Reklama

Reklama

Tiger Zinda Hai

  • Indie टाइगर ज़िंदा है (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Salman Khan se jakožto elitní tajný agent s krycím jménem Tygr vrací ve volném pokračování populární akční komedie Ek Tha Tiger (2012). V boji s fanatickými teroristy mu tentokrát pomáhá tým specialistů i jeho partnerka Zoya (Katrina Kaif), která stojí v čele bojové jednotky vyslané z Pákistánu. Velkolepý snímek se tentokrát soustředí více na akci než na humor a ukazuje vstřícnou tvář indického nacionalismu. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (10)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20,47miliónaTržby USA $5,560,921Tržby Celosvetovo $87,320,000▐ Indické Komando moc nevyšlo, pokračovanie Tigra zlyháva vo viacerých faktoroch, najhoršie je že aj akčná stránka dosť pokulháva a nemá čo zvláštne ponúknuť. Na to že to bol na domácej pôde dosť veľký hit by som očakával ďaleko viac ale dostáva sa nám len pomalý dej, suché hlody a nenápaditá akcia, či že čistá rutina, sklamanie. /40%/ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Už jen úvodní scéna s útokem vlků (kterým Salman a jeho malý syn čelí na snowboardu a sáňkách) dává jasně najevo, že od dob, kdy se Amitabh Bachchan musel prát se zcela nehybnými, vycpanými (v horším případě plyšovými) tygry, se technické možnosti indických filmařů posunuly o míle daleko._________Stejná scéna ale zároveň prozrazuje, že Ali Abbas Zafar není zrovna nějaký mistr filmové režie a že elegantní a skvěle zinscenované akce, jakou nás rozmazlil Baahubali, se tady nedočkáme._________Největší síla Tiger Zinda Hai tkví opravdu především ve špičkových produkčních hodnotách. Zejména výprava, která je jednak velkolepá a jednak dobře zpracovaná z výtvarného hlediska, dělá značnou část atmosféry celého filmu._________S dobrými řemeslníky v zádech Zafar sází řetězce cool scén, vedle kterých vypadá tvorba Michaela Baye jako stylisticky uměřená, komorní produkce pro intelektuální publikum a má tam několik super epických money-shotů, za které by se nemusel stydět jakýkoli hollywoodský blockbuster s několikanásobně větším rozpočtem._________Jenže mimo velkolepé a technicky vybroušené zpracování už vlastně Tiger Zinda Hai ničím nevyniká. Ač se hlavní hrdina chvílemi mění v alter ago Jasona Bournea či plukovníka Matrixe, v jádru jde vlastně jen o x-tou variaci na ty filmy, kde Amitabh Bachchan bojuje s plyšovými tygry. Určitá bezelstná naivita mi na filmu nevadí (byť pro mnohé by jistě byla důvodem, proč ho strhat) - nakonec vlastně pomáhá tomu, aby byl v něčem charakteristicky indický a nestal se jen pokusem o hollywoodský derivát bez vlastní identity. Spíš jsem trochu zklamán tím, že nepřináší vůbec nic nového či ozvláštňující a většina jeho atraktivity opravdu plyne hlavně z dobrého zafinancování a skvělé práce "technických" členů štábu._________Ale furt se Tiger Zinda Hai vyplatí vidět v kině a ve filmografii Salmana Khana nepochybně patří k tomu nejlepšímu (je i o něco lepší než předchozí Ek Tha Tiger)._________70 % ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Hravost jedničky je až na úvodní sekvenci zapomenuta, film se snaží jít do tvrdších akčních vod, nejsem si jistý, že se vždy tlačí na pilu ve správném místě. Rambo scény, přestřelky, přepjaté vlastenectví nemohou překvapit, ale tak nějak to postrádá lehkost větší moment překvapení, Katrina Kaif kromě jedné sekvence není ve filmu moc využitá, celý film na mě působí jako kulturista na steroidech, sbírka namakaných svalů, které však často postrádají účel (něco jako scéna Salmana bez trička:)) Jednička byla prostě vtipnější, hravější, dávala spravedlivější porci prostoru oběma hlavním charakterům. Nemůžu říct, že by film byl zklamáním, nebo mě mrzelo ho vidět, ale to není ten trhák, který jsem loni čekal. Byť je celý film velmi profesionálně udělán a na rozpočtu se nešetřilo (určitě je to na indickou úroveň další skok nahoru), mám trošku problém si zpětně některé věci vybavit... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

