Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příjemně syrový, skutečný a k popukání legrační celovečerní debut z dílny Zoe Lister-Jonesové, vypráví příběh Anny (Zoe Lister-Jones) a Bena (Adam Pally), páru, který se nedokáže přestat hádat. Když jim jejich terapeutka doporučí, aby se pokusili překonat svůj zármutek netradičním způsobem, vzpomenou si na společnou lásku k hudbě. Při posledním zoufalém pokusu o záchranu jejich manželství se rozhodnou proměnit všechny své hádky v píseň a s pomocí souseda Davea (Fred Armisen) založí kapelu. Příběh o lásce, ztrátě a rokenrolu nabízí vtipný a chápavý pohled na současnou lásku, okořeněný vskutku chytlavými popovými melodiemi. (Cinemax)

(více)

Recenze (15)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že je Zoe Lister Jones docela šikovná. Akordy na kordy je taková americká nezávislá jednohubka, ale docela je i zábavná. Má skvělý hlášky a kdyby vynechala pár zbytečných scén, byla by to docela i slušná komedie. Takhle je to ale na druhou stranu s celou její osobností tak, jak to cítila...a já to beru. Docela pobavilo. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Manželé se nemohou přestat hádat, tak začnou své spory aspoň zhudebňovat. Zoe Lister Jones je bezesporu schopná renesanční umělkyně, ale je to přeci jen debut, se všemi klady i nejistotami, které se s tím pojí. Band Aid je silný v promyšlených vyhrocených momentech, ale divák se k nim musí prokousat přes druhořadou improvizovanou komedii snažící se připomenout raného Apatowa. Obzvlášť po nedávném "Pěkně blbě" je ten rozdíl patrný. Písničky jsou vtipné, ale není jich mnoho, nejde o hudební komedii, jak naznačoval trailer. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, ale je to na môj vkus primálo vyhrotené a nakoniec to smeruje úplne inou cestou, jak by som si predstavoval. Čo je škoda, pretože miesto komornej drámy s vizuálom lesbo-indie tv romantiky, sme mohli dostať nicholsovskú fight story až na doraz, a zo mňa osobne by niečo také dokázalo vyždímať omnoho silnejšie emócie. Ale tak v nezávislákoch sa hraje na osobné príbehy, že ano, Zoe Lister-Jones je navyše celkom slušná herečka, a aj keď natočila tuctovku, na ktorú si zajtra nebudem pamätať, chválim aspoň ju, s jej záverečnou osobnou spoveďou. Tá bola napísaná pekne. Rozhovor s matkou tiež. Na druhú stranu, s humorom to nevie vôbec. Ale ak jej to pomohlo s terapiou, tak iba dobre. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Plno sarkastického humoru, poctivých emocí a fenomenálnímpředstavení autora, režiséra, producenta a hvězdy Zoe Listera Jonese. Je to syrové, skutečné a je to příjemně strávený čas. Pokud jste někdy měli vztahové problémy, nebo kapelu (nebo obojí), vyvolá to na vaší tváři úsměv, protože je zde hodně věcí se s tímto hluboce poctivým filmem identifikovat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro jako kdyby chtěli tvůrci natočit podobnou komedii jako "Pěkně blbě", ale přitom prostě neměli tak silný tah na bránu. Celková zápletka je dobrá, to se musí nechat, myšlenka řešit rodinnou krizi založením kapely je prostě dobrá, ale není to tak příjemně přirozené, jak byste si přáli, některé scény na sebe hezky plynule v těch emocích nenavazují. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Originálne, nápadité, sympatické, no proste fajný film. Americké komédie sú zväčša veľmi obmedzené a namiesto humoru človek obdrží len nával trápnosti. Tu bol humor síce miestami trochu tvrdší, ale väčšinou na vlnovej dĺžke irónie a sarkazmu, čo mňa osobne celkom bavilo. Dialógy boli síce občas trochu za čiarou, ale väčšinou pobavili a vystihli podstatu. Páčilo sa mi, že to nebola len tak čisto komédia, ale malo to aj taký dramaticko životný rozmer. Čo sa týka samotného námetu a zápletky, tak to bolo naozaj nápadité a originálne. Celkom dobrá manželská terapia sa takto ventilovať prostredníctvom kapely a textov o hádkach. Niektoré songy Bena a Anny boli dokonca aj celkom počúvateľné, a najmä vtipné. Záverečné sólo v podaní Anny bolo krásne emocionálne, hoci by si zaslúžilo oveľa lepšie hudobné aranžmá. P.S. Zoe Lister-Jones je fakt kočka :) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Manželská dvojice, totální rozpad. Vyhoření, prázdnota. Zoufalá snaha se sebou něco udělat vede k neustálému zapalování dalších a dalších jointů a nesmyslným nikam nevedoucím dialogům. Ty jsou tak úmorné, že to ani nejde popsat. Načež založí kapelu, dojde k záblesku naděje a pak to jde zase do kytek. Dále jsem již nevydržel. Nevím proč to tvůrci museli vyprávět tak složitě a okecávat všecko stovkami zbytečných slov. 40% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Čas vypršel a já se stěhuji do Kanady... 