Reklama

Reklama

Pohádka o zemi hojnosti

(TV film)
  • Německo Das Märchen vom Schlaraffenland (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul žije se svými rodiči a s nemocnou malou sestrou ve velké bídě. Prodává ve městě nasbírané dříví, aby sehnal peníze na lék pro sestřičku. Od potulného kejklíře se dozví o zemi hojnosti, kde je všeho dostatek. Vypraví se ji hledat. V lese potká slepce, který mu poté, co správně zodpoví 3 hádanky, poradí, jak se tam dostat. V pohádkové zemi hojnosti na stromech rostou uzenky, místo květin lízátka, všude se povaluje zlato a peníze a obyvatelé nemají nic na práci, jen hodují a baví se. Paul se tam seznámí s půvabnou Pralinou a zamilují se do sebe. Pralinu život v zemi hojnosti nudí, a tak chtějí odejít. To je ovšem stejně těžké, jako se tam dostat? (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávka s malým rozpočtom a lacnými trikmi, kde krajinu hojnosti podobnú Alicinej krajine zázrakov nahrádza zelené plátno a digitálne triky. Hoci vznášajúci sa pán Debreziner ešte vyzerá realisticky, lietajúce pečené kurence už tak presvedčivé nie sú. Milé postavy a dobrý príbeh o chudobnom mládencovi hľadajúcom krajinu hojnosti, aby pomohol svojej chorej sestričke sú základné atribúty pre dobrú rozprávku. Produkcia však zráža úroveň na mierny nadpriemer. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vtipný nápad nestačí. 1)  Vtipný nápad o zemi, kde doslova létají pečené husy do huby, bych si uměl představit jako námět pro scifi film anebo jako satiru na vize komunistické společnosti._____ 2)  Ale přitroublý scénář, herectví bez jiskry a nízkorozpočtová výprava řadí tento německý produkt někam mezi snadno zapomenutelné projekty pro hloupější děti._____ ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku jsem viděla prvně. Němci nejsou nápadití v natáčení pohádek, ale tato se jim docela povedla. Kdo by nesnil o zemi, kde pečení holubi létají do pusy a kde je vaší jedinou povinností bavit se a odpočívat. Příběh nebyl nic moc, ani herecké výkony neupoutaly, ale ten nápad se zemí hojnosti byl pohádkově fenomenální. Jediné co nechápu je, že nuda a láska princeznu přiměla tuto kouzelnou zemi opustit. Já bych tam zůstala. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama