesátek by danou cestu nezvolily "pro přílišnou lacinost". Řeší se aktuální vážné společenské téma, ovšem k tomu je linie o zlounsky-zlém mega spiknutí starých struktur. S ústředními charaktery se nepracuje na ploše seriálu, ale na ploše sérií. Čili je pravidlem, že ze série na sérii působí jako zcela jiné postavy. S některými se časem neví, jak naložit. A tak ústřední Diane je v závěrečných sériích do počtu, fetuje, kouká zamyšleně z okna a nechá se drtit tíží doby a vztahy. Tu a tam se jako deus ex machina využije u soudu, ale rozhodně neřeší vlastní kauzy. Výsledkem je, že když to funguje, tak to funguje. Má to tempo i co říci. Když to však nefunguje, tak je puštění si další epizody na úrovni guilty pleasure. | S1: 3/5 | S2: 4/5 | S3: 3/5 | S4: 3/5 | S5: 3/5 | S6: 3/5 | ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečný, profesionálně krásně čistě natočený seriál. Jako u většiny jiných americký filmů a seriálů z právnického prostředí našinci trošku hází klacky pod nohy pro nás těžko srozumitelný a občas i nepochopitelný soudní systém. Nicméně, když se člověk smíří s tím, že něco prostě musí přijmout jako fakt a nesnažit se pochopit, tak si užívá skvělého scénáře, chytře vedené režie a jednoho jako druhého výtečné herce. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem The Good Wife, nicméně není to pro sledování potřeba. Vše co divák potřebuje je vysvětleno a první série je krásný úvod do seriálu, přičemž by neuškodilo ani dalších 5 dílů navíc, protože to šlo každým dílem výš a výš. Navíc, Cush Jumbo a Rose Leslie jsou naprosto úžasné duo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice povedená, napínavá, zábavná, chytrá a silně protitrampovská satira na Ameriku, její soudní systém a vůbec americké uvažování. Herecky převážně ženská záležitost, ale silně vtahující i pro jednoduchý mužský mozek. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá právnická show. 1) Atraktivně a svižně natočená pětihvězdičková první řada mě nadchla._____ 2) 39letý Justin Bartha (státní zástupce Colin Morello) vypadá přitažlivěji, než kdy dříve. Zajímavé..._____ 3) Dobrou manželku jsem neviděl, ale určitě se na ní kouknu._____ 4) 6.4.2019 - Druhá řada si držela úrovneň první, ale zpolitizovaná třetí řada už šla dost dolů. Zejména nedbalé a nekvalitní závěrečné rozplétání značně zašmodrchaných událostí a vztahů mě neuspokojilo._____ 5) 13.11.2020 - Čtvrtá řada je kompaktnější než předchozí. Úroveň opět obnovena. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak kde byla Dobrá manželka svěžím větrem v oblasti právnických seriálů, nabízela mnoho zajímavých tvůrčích vychytávek, a spoustu skvělých postav a dějových linek, se Dobrý boj od tohoto postupně odchyluje, a bohužel se postupem času velmi často uchyluje k lacinné propagandě témat, které tvůrci považuji za důležité, a chtějí skrze seriál a postavy pronášet své stanovisko k těmto věcem. Z původně právnického seriálu se tak stala bohužel agitka, která dost často nedokáže trefit hranu toho, jak moc tlačit na pilu, a stává se mnohdy nesnesitelnou. Pokud ale tvůrci našli světlou chvilku, a dokázali se držet v mantinelech, a ukázat své nápadité tvůrčí schopnosti, tak bylo vše stále OK. Jen těch momentů už prostě nebylo tolik. To, že ze seriálu postupně vymizeli řeknemě "standardní" archetypy postav, a zůstali v něm převážně minoritní charaktery, asi nebude náhodou. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mam nejakou vrozenou slabost pro tyhle pravni prestrelky a soudni dramata, hlavni postavy muzou nekdy pusobit az moc spravnacky, nastesti se vzdycky do neceho samy namoci driv, nez to zacne byt nesnesitelne otravny. Politicka linka sice sem tam zbytecne vycniva, ale autori se snazi "palit" i do vlastnich liberalnich rad, jako v pripade "madoff", online cenzury nebo metoo, ma to dynamiku, spad, spravnou spetku (sebe) ironie, tak akorat akce i vztahovych peripetii ... PS: mozna jsem si mel kdysi ty prava dodelat, tak treba v pristim zivote a nekde v USA, protoze kontinentalni pravni kultura rozhodne neni tak zabavna ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada měla kapitální rozjezd, jenže pak se to postupně docela rozmělnilo. I tak velmi dobře řemeslně udělané, chytré dialogy, postavy veskrze uvěřitelné. Snad jen emočně poněkud nevyvážené. Za mne 70%. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Good Wife nebo Good Fight?. Pokud si hodíte mincí, tak vyhrávají obě strany. Schéma je stejné, jen přibylo více "afro". Druhá série je o něco pestřejší,humornější a ta třetí v tom pokračuje,možná z toho bude 5 hvězdiček. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Po dlouhych letech a brilantni Ally McBealové je tu opět seriál z prostředí práva a právnických es. Méně výstřední za to více aktuální. Příjemný a zaslouží si TOP. ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Pokud jste milovali Good Wife, budete milovat Good Fight. Skvělé právnické drama s odkazy na problémy dnešní doby. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem se tomu branil, az jsem na HBO GO pustil a jedu nepretrzite treti den. Uderne, vtipne, netuctove. Kdybych nedaval 5* jen legendam, tak to ma 100%. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

