Reklama

Reklama

Jab Harry Met Sejal

  • Indie जब हैरी मेट सेजल (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechno začalo zásnubním prstenem, který Sejal (Anushka Sharma) ztratila na dovolené v Evropě. Vydává se po vlastních stopách, aby ho našla. Na cestě do Amsterodamu, Prahy, Budapešti a Lisabonu ji nejdřív nepříliš ochotně doprovází průvodce turistů Harinder přezdívaný Harry (Shah Rukh Khan). (rikitiki)

Recenze (17)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,664,648Tržby Celosvetovo $11,600,000▐ Cestovanie naprieč Európu v podaní zhýralého Shahrukha Khana, je vizuálne a zaujímavými lokáciami(Amsterdam, Praha, Budapešť) pútavé ale dejovo trošku otravné. Do lepších grádov sa to chytí až v druhej polovici, začne to medzi ústrednou dvojicou lepšie fungovať, aj komické scény dostanú svoj punc. /60%/ ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, který často dostal nic moc recenze, ačkoliv si na sebe vydělal, považovala se jeho domácí návštěvnost za neúspěch, naopak v zahraničí byl přijat lépe a měl velký finanční úspěch. Evropský divák, a ti, kteří až tolik indické filmy nesledují budou mít pravděpodobně film rádi. Nepovažuji za náhodu, že zámořský a domácí vkus se prudce liší, když se podíváte na žebříček nejvýdělečnějších filmů za rok 2017 https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Bollywood_films_of_2017 líbí se mi z něj dva filmy, a ty nepovažuji za něco extra hodné archivace. Naopak tam chybí ty "komerčně neúspěšné" co doma schraňuji. Imtiaz Ali je můj oblíbený tvůrce, ačkoliv ho někteří obviňují, že mu po roce 2011 došly nápady, a i já musím uznat, že ne každý snímek se mu povedl Jab Harry Met Sejal není ten případ. Průvodce Harry (Shahrukh Khan) je profesně vyhořelý, uondaný neustálými cestami po Evropě, svými klienty, šéfem, nemá žádný vztah, stálou adresu, těžko říct co ho vlastně pohání kupředu. Sejal (Anushka Sharma) hledá svůj ztracený zásnubní prsten a odmítá se bez něj do Indie vrátit. Uvidíte vynikající hlavní dvojku, Anushka je prostě svérázný, živelný charakter, okamžitě vás svým projevem uhrane. Přiznávám, že filmu nadržuji, protože scénář dovedete odhadnout, ale tohle romantické/komediální drama skvěle funguje díky chemii hlavní dvojice. Ano pěkné lokace, povedená hudební čísla, ale hlavně mě skvěle zabavil humor, spád celého příběhu, který nikdy nenudí a dominují mu vynikající herecké výkony. Postupem času to není jen potřeštěnost, ale sálají z toho skutečné emoce a proto film považuji za vynikající. Myslím, že i ti co normálně indické filmy nesledují, nebo jen málo, by mu měli dát šanci. Shahrukh je machr a umí ztvárnit tolik emocí a charakterů, nikdy mě neunaví se na něj dívat. Anushka je nejlepší možný parťák, kterého mohl dostat, je ve svém projevu velmi přirozená. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ve kterém jiném filmu uvidíte, jak nějaká dívka posílá SRK "do pr...." a to jadrnou češtinou? Tak tady je to hned v úvodních titulcích. Jinak je snímek velice výpravný, ale také velice pitomý. _____ Vyhlášený sukničkář se do dívky, kterou /ne/dobrovolně doprovází na cestě po Evropě, zamiluje skoro okamžitě a zbytek cesty na ni čučí, jak na svatý obrázek. Takže tím se film předčasně zbavil linky, ze které mohl čerpat napětí. Hrdinům proto přehazuje různé směšné překážky, jako jsou například neschopní gangsteři v Lisabonu, kteří se dají ošálit stejně snadno jako týdenní kotě. _____ Velkou část filmu jsou na plátně jen dva ústřední hrdinové a ,kupodivu, mezi SRK a Anushkou nefunguje vůbec žádná chemie. Jen zdvořilá rezervovanost. Přitom v jiných filmech už dokázali, že to mezi nimi může pořádně jiskřit. Tady nic. Asi proto, že jim scénář nedokázal napsat vývoj postupného sbližování a nějakou pořádnou wow scénu. Jedna tam nakonec sice přece jen byla (postelová), ale příliš pozdě a příliš málo. Pak jejich vztah opět sklouznul do ledových vod. ____ Praha je natočena sice fotogenicky, ale zároveň ji film představuje jako město prostitutek a rusky mluvících gangsterů. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo iné, ako len ďalší rom. film alá India. Imtiaza Aliho mám rád práve pre jeho schopnosť byť nekonvenčný. Tu je to ale žánrovka ako sviňa, bez žiadneho prekvapivého zvratu, alebo pridanej hodnoty( no okej - tá Praha je tu zobrazená pekne). Jediné čo sa mu tu podarilo je, že dokázal, aby Shahrukh Khan konečne hral, bez akéhokoľvek prehrávania. Hudba okej, Destinácie tiež. Ale ten príbeh.. Musel som to pozerať na dvakrát a aj tak zostala pachuť, že to skrátka mohlo byť o niečom inom a o jednu triedu lepšie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Shahrukh Khan se po dvaceti dvou letech od natočení skvělého snímku "Statečné srdce získá nevěstu" vydal znovu na výlet po Evropě, tentokrát jako znuděný průvodce po evropských městech, kde nechybí ani Praha. Film je ale jen klasickou romancí, která hraje na to, že fanoušci Shahrukha Khana milují. