Reklama

Reklama

Tubelight

  • Indie ट्यूब लाइट (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dobromyslný prosťáček Laxman (Salman Khan) žije v horském městečku se svým mladším bratrem Bharatem (Sohail Khan), který ho vždy chránil před posměchem okolí. Když Bharat narukuje do armády a zapojí se do bojů na čínské hranici, cítí se Laxman opuštěný. Na radu strýce se rozhodne posílit svou víru, aby tak bratra přivolal zpět. Následuje Gándhího zásady jednoduše a doslovně, ale kupodivu to začne přinášet nečekané výsledky. (rikitiki)

(více)

Recenze (9)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet IRN 1.550miliónov ($24miliónov)Tržby USA $1,574,000Tržby Celosvetovo $33,300,000▐ Režisér Kabir Khan ide v podobnej citovej stope ako tomu bolo u jeho filme Brat Bajrangi. Dejovo sa tu vie dobre vyhrať, technická stránka na úrovni a aj dobre vie zatlačiť na city ale celkovo to tak nedostane ako tomu bolo u spomínaného snímku. /65%/ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem očekával poněkud více. Patrně delší stopáž mi nedovoluje dát vyšší hodnocení, neboť tu byla řada scén, která mi nic neříkala, ba dokonce lehce nudila. Příběhově je však film velice silný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Salman přehrává jako šílenec. Furt vyvaluje oči. Přátelství s roztomilým čínským chlapečkem, válka a jeden hodný mentál - to vše silně připomíná Salmanův předešlý film Bratr Bajrangi. Tentokrát se ale filmové kouzlo nekoná. Chlapeček přece jen nemá takovou roztomilost jako holčička, Salman hraje postavu o poznání tupější, je u toho hodně cítit kalkul. Vřelé pouto mezi bratry mělo až nepatřičně homosexuální nádech. Filmu uznávám kredit za propagaci soužití různých etnik a nenásilí. MÓDNÍ OKÉNKO: Častým doplňkem mužských oděvů v horách je pletená vesta. Kupodivu velmi rafinovaně a sexy vypadají dámské hnědé šaty s černým límečkem - ale když je nosí taková kočka jako Zhu Zhu, tak to jim samozřejmě dodá šmrnc. SHRNUTÍ: Inteligence není všechno. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Salmanovi role sedla a prosťáčka hraje opět výborně. Příběh je pěkný a místy dost emotivní. Líbí se mi jak jsou natočené zvraty. Film je natočený v krásné scenérii a ani přes pomalejší tempo nenudí. Mohlo by tu být víc chytlavějších songů. Za mě 90% :) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pre každého, kto už videl Little Boy, to už asi nebude také "waw" ako pre ostatných, nezasvätených do šablóny tohto námetu. Bohužiaľ, americkú predlohu som videl, a napriek tomu, že v indickom podaní sa snažili čo najviac okolností a detailov zmeniť, tak tie hlavné zlomy a pointy zostali zachované (a teda už bez toho prekvapivého waw efektu). Salmanovi takéto role duševne nevyspelých mužov riadne sedia, ale už to začína byť tak trochu klišé (alebo viac ako len trochu?). No ale čo sa tohto filmu týka, tak musím uznať, že vizuál bol super, a v podstate aj to prenesenie konceptu Little Boya do indického prostredia prebehlo vcelku obstojne. Avšak, keď už človek dopredu vedel, kam to celé mieri, tak to stratilo to svoje celkové čaro. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Lakshman je v myslení pomalšie dieťa, preto ho od školských čias prezývajú Tubelight - žiarivka, lebo mu to pomalšie zapaľuje, má brata s ktorým sú ako jedno telo. Zomrú im rodičia. Žijú spolu a Lakshman je na brata fixovaný, ten ale odíde do vojny v čínsko indickom konflikte v šesťdesiatych rokoch min.st.. Príbeh je o tom ako sa Lakshman vyrovnáva s neprítomnosťou brata o jeho viere, že brat sa vráti, o láske a priateľstve o jeho chápaní sveta a hľadaní priateľstva u malého čínskeho chlapca a jeho mamy, ktorých celé okolie nenávidí, je to o jeho vyrovnávaní sa s ľudskou nenávisťou a zlobou vyvolanou stratou blízkych vo vojne. Čítala som a počula hodne nepozitívnych hodnotení tohto filmu, neviem prečo, som milo prekvapená tým pádom. Prostý film o prostoduchom mužovi a jeho svete v kontraste k čínsko-indickému konfliktu a jeho následkov. Nakoľko Salman hral prostoduchého muža, jeho výkon mi prišiel primeraný danej postave a do hodne. Filmom sa samozrejme tiahne hlboká myšlienka lásky a viery a Ghándiovského učenia a ich účinkov na myslenie ľudí a to všetko pohľadom človeka s veľmi jednoduchým chápaním a reakcií jeho okolia. Myslím, že Salman to vystihol. Film je plný dosť dobrých piesní, v jednom okamihu vás doženie k slzám ako hrachy a o chvíľočku vás rozosmeje, toto je na indických filmoch kúzelné. Nenechajú vás oddať sa smútku na príliš dlho. Samozrejme musím spomenúť hosťovanie Shah Rukh Khana, krátke ale milé, zahral si tu kúzelného okúzľujúceho kúzelníka :-) ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

V Bajrangim jsem mu tu mentolku věřila víc, tady už dost přehrával. Ale jinak klasika, krásná příroda, hudba, víra, láska, kouzelný SRK a poslední čtvrthodina zaslzená. Val to do mě, Indie. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Netusim, proc ma Salman potrebu natacet jeste specialni Simple Jack filmy, kdyz stejnym stylem hraje vetsinu svych roli (cestnych vyjimek neni veru mnoho). Tohle nemuze zachranit ani Kouzelnik… Nicmene India China bhai bhai, to jeste uzraje;) ()

Reklama

Reklama