Reklama

Reklama

A Plastic Ocean

(festivalový název)
Trailer
Hongkong / Velká Británie, 2016, 102 min

Obsahy(1)

Každý rok ľudstvo vyprodukuje 300 miliónov ton plastového odpadu, z ktorého väčšina končí v pôde a oceánoch. Dokument rozpráva príbeh novinára Craiga Leesona, ktorý pri pátraní po modrej veľrybe objaví množstvo plastového odpadu plávajúceho na hladine. Craig preto spojí svoje sily s medzinárodným tímom výskumníkov a ekologickou aktivistkou Tanyou Streeterovou, aby spoločne preskúmali krehký stav oceánov. Okrem alarmujúcej pravde o plastovom znečistení však snímka ponúka aj viaceré riešenia, ktoré môžu oceánom a najmä zvieratám v nich žijúcich výrazne pomôcť.
(whack)

(více)

Recenze (32)

Equilita 

všechny recenze uživatele

Ďalší z výborných dokumentov, ktoré by mali povinne púšťať deťom v školách. Dokument krásne opisuje akým obrovským globálnym problémom sú plasty a aký majú vplyv na životy a zdravie zvierat aj ľudí. Ťažko sa mi verilo, koľko plastov nachádzali v žalúdkoch morských vtákov. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch dokumentů, který neukazuje krásu přírody, ale špínu přírody, kterou jsme vytvořili my lidé a musíme to také napravit. Jedná se o skvělý dokument, který má bohužel zatím nadrozměrné poselství. Velmi silný dokument a pocta SIRovi Davidu Attenboroughovi. Kdyby to bylo o 20min. kratší možná bychom dali plnou:) ()

Honzimir67 

všechny recenze uživatele

10/10 - U tohoto dokumentu není moc, co vytknout. Je toho však dost, co můžete pochválit. Já oceňuju, že se Leeson rozhodl, do něčeho takového jít, protože si myslím, že je správné, aby měl každý příležitost si uvědomit, jak moc přispívá k ničení Země a životů zvířecích obyvatelů této planety. Film vás může motivovat například k třídění odpadu a k respektování přírody. Mé hodnocení může být jen maximálně pozitivní. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Zobali vrabci zobali, igelitové obaly, nebozí ptáci kynuli, někteří málem zhynuli. Ta zpráva je hodně silná, až emoční, ale filmařsky tomu něco chybí, něco jako dramaturgie dokumentu. Kuchání ptáků se opakuje jako refrén Ivana Mládka a mezi nima poletují odborníci stejně nahodile jako Maďar v kukuřici, to je škoda. ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Urcite velmi zajimavy dokumentarni film, ktery poukazuje na tezkou realitu dnesni doby. Mel by ho videt kazdy clovek aby se zamyslel a zmenil svuj zivotni postoj v teto veci vuci prirode. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa o tom z každej strany, napriek tomu sa to divákovi nezunuje, najmä nie takému, ktorý recykluje a osud planéty a života na nej mu nie je ľahostajný. Mal som pocit, že dokument poriadne gradoval, čím ďalej sme sa v ňom dostali, tým závažnejšiu problematiku predostrel. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument, který musí přinést každému zamyšlení nad onou problematikou. Krásné záběry střídají ty ošklivé a nechutné. Hlavně pitvy ptáků a ryb byly nechutně reálné. Je zapotřebí se o naši zemi více starat! Dávám lepší čtyři hvězdy - 85%. ()

Davidaxik 

všechny recenze uživatele

Masakr...toto mě naprosto dostalo. Chcete vidět nejlepší záběry pod hladinou oceánu a žasnout? Zároveň se rozbrečet hrůzou? Chcete vidět nejhorší záběry svého života, jak kuchají ptáky, co vám lítají denně klovat do stromu na vaší zahradě a vytahovat z nich gramy a gramy plástů co váží více než oni sami? Realita? Pcháá, ta je pro vás mrdlé lidi vzdálená jak oceán. Tady máte důkazy své práce. To co jste nám připravili. Pro nás. Vaše děti. A my to TEĎ musíme uklidit. Nejlíp i s váma! ()

Royaldell 

všechny recenze uživatele

Tohle by měl být povinný dokument pro každého člověka. Bez výjimky. I když tam pro mě nebylo moc nových věcí,vidět to takhle ,,na vlastní oči’’ vás určitě poznamená a motivuje něco začít dělat. ()

asdfasdf 

všechny recenze uživatele

Dokument je sice takový zdlouhavý a tedy trošku nudí, ale to co je v něm obsažené, je vše pravdivé a velice smutné. Mělo by se s tím začít něco POŘÁDNĚ dělat!!!!! ()

Reklama

Reklama