😀...nápad je to fajn... Kdybychom začali zpívat, tančit, hrát si, malovat, cvokaři by zkrachovali...😀 ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Nejlepší popis Band Aid jaký jsem četl je: vtipný film o smutném tématu. Zoe Lister-Jones v roli scénáristky, režisérky a ještě k tomu představitelky hlavní ženské role dokázala vytvořit příjemnou indie komedii, která jen o chlup svojí kvalitou zaostává za další letošní velmi povedenou žánrově spřízněnou The Big Sick. Celý děj filmu se točí kolem páru Anny a Bena, kteří jsou v zvláštní fázi svého vztahu, mají mezi sebou menší i větší problémy, pár kostlivců ve skříni, kteří se postupně ozývají, ale přes to všechno chtějí svůj vztah zachránit. Rozhodnou se tak založit kapelu, skrze kterou chtějí ventilovat své problémy a místo hádek začnou skládat písně. Film řeší spoustu témat od těch malicherných párových hádek až po temnější témata, která vycházejí z komplikované historie Anny a Bena, všechno to ale dokáže podat skrze vtipnou a velmi lidskou formu, která navíc funguje a vyvolává kontrastní pocity k tomu co se ve filmu odehrává což je velmi obdivuhodné. To chce samozřejmě notnou dávku režijního a hlavně scénáristického umění, které Zoe Lister-Jones rozhodně ukazuje. Adam Pally povedeně sekunduje jako druhá část páru a za zmínku rozhodně stojí i naprosto skvělý Fred Armisen v roli podivínského souseda. Band Aid je velmi slušný první režijní počin a na poli komedií letošního roku rozhodně zaujímá přední příčky a to především díky své práci s postavami a formou podání, protože ta je nejen vtipná, ale hlavně pravdivá ve vztahu k lidským emocím. 78% ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Tohle je příjemný indie film se vším, co k tomu patří. Námět je myslím trefný. Partneři řeší svoji krizi založením rockové kapely. Pokud máte zrovna kolem sebe hodně vrstevníků pobíhajících kolem vás s plenkama a kočárkama, jenž do vás "nenápadně" šťouchají a pomrkávají (nudge, nudge, kdy vy si taky jednoho sviště uklohníte, co? Nudge, nudge! Hahahaha!), tak si přidejte ještě jednu hvězdu navíc. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prvý celovečerný film Z. L. Jones, ktorý dopadlo dobre a má svoje čaro. Problémy vo vzťahu sa riešia pomocou tvorby hudby, ktoré sú jednoduché a trefné. Zoe Lister Jones je vo skvelej forme jak z hereckej tak aj z fyzickej stránky (inými slovami, vypadá fantasticky). Film je dostatočne nezávislý a dokáže chytiť pozornosť diváka. Takže do toho, za pokus to stojí. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

To byla ale ptákovina ... s několika vtipnými momenty. Ale musím to napsat hned, za dva, tři dny už asi nebudu vědět, o čem to bylo. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Dokonalá oddychová hovadina. Snáď trochu humoru v preplieskanom deji nezmyslov a naivity. Primitívne prejavy pôsobili, ako keď škrípu brzdy na brzdiacom nákladnom vlaku. Mnohokrát trápne až územčisto neforemné. Škoda na to premrhať čas. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný film o nepříjemných věcech, které bývají součástí partnerského vztahu. A bylo pěkné pozorovat, jak se s tím nejen tvůrci vyrovnali. Ale i oba hlavní představitelé, mezi kterými to opravdu jiskřilo, i když by občas jiskřit nemělo. Navíc proloženo dobrou muzikou a nekřečovitými vtipy. Opravdu jsem se bavil. 3+ ()

dragon'88 

všechny recenze uživatele

Toto bolo cool. Moje interne hodnotenie oscilovalo, no tie rozumy nakoniec alebo nebodaj romantizacia/kanonizacia tragickeho stavu (nielen tejto dvojice) bohuzial prevazili. ()

Reklama

Reklama