O hodně vážnější film než jednička, ani písní zde moc není. Akce je zde hodně a je pěkně natočená. Stejně jako většina hindi akčních filmů je vše zdlouhavější a přehnanější. Za mě 80% :) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Málokedy je sequel lepší ako prvý film série, ale myslím, že Tiger II. bol teda o triedu lepší ako bola "jednotka" Ek Tha Tiger. Po námetovej a scenáristickej stránke absolútne skvelé, no čo sa týka spracovania a najmä až prílišnej hyperboly scén, tam sa akčný charakter film žiaľ nezaprel. Radšej by som uvítal, keby to bol čisto thriller s minimom akčných vsuviek v podobe prehnaných bitiek a vizuálnych efektov. Ale čo sa týka zápletky a námetu o teroristickej skupine (až podozrivo podobajúcej sa na ISIS), tak to bolo naozaj na úrovni - a v podstate to do veľkej miery aj reflektovalo realitu toho zmýšľania teroristických organizácií, ktoré sa za náboženstvo väčšinou len skrývajú a ich ciele sú úplne inde ako propagácia nejakej náboženskej idei. Takže celkovo som viacmenej spokojný (určite viac ako pri Ek Tha Tiger). A samozrejme aj Katrina a Salman boli výborní! ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tiger, tiger, tiger... Tak ako sa mi jednotka veľmi páčila, tak som vo veľkej miere sklamaná dvojkou. S tým humbukom, ktorý tento film sprevádzal som čakala nejakú bombu. Už len úvodná scéna s vlkmi je poriadne pritiahnuť a za vlasy a technicky nedotiahnutá a totálne zbytočná. Pár scén sa mi páčilo ako ta s Katrinou v obchode, vtipná a napaditá. Inak je to skôr výnimka a film sa nesie v duchu vystrielajme čo najviac munície a zabime co najviac ľudí. Celý film mi splýva do jednej veľkej prestrelky medzi Tigerom a teroristami... Niekedy menej je viac. Dvojka postráda ľahkosť a eleganciu jednotky, zameriava sa na strieľačky a akciu, ale čoho je veľa, toho je veľa.... ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Išlo sa v duchu "keď pokračovanie, musí tam byť všetkého x 100", čo má svoju logiku a tak aj bolo. Ale nemôžem si pomôcť, chýbal mi tu pôvodný hravý nadhľad jednotky. Ale každopádne nie je to vôbec zlý film, to prrr. Do akcie napumpovaných citeľne viac peňazí, je tam humor, napätie, pátos, Salman s Katrinou, hudobné témy hneď 2 absolútne zapasované a pri pohľade ako vedľa seba vanú indická a pakistanánska vlajka mi skoro aj slzička vybehla. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

První zhruba dvě hodiny, jsou opravdu dobré, akce není málo, ale zároveň ji není ani extrémně moc. Politický podtext, hraní na city a na národní souznění (a to i to Pákistánce) je v únosné míře a místama i dává hlavu a patu. Dokonce ani nevadí, že to celé hraje na úplně jinou notu než jednička.Jenže pak se to stane, scénárista (a nejspíš i režisér a producenti) si skřípne někde nějaký nerv a řekne si, že tento politicky ladění akční film potřebuje ještě více akce a napětí! A tak sledujete 40 minut nesmyslného střílení a výbuchů a úniku po poslední chvíli a vlastně ani nechápete proč první dvě hodiny všichni budovali nějaké napětí a pracovali na ději, když to takhle všechno na konci pohřbí+ navíc vám v místě, která má být bombardováno nechají minimálně 20 civilistů (nebo je někde nevysvětlitelně ztratí, toť otázky) ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Opět chvílemi až přehnaně velký styl Indie. Chvílemi mi to připomínalo Bahubaliho, ale naštěstí v kombinaci s klasickými zbraněmi a celkem slušným příběhem to nebyla až taková katastrofa. 50% ()

Související novinky

Reklama

Reklama