Reklama

Reklama

David Attenborough - v devadesáti stále za kamerou

(TV film)
  • Česko Attenborough slaví 90 (více)
Velká Británie, 2016, 50 min

Obsahy(1)

Jeho jméno i hlas doprovázejí nespočet přírodovědných cyklů BBC. Stal se legendou. Po 65 let byl David Attenborough průvodcem světa přírody. Televizní diváky zavedl na nejpodivuhodnější místa naší planety. Stal se jedním z nejrespektovanějších a zároveň nejoblíbenějších moderátorů. Avšak jen málo lidí mělo možnost sledovat tohoto muže, jak tvoří a pracuje. V roce 2009 producent Antony Geffen nabídl legendárnímu moderátorovi spolupráci na seriálu věnovaném prvním živočichům na Zemi. Byl to jakýsi úvod ke všem jeho cyklům o životě na Zemi. Pracovali na něm spolu sedm let a zároveň natočili i dokument o Davidu Attenboroughovi samotném. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

nascendi

všechny recenze uživatele

David Attenborough v dobe, keď si všetci myslia, že už svoje veľkolepé dielo dokončil, prekvapí novým nápadom a ešte vyššími požiadavkami na tvorivý kolektív, než ich mal posledne. A v jeho veku je pozoruhodná jeho fascinácia technikou a schopnosť vyžmýkať z nej všetko, čoho je schopná. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

David Attenborough z té druhé strany. Dokument o neobyčejném muži, který změnil televizní svět dokumentaristiky. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jednoznačných päť hviezd za Davida a jeho celoživotný prínos k dokumentárnemu prírodopisnému filmu. Prešiel všetkými vynálezmi televíznej techniky od čiernobieleho filmu po 3D a vždy to dokázal so svojim tímom využiť k dokonalosti aj vďaka svojej charizme. Len sa mi nezdá, že natáčať Jurský park v múzeu je to pravé orechové pre prírodopisný film. Ale to môže byť len moja nechuť na dinosaury a všetko s nimi súvisiace. Davidovi želám veľa úspechov a nových fimov aj v tomto vysoko pokročilom veku. –––– Dá se říct, že je hlasem Matky Přírody. Když slyšíte jeho hlas, víte, že vás nekrmí nějakými neověřenými informacemi. To, co říká, jsou fakta. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je živoucí legenda, neskutečný frajer a jeden z nejlepších lidí na světě. A tenhle dokument,, který mu skvěle vzdává hold také stojí za to. A dozvíte se nejen o zákulisí natáčení dokumentů, ale i o něm samotném. Povinnost pro všechny. 90%. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama