Reklama

Reklama

Plážoví povaleči

  • Česko Plážoví flákači (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Frankie, ztracený teenager, prožívá šílené léto mezi nemocným otcem a matkou, která trvá na tom, aby si našel přítelkyni. Mladík se snaží uniknout před každodenní realitou tím, že se potuluje s kamarády, bandou delikventů, a že flirtuje na internetu se staršími muži. (Artcam Films)

Recenze (30)

Matty 

všechny recenze uživatele

Eliza Hittman pokračuje v prozkoumání probouzející se teenagerské sexuality, se kterým začala ve svém debutu Skoro jako láska (2013), natočeném z pohledu dospívající dívky. Plážoví flákači mají konvenčnější strukturu, a pokud jste již viděli pár festivalových dramat tematizujících homosexualitu mladistvých, zřejmě vytušíte, jakým směrem se vyprávění bude ubírat. Také postavy příliš hladce zapadají do škatulek známých z amerických indie dramat. Film je nejpůsobivější, když nechává promlouvat mužská těla a tváře (v čemž má blízko ke tvorbě Claire Denis), snímaná lyricko-naturalistickou 16mm kamerou francouzské kameramanky Hélène Louvart (viz např. Zázraky Alice Rohrwacher). Jako studie mužských těl v pohybu je film podmanivější a inspirativnější než jako další komorní coming outové drama o potlačované sexuální touze. 70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Plážoví flákači v podstatě stojí na obsazení hlavního hrdiny v podání Harrise Dickinsona. Jeho osobě, činům a motivacím je věnována převážná část snímku. Vadilo mi však, že příběh se za celou dobu vlastně nikam příliš neposunul. Chyběla mi zde nějaká interakce s ostatními postavami. Zejména s kámoši z jeho party by to mohlo být docela zajímavé, kdyby se Eliza Hittman rozhodla zpracovat jeho vztah s kamarády. Mohl si něco začít s Nickem, jehož ztvárnil Frank Hakaj:) Ten potetovaný týpek byl fakt luxusní. I like him. Ale snímek je brán vlastně jako pohled do stereotypního života mladého kluka, jehož všední dny jsou vyplněny rutinou. Flákání po pláži, hulení s kamarády, párty a jednorázovky kdesi v parku s chlápkama z internetu. Pořád dokola. Nic se nezměnilo. Proto se Beach Rats ani nezabývaly nějakým hloubkovým rozborem postav z jeho party. Vše, co prožívají, je povrchní a vyprázdněné. Film je zpracován tak, aby ukázal, jak se takový člověk, který žije podobný život, může vyrovnávat se svou sexualitou. Tady nebyl prostor pro opravdové city, šlo zde jen o ukojení sexuálních potřeb. A Madeline Weinstein je rajcovní pusinka:) ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Výborné drama s tématem dospívání v Brooklynu a potýkání se s toxickou maskulinitou, které české prostředí nejspíš moc neocení. Film výborným způsobem zachycuje tápání puberťáka, který se teprve hledá, ačkoli na první pohled má jasno. Režisérka Eliza Hittman odvedla skvělou práci s mladými neokoukanými tvářemi a je docela možné, že o Plážových flákačích ještě uslyšíme. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný americký indie pocitový film, ktorý by sa hodil viac do sekcie Americké nezávislé léto, ktorá kedysi bežala na čt2 a je mi za ňou smutno, než do kina. Film je kombináciou módnej vlny LBGT filmov, teen drámy a spomínaného klasického pocitového nezáviláka. A celkom to funguje...pokiaľ vyslovene nepotrebujete ku šťastiu skutočný konflikt. Hodinu sa myslím k niečomu podobnému aj schyľuje, ale Hittman nič príliš nevyhrotí, zároveň ale tak ani nič extra nevyrieši. Proste filmík o "nehotovom" chalaňovi a jeho relatívne bežných, respektíve nie až tak ojedinelých problémoch. Choroba otca, otravná mladšia sestra, hľadanie vlastnej identity... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