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hmmm, podľa mňa dosť prvoplánové, keď to porovnám s inými romantickými drámami z indickej produkcie. Na to, aký to malo obrovský rozpočet, hviezdne herecké obsadenie a veľkolepé zázemie európskych kulís, tak to bolo veru dosť priemerné, a v podstate tu nebol žiadny ten pre indické filmy typický "waw" efekt. Postavy mali síce zaujímavé charaktery, ktoré pomaly medzi sebou čoraz viac iskrili, ale to bolo akurát tak všetko. Zápletka nevýrazná a v neskorších fázach príbehu dosť klišovitá - to bolo dosť nemilé prekvapenie. Potenciál v tom bol, len mám pocit akoby sa chcel Bollywood silou mocou podobať na Hollywood - a tadiaľ cesta veru nevedia. Ale dosť bolo kritizovania. Ako celok to zas nebolo až tak zlé ako sa môže z môjho komentáru zdať. Je to tak, na 3*. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Ako inak som očarená. Film má veľmi príťažlivé prostredie, určite aj tým, že sa natáčalo hodne v Prahe a Budapešti a teda prostredie je tunajším ľuďom známe, čo určite trochu na príťažlivosti pridáva. Anushka, opakujem sa, ale myslím, že zo súčasných herečiek Bollywoodu je najlepšia, dokáže bravúrne zvládať všetky situácie, humor, emócie, vážnosť, je skvelá, a ako už dokázali so SRK sú skvelá dvojica, fakt skvelá. SRK, napriek veku, kedy by mohol hrať pomaly oteckov a starých oteckov, je stále dobre vyzerajúci, energický, vtipný a sexi. Tento film má moju obľúbenú tému, piesne, humor, proste všetko. Čo dodať, len to vidieť. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Že forma nad obsah. To by mi v zásade až tak nevadilo (lebo ozaj, o čo ide celý film?!), ale čo mi vadilo bola paradoxne aňuša, ale hlavne! Dramaturgicky niečo tak nezvládnuté som nevidel ani nepamatam. Možno to bol nejaký umelecký zámer. Napchať do jednej 5minutovej scény komediálny, dramatický aj psychologický rozmer. (a ďalej len ctrl+c, ctrl+v) Ja som to každopádne žiaľ nepobral. Ale Shahrukh hviezdny, Praha taktiež, hudba rezonuje a farby remeselne zvládnuté. Nebyť hajpu, čo sprevádzalo uvedenie tohto filmu, mal by som menšie očakávania a tým pádom lepší zážitok. Ale dalo sa to... S nemalou pomocou atmosféry preplnenej kinosaly v rámci bollywood festu. Bolo výborne, rozhodne odporúčam. Nie film, ale tú akciu :-) ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Film je taková ta klasika, kdy se dva nezávazní potkají v Evropě, spolu něco procestují a zažijí aby si nakonec uvědomili že k sobě navzájem něco cítí, ač si to na začátku nechtějí přiznat. Já osobně mám SRK a Anushku dost v oblibě a mnohé z filmů Imtiaze Aliho mě čímsi vnitřně oslovují. V tomto případě mi přišlo, že režisér jede dost na neutrál ikdyž pořád je z každé scény jasné že to točil on. Přitom film obsahuje dost scén, které mě chytly, jen aby o pár okamžiků později jsem si klepal na čelo proč se ty postavy chovají jak ufoni. Výprava i kamera ale hezké, občas pěkná píseň (ale nejlepší mi stejně přišla ta ze závěrečných titulků) a vlastně to nenudilo, ale kupodivu ani nijak neoslovilo nad rámec běžné indické romantiky. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodně milé a i takové sympatické, SHK je zde ve skvělé formě (jeho lhací scény jsou vážně super), jenže... Za prvé Anusku zrovna dvakrát nemusím (i když jsou filmy, ve kterých mi nevadí, ale vím, že do mé topky se nikdy nedostane) a v tomhle filmu je chvílemi opravdu nesnesitelné (chápu, že to měla být asi i ta postava, ale právě její postava je mi nejsympatičtější ve chvílích kdy se chová nejrozmazleněji a nejvíc na ranu). No a taky mi přišlo, že mezi Harrym a Sejal není žádná chemie, kdež to srovnám s RNDBJ (a to tento film taky nepatří k mým nej) a Jab TAk Hai Jaan (kde vlastně SHK tvoří pár s někým jiným) tak je to katastrofa. V předchozích dvou filmech mezi nimi něco bylo, tady ne. Teda hlavně z Anushčiny strany. Nevím na kolik je to její vina a na kolik scénáře, ale zatím co Shahrukh by na ní oči nechal ta jej celkem slušně celou dobu ignorovala (až na těch pár chvil, kdy mi přišlo, že se jí prostě jen nechce domů a tak si hraje na šťastné manžele a ho citově ničí). No a další vítku bych měla k tomu, jak on se jí na začátku snaží přemluvit jak je strašnej sukničkář a že proto s ní nikam nepujde a sotva se jednou vyspěj (teď nemyslím sex) tak je v tom až po uši. No a ještě jednu vítku bych měla (ano jsem hrozná já vím) a tím je závěrečné vyznání- sice bylo povedené to Jsem ten tip... (za to palec hore) ale jinak mi to stejně jako celý jejich vztah přišlo takové nematné a neslané. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Oba byli celkem nesympatičtí, ale i na takové slunce svítí, evropské kulisy byly krásné, ale tvořily jen laciné pozadí, zápletka byla stupidní, ale držela film pohromadě až do samého konce, který nakonec přece jen posunul film v mých očích alespoň ke třem hvězdám..., které s odstupem času měním zase na dvě, protože to není fílm, co stojí za to vidět. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Velké vypravěčské zklamání v podání nejslavnější bolywoodské dvojice - Khan a Sharma. Hvězda za oblíbenou dvojici a druhá za evropské destinace v čele s Prahou. ()

