Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (154)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem klasická záležitost - film o penězích, lásce a dobrých skutcích. Ničím výjimečný počin, kterému nejvíc ubližuje to, jak dává okatě najevo, že přijde drama a emoce a je to pak zbytečně přepjaté, otázkou zůstává, proč zrovna tohle bylo vybráno jako oslava herectví Jiřiny Bohdalové k jejím pětaosmdesátinám. Zdeňku Zelenkovi (ten je díky kameramanovi Martinu Šecovi poprvé méně okatě televizní) už ale hraje ve filmech více jak dvacet let a z této pasti se už budou těžko dostávat. Ondřej Vetchý hraje podobnou postavu jak v Babím létě, ale poprvé jsem ho viděl herecky trochu bezradného. 50%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte rádi Jiřinku a sere Vás pokaždé, když se lísá k aktuálnímu politickému esu, tak na film snad ani nekoukejte. Sice je to taková trošku lepší epizoda Rodinných pout na úrovni Života na zámku, ale nedá se jí upřít, že jsem ji měl tendenci dokoukat. Herecky to tu je (kromě Jiřinky) docela nabouchaný, ale u Ondry Vetchýho je třeba hrozně znát, že stačí horší film a už to jeho ztřeštěné chování vypadá spíš parodicky, než vážně. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo. Ach jo, ach jo, ach jo! I když se člověk snaží být vůči ČT smířlivý, i když se snaží chápat limitace veřejnoprávního média, po kterém všichni chtějí, aby suplovalo americké kabelovky, i když ho neurážel Doktor Martin, který byl, co být měl. I přes to všechno se nestačí divit, když se název filmu objeví v comic sans a následuje hodina a půl největšího režijního, scenáristického a především hereckého odpadu, jaký si jde vůbec představit (Bohdalová opravdu nedokáže dělat nic jiného než deklarovat zas a znovu samu sebe jako Bohdalovou, ale opravdový zabiják je tu kvůli tristnímu textu a vedení především Vetchý). Tohle opravdu bolí jako sůl do očí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak Rákosníček vypustil rybník.. Lidé si jsou schopni provést horší věci i kvůli mnohem menším penězům, takže téma je velmi aktuální, jenže to by z toho nesměl Zelenka udělat komédii spíchnutou horkou jehlou. Postavy Vilhelmové a Hrušínského byly jen trapné karikatury, zmateně hrající Vetchý působil, že se každou chvíli rozbrečí, snaha o humor působila kontraproduktivně a o nějaké psychologii postav nemůže být řeč. Jiřina poprvé na dozorčí radě nebo zásahovka v akci byly už jen takové třešničky na žluklém narozeninovém dortu, který mohl chutnat mnohem lépe, kdyby se přehnaně oddaný kuchař držel receptu dobře napsaného dramatu. Nu co, buďme rádi, že se nenaplnil můj předpoklad a Piškula na konci nezatančil waltz s handicapovanou slečnou na vozíku.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

K zamyšlení není ani tento špičkový film ČsT, ani brilantní výkon Jiřiny Bohdalové jako spíše komentáře některých lidí k tomuto dílu. O skutečném stavu naší společnosti to vypovídá opravdu všechno. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla 85letá herečka, přála bych si mít o 23 let mladšího přítele, který by pro mě psal role. Jiřince to štěstí přeju, nám diváků už méně. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Nic přece není dokonale a úplné. V této souvislosti nechci rozebírat výkon Jiřiny Bohdalová. Ostatně se domnívám, že nemusí nikoho přesvědčovat, že hrát umí. Kdyby to bylo obsazené jinak, dopadlo by to stejně. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Celkem standardní "made in ČR" televizní věc, jíž vévodí solidní herectvo a námět, jehož občasné opakování nikdy neuškodí. Objektivně spíš za dvě, ale dám tři. Protože proto. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na TV produkci ČT celkem slušné resp. koukatelné. Bohdalka předvedla, že jí hraní před větším štábem ještě nečiní potíže a po všech těch vařeních a zahrádkářských pořadech je to celkem milé zjištění. Dalším milým zjištěním byl nestárnoucí Viktor Preiss, který plný sil a na vrcholu se rozhodl skončit s herectvím, protože chce :-). Jinak to celé byla tak trochu předvídatelná pohádka ,, O zlém synovi, ještě zlejší snaše a hodném vnukovi'' kde nakonec darebáci spláčou nad hamižností a hodní budou odměněni. A aby to nebylo tak blbé, konec přeci jen neskončí svatbou a hostinou. Vetchého přehrávání mne místy štvalo, nechápal jsem co se s ním děje... Nevím kdo byl tím geniálním hlasem, ale evidentně kohosi napadlo do filmu nešoupnout i Donutila, za což jsem mu nesmírně vděčen. Koukat se na to dalo, ale pokud chtěli Bohdalové dát nějaký širší prostor, chtělo to lepší scénář. Věřím, že by ukázala víc. Tři obálky tisícovek. * * * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud netrpíte vyloženě averzí vůči Bohdalce a nesere vás až do morku kostí, tak vás s velkou pravděpodobností nebude srát ani tento film. Na české poměry opravdu velmi dobré. Film řeší velice aktuální pozici peněz a ukazuje, že je to nejdůmyslnější prostředek k rozeštvání rodin a přetrhání veškerých rodinných vazeb. Film beze zbytku splnil své zařazení mezi psychologické filmy. Mnoho momentů a situací velmi přifukuje a žene do velkých extrémů, až vybočuje z jakýchsi hranicí uvěřitelnosti, ale to snad v rámci filmu není nutně na škodu. Co skutečně funguje je právě ta psychologická rovina, leč je velmi zjednodušená. Člověk skvěle chápe postoje jednotlivých postav a jako nezaujatý pozorovatel musí uznat, že každý má ze svého pohledu určitou pointu a dokáže chápat motivace jednotlivých postav. Nechybí ani zdůraznění, že peníze jsou sice nádherná věc, ale zaujímají v žebříčku hodnot jaksi až druhé místo, kdy z velké dálky dýchají na zdraví. Ondřej Vetchý byl standardně úžasný a celkové obsazení rolí bylo vhodné. Trošku mi vadil snad jen ten mladý mlíčňák, což bylo možná způsobeno obrovským kontrastem v jeho projevu a v projevu mnohem zkušenějších herců. Za mě tedy milé překvápko a 4 kousky. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to docela šlo, ale pak ve mně začal sílit pocit, že koukám na slabomyslnou