V podstate bez nejakého extra príbehu. Celý čas len sledujete Frankieho, ktorý sa necíti byť gayom, aj keď ním vlastne je ... a popritom rieši ešte kadejaké iné problémy. Film zaujme, je veľmi prirodzený a Harrison je sympaťák. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o výrostcích flákačích , kteří je ubíjí čas. Shání „matroš“, okukuje holky, krade. Věčné téma, co si počít s nekonečnou volností prázdninového bezčasí a s pochybnostmi o vlastní schopnosti lásky, však Plážoví povaleči nikam neposouvají. Těmto snímkům se přezdívá citlivé, aby se nemuselo říci, že jsou prostě nijaké. Ani vyděračský motiv chlapcova umírajícího otce, ani kriminální prvky ve vypjatém finále nemohou zastřít, že vytvářejí pouhou záminku k další jízdě na vlně zkoumání sexuální orientace. Nejpřesněji vystihne podstatu Plážových povalečů hrdinova matka, když partičku vyzve: „Dělejte si to svoje nic někde jinde!“ Nic totiž zůstává ničím i pod obalem festivalového umění. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Obrovske zklamani. Nesouroda kamera, misty velmi zla rezie, katastrofalni strih. Jako epizoda vytrhnuta z nejakeho serialu nebo zivotniho dramatu by to mozna fungovalo lepe, jako samostatny film nikoliv. A nezabere ani to, ze hlavni postava ukaze vse. Ano, VSE. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Film bez začátku a bez konce. Na téma dospívání a hledání se (ač tady se nikdo nehledá, to je jen přání tvůrců) jsou mnohem lepší filmy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že se snímek hodně snaží o to, aby napodobil "Moonlight" a určil tak současnou podobu filmů, kdy se z kluka nebo dívky stává muž či žena. Jenže je to hodně podobné, hodně pomalé, na jednu stranu realistické, ale přitom to nedokáže zajít v zobrazovaném opravdu dál, jako kdyby bylo možné se až moc přiblížit pornu. Škoda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Typicka nudna plana nezazivna tupa zbuznela homoromantika, Bluntman jak pozeram zbuznel tiez. Mozno niekto vyrazi na kruciatu za jeho odbuznenie, ja to ale nebudem - som lenivy a nechce sa mi. Kazdopadne vsak nikoho neodsudzujem ked ma niekto taketo potreby : 15 % ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Keby sa to volalo PLÁŽOVÍ GAYOVIA, mal by som s tým ako nič netušiaci divák menší problém, ale natočené by to bolo rovnako hrozne. Nemám vôbec problém zniesť občasný výlet do teplého sveta, aj keď som čakal skôr teplo na pláži... Dokážem pochopiť zvolenú formu - ak teda šlo o zámer a nie iba neschopnosť natočiť to lepšie - ale z tej okatej "nezávislosti" ma až hlava bolela, a celkovo to bola dosť rozvláčna nuda. Toto mohlo byť zaujímavé kedysi, ale dnes už máme na podobnú tému hromady lepších filmov. Nezabijem sa, že som to videl, ale mohol som sa tú hodinu a pol radšej povaľovať... - kdekoľvek. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nic proti gejům, ale filmy s touto tématikou mě už fakt serou. Všechny se snaží tvářit rádoby umělecky, a přitom to jsou sračky koledující si o výmaz z historie. Beach Rats jsou vlastně o tom, že pokud na první dobrou neuspokojíte ženu, musíte si najít penis. 58 % Celosvětový příjem k 9. 2. 2018: $473,771 ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80% ... Tradičný príbeh o hľadaní sexuálnej identity, respektíve vyrovnávaním sa so sexualitou nájdenou, plný 100%-ných surových emóocií. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

So what's your idea of romance? To bys holčičko neuhádla. Už je tomu nějaký pátek, kdy mohly být intruze queer tématiky do kinematografie hlavního proudu považovány za vzrušující. Příběhy o zakázaných láskách osob stejného pohlaví se tehdy jevily jako dobrý způsob, jak vytěžit z na hlínu vydlabaného žánru poslední zbytky autentické romantiky. Třeba v Brokeback Mountain, na kterou nechává Eliza Hittman vzpomenout symbolem ohňostrojů, to alespoň pro mě fungovalo skvěle. Dnes to chce něco víc a Beach Rats mají toho něco navíc dost málo. Trumfem je Harris Dickinson, který podává nečitelnost kluka, který v tom zatím neumí chodit, ale rychle se učí, velmi věrohodně. Potěší civilní, pseudo-dokumentární kamera a smysl pro dobrý close up, stejně jako všeobjímající filmová střídmost v barvách i způsobu vyprávění. Zbytek je s těmi všemi záběry mužských těl snímaných od krku dolů pro valnou část filmové publika trochu náročný. Zaplesala by snad i Leni Riefenstahl, která by si přes nácky a Masaje dokázala najít potěšení ve maskulinních kvalitách pouličních flákačů. Když se začne v poslední čtvrtině schylovat k čemusi, co naruší v podstatě šmírovací pásmo, věděl jsem, že zůstanu neukojen. Divácky, samozřejmě. ()

AndrejBB 

všechny recenze uživatele

Možno dávam až príliš kruté hodnotenie, ale keď si pozriem, ako ma bavili filmy, ktorým som dal 4*, tak toto bolo proste o 2 menej. Téma, ktorá je v súčasnosti prepieraná v každom druhom teen drama filme, je tu poňatá trochu inak. Žiadna škola, láska ani nič podobné. A mohlo by to byť zaujímavé, keby to nebola taká strašná nuda. Naozaj, tempo filmu je prakticky nulové. Veľa sa tam nedeje, postavy veľmi nespoznáte. Hipsterov a fanúšikov alternatívnej scény to možno poteší, ale ja mám pocit, že jediné, čím sa snažil unudených divákov film zaujať, boli sexuálne scény. Takže ak beriem do úvahy toto a hĺbku príbehu, blíži sa to skôr k soft pornu, než vážnemu filmu. ()

Thomas_xxxxx 

všechny recenze uživatele

Meno režisérky tohoto pseudofilmu mi nič nehovorí, ale z očakávaných 4 hviezd to musím ohodnotiť jednou, lebo nudnejšia bola asi snáď len Vesmírna odysea od Kubricka. Inak absolútne trápny počin miestami mi bolo až do smiechu z niektorých dialógov, celé nemastné, neslané, dokopy o ničom. Neodporúčam. Pani režisérka si asi myslela, že gay tématika bude zaujímavá, ale to najprv treba vedieť režírovať filmy, aby sa dalo dačo normálne nafilmovať. ()

Sentido 

všechny recenze uživatele

O ženy, víno, zpěv nastavení společnosti, její iritovanosti anomáliemi a realitě dvojího života, když zrovna ty standardem nejsi. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Jak už zní název.. Skupina lidí co fetují, vymetají diskotéky a prakticky ani neví co se svým životem.. Flákají se zkrátka. Za vidění snad jen stojí okouzlující spodní prádlo jedné z představitelek hlavních rolí. ()

Související novinky

20. ročník Mezipater je za dveřmi!

20. ročník Mezipater je za dveřmi!

25.10.2019

Program 20. ročníku Queer filmového festivalu Mezipatra bude i tenhle rok plný těch nejlepších queer filmů, diskuzí a večírků. Festival začíná v Praze 7. listopadu a potrvá až do 14. listopadu. Potom… (více)

Reklama

Reklama