SmisekPA 

všechny recenze uživatele

Magický pražský most + hvězdný SRK (Shah Rukh Khan) = ***** I když na levou stranu k mým dvěma srdečním záležitostem přihodím i má oblíbená evropská města (portugalský Lisabon či maďarskou Pešť), stále mám nerovnici... Hvězda* letí dolů, nedá se svítit, vždyť ani ofiko název "Jak Harry potkal Segal" není nijak hvězdný. Neofiko "The ring" již zní lépe, ovšem nepomůže filmu, který coby evropské road movie promrhal potenciál absolutní bollywoodské superstar SRKa nemluvě o potenciálu magické Prahy. Druhá hvězda** padá a to vlastenecky, což jistě SRK pochopí (Chak de! India) coby velký vlastenec. Nerozdýchám ruské mafie běžně pobíhající po klubech a pod mosty pražskými. Komické scény jsem schopna ještě strávit - umím si tu atmosféru pro veledlouhé bollywoodské filmy nastavit... Přes mé výtky ze srdce všem Čechům doporučuji snímek o prstenu - tagy jako láska, cestování a romantika v Praze mají svou váhu, navíc zážitek z vyběhnutí jadernou češtinou s absolutní bollywoodskou superstar STOJÍ ZA TO! Zajímavostí je, že se v Praze v roce 16´natáčelo přesně 16 dní a SRK se do naší matičky Prahy zamiloval (i přes její odvrácenou stranu krásy v podání Hlaváku či podchodů...). ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Jakýsi pokus na diváctvu, co se stane, když se nedodá žádný děj, jen přepepřené emoce. Po pravdě - leze to na nervy. Místy má člověk chuť bušit hlavou do stolu, prosí v duchu Anushku, aby si ten zatracenej prsten už někde koupila a byl pokoj. Praha jako bahnitá stoka Ruské mafie, naopak Punjáb coby ráj prostého života, to už jsou jen takové perličky na nestravitelném dortu emočního kolotoče. Kdyby v tom nehráli SRK s Anushkou, asi by to nešlo dokoukat. Ale naštěstí se v tom vyskytují a tak svou přítomností zvedají míru snesitelnosti na slušný průměr. Je velká škoda, že postava SRK nezůstala oním ubohým loserem o něco déle. Těch zhruba 10 minut (, kdy byl hrubě vyfakován i českou buchtou z pavlače) stálo za to. Sestry Nooranovy se hlasy dotýkají nebes, chtělo by to víc jejich songů. ()

mafer12 

všechny recenze uživatele

Již delší dobu před vydáním jsem o filmu věděla a když jsem poté přečetla vesměs negativní recenze zahraničních uživatelů na IMbD, měla jsem dost smíšené pocity. Teď po shlédnutí to vídím takhle...______ Bouhžel už začátek je jeden velký nesmysl, který navíc Anushka podává s image hysterické puberťácké školačky. Shahrukh se tak usilovně snaží jí od sebe odehnat, až jsem jsi říkala, že s podobnou snahou měl odmítnout celý projekt. Poté našťestí přichází uklidnění v podobě velmi hezkých záběrů z evropských měst, zvlášť Praha a Lisabon vynikly. ____ Postavy samotné jsou oba různými způsoby blbci. Jeden je hrubě nerealisticky ztvárněný sukničkář, kterého na ulici posílají zástupy žen někam, ruznými jazyky včetně češtiny, a je navíc hysterik, vyžívající se ve své stereotypní práci, hledající cosi. I toho se však Shahrukh snažil zhostit profesionálně, což dílo trochu zachraňuje. Druhá postava, Sejal je ještě o dva až tři stupně horší, než Shahrukhův "Harry". Vím, že herci sice dostanou scénář a toho se musí držet, ale jsou různé způsoby, jak to provést - Anushka ze sebe bohužel celou dobu dělá onu hysterickou školačku, která se nechává vodit za ručičku po Evropě, protože to on přece má v popisu práce, navíc si to ona může dovolit, ne každý rodič má totiž firmu na zpracování diamantů. Jen tak mimochodem si s průvodcem zazpívá song, (Radha je další malé pozitivum filmu jinak hudba nestojí za nic), prozkoumá pár nočních klubů, dá honičku s mafií, a ach ano, JE TADY HLANĚ KVŮLI ZÀSNUBNÍMU PRSTENU. Ještě k tomu ale všichni musí vědět, že ona je právnička, takže kdyžtak ví, jak by mohla dostat průvodce do kriminálu. _____ A teď přichází pro mě nejslabší bod filmu, totiž scénář. Takovou kombinaci tak už samo o sobě podivných linek jsem dlouho nezažila... Možná, kdyby I. Ali napsal a natočil film na téma "Velký cestovatel po Evropě" a hlavní roli by měl Shahrukh, s chutí bych se podívala, koncept Road Movies je milý.... Ale takhle to prostě nebylo, takže se dočkáme dialogů o zdánlivě veledůležitém diamantovém prstenu, trapné zdlouhavé sebekritiky, "vtipného" vyjednávání se zločincem, rozmazlených přání bohaté holky a dalších, které jsou zkrátka buď ubíjející, nebo nezbývá nic, než sarkastický smích. Myslela jsem si tedy, že se alespoň pobavím, ani to ne. _____Co je mi na to všem nejdivnější, je absolutní absence jakéhokoliv vývoje vztahu Harryho a Sejal - jestli I. Ali považuje za vývoj vztahu Harryho hru na snoubence Sejal(!), doslova seřvání upjaté Němky Sejaliným právnickým slovníkem, schovávání Harryho a Sejal na lodi, či spánek pod utrženou vlajkou, pak se mi nechce věřit, že to skutečně točil on.... Člověk si potom při závěrečné líbačce a zrušené svatbě Sejal říká: Jak se tohle stalo? Proč najednou jsou Anushka a Shahrukh v pandžábských polích, oslavuje se návrat ztraceného syna a všichni žijí barevně a spokojeně?...Kde je ta Aliho plýživá, lehce temná, tichá, dýchající vášeň, kterou je možné zažít s jeho Rockstarem? Kdo ví... _____ Závěrem bych napsala, že zachraňujícími články jsou tam Shahrukh, song Radha + k tomu Praha a Portugalsko. Je mi i trochu líto Gauri, možná ji mrzí, že platila na manželovo natáčení a je to vlastně brak. Názor některých, že je Shahrukhova profesní dráha u konce a penze klepe na dveře, nevím, zda-li mám sdílet.... Uvidím, co jeho poslední novinka Raees. Ti, co mají za sebou první Bollywood filmy si mohou myslet, že to bylo skvělé. Po dvaceti filmech už se dá ale získat jiný náhled. Sečteno 2*/40% () (méně) (více)

splaty 

všechny recenze uživatele

Šestý film s Khanem a teprve napošesté mě neiritoval. Pohodová romantika, je úplně jasné už od začátku, jak tohle nakonec dopadne. Ale i přesto to bylo hezké odreagování, díky evropským městům zajímavé záběry. Proč nás ale zbytek světa považuje za ruské gangstery, to nechápu. U amerických filmů jsem to považovala za jejich přirozenou omezenost, u indického mě to dost překvapilo. ()

Reklama

Reklama