1. série ušla, druhá už byla slabší a třetí jsem po druhém dílu zabalil a končím s tímto seriálem. Nuda... ()

moudnik 

všechny recenze uživatele

Stejně inteligentní a napínavé jako The Good Wife. Možná ještě více okysličené a stále zajímavější. Nádherné ženy v čele s Christine Baranski, jejíž hlas nelze nemilovat. Cush Jumbo a Rose Leslie mě překvapily svými hereckými výkony. Pro polibek od Cush bych byl schopen zapálit kostel. Julianna Margulies se nemusí za své následovnice stydět. Tvůrce bych jen pokorně poprosil o trochu více sexy scén, určitě by se bylo na co dívat a seriálu by se zvýšila mnohokrát sledovanost. Ty kostýmky a šaty vhodné do soudních síní jen dráždí naší chlapskou fantazii. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Velká a nepromarněná příležitost pro Christine Baranski. Je výborná, bohužel v seriálu, kterej svoji kvalitu neudržel a s každou řadou lehce sklouzával do stále podivnějších epizod, od 3. řady navíc silně zpolitizovaný všudypřítomným protitrumpovským apelem, často až bizarně prezentovaným. Škoda…veliká škoda, že si tvůrci nevystačili s příběhy ze soudních sporů, které byly v první a v převážně druhé řadě zpracovány excelentně, napínavě, se spoustou zvratů a precizně dávkovanými dalšími podrobnostmi v dějových linkách jednotlivých aktérů. Pak přišel zlom. Příběhy hlavních postav se vytratily, součástí většiny dílů třetí řady se staly vsouvané animované klipy s písničkami, vysvětlujícími nějaký pro děj důležitý právní pojem (třeba podepsání smlouvy o mlčenlivosti, atp.) a byla dopsána postava velmi otravného advokáta z ulice, který zcela zničí obraz jedné z postav, na kterou jsme si zvykali od prvních epizod. A čtvrtá série, to už v podstatě byly takové právnické halucinogenní houbičky. A jak to chápu z poslední minuty posledního dílu s Budem, naprosto vykloubené a přeháněné zpracování poslední řady bylo záměrné. Takže pokud se vám líbí příběhy z amerických soudních síní a akvokátních kanceláří, jděte do první řady a určitě zkusíte i druhou. A můžete skončit. Třetí řada už je pro ty z vás, kteří máte slabost pro některého z herců v titulních rolích než pro propracované právnické historky…A když dáte třetí sérii, ta čtvrtá vás neurazí. Já si to užil víc než bych čekal. A pokud si to někdy zopakuju, připomenu si, že 1.serie byla 90%, 2.serie za 80%, 3.série za 65% a poslední za 40%. ()

Mesmeric 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji se, že bych někdy sledoval film/seriál, který by byl politicky tak odlišný od mých názorů, a přesto se královsky bavil. Oproti Dobré Manželce oceňuji přirozenou mluvu, ať si říká kdo chce co chce, tak občasný vulgarismus je normální a mluva bez nich působí uměle. Mám rád americkou právničinu a veškerou tu show, která se kolem soudů děje. Konec byl trochu přitažený za vlasy, ale ani to mi nezabrání dát plný počet hvězd. ()

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama