Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Lorge odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu a fyzicky bolelo sledovat. Naprosto příšerné herecké výkony dětských herců s nesledovatelným trapasením Jana Maršála v čele byly ještě o poznání horší v kontrastu se scénami, kdy se na plátně objevil například Martin Myšička s Jitkou Čvančarovou, Milan Šteindler, nebo i ten Vítězslav Jandák. Celkový vizuál je sice pohledný, ale co naplat, když veškeré pozitiva opravdu neuvěřitelným způsobem zastiňuje již zmiňovaný Jan "Poleno" Maršál :-( ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale tohle je jedna velká katastrofa. Myslím si, že jsem velmi trpělivý divák a nepotřebuji vědět celou dějovou linku v prvních patnácti minutách. Nevadí mi ani, když téměř celý film ležím v otázkách a nějak mi na ně nikdo nechce odpovědět. Co ale nestrpím je to, že nejenže po půl hodině nevím, kdo má být tím hlavním hrdinou, s kterým se mám pustit na horskou dráhu emocí, ale vlastně ani netuším, o čem by film měl být. O přáních, která nejsou k mání? O rodičích a jejich dětech? O tom, že všechno zlé je k něčemu dobré? Miluji, když je dílko prosycené poetikou, hravostí a láskou k tomu fiktivnímu světu za kulisami, bohužel můj vztah zde zůstal chladným, a já si ani nedokáže představit, že by mezi námi mělo být pouto alespoň přátelské. Nechť tedy pro jiné dveře k tomuto jsou otevřené. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Konečně čeští tvůrci přišli s novým nápadem. Za to je chci moc pochválit, protože tento film se úplně odlišuje od ostatních novodobých českých filmů. A díky tomu se mi to také líbilo, děj mě zaujal a udržel mou pozornost až do konce. Dokonce mi ani nikdo z herců nevadil, jak to bývá u českých filmů. Tady mi přišlo to obsazení dobré. Jinak u Martina Myšičky jsem si po celou dobu myslel, že je to Ivan Trojan. :D Jediné, co mi trhalo uši, byla čeština Ivana Romančíka st., já ho neznám, ale dle výslovnosti se jedná o Slováka, který poprvé v životě mluvil česky. To byl hrozný přízvuk. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Nekřečovité, zábavné, navíc je potěšující vidět Vítězslava Jandáka po trapčení v politice v pořádné roli. Vizuálních nápadů jako blázen, což je možná škoda, bylo by lepší dělat věci z větším rozmyslem, ale aspoň to zakryje, jak je snímek dějově řídký. Plusy filmu doplňuje netradiční pár Čvančarová a Myšička, kteří si spolu normálně nezahrají. Opatrných 70%. ()

Ukko odpad!

všechny recenze uživatele

Tý krávo! Vydržel jsem půl hoďky a pak se šel… najíst. Já nevím, ale já myslel, že dramťáků s dobrýma děckama co umí hrát je celkem dost, ne? Dětské herecké výkony jsou otřesné, dospěláci zdatně sekundují, scénář jsem asi nepochopil a režisér byl zřejmě najatý kulisák. Překombinované scény a dech beroucí DRAMATICKÁ hudba, která hraje FURT! Řadí tento snímek mezi opravdové majstrštychy… Možná se na to podívejte, ať víte, co zdatně sekunduje druhému Dědictví. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se ve vybraných exteriérech v hotelu Imperial v Karlových Varech, jenž posloužil jako Bosákovo sídlo, či v Holešovickém přístavu. (ČSFD)
  • Krátce po natáčení filmu získal hotel Imperial další hvězdu. Už pátou. (SONY_)

Reklama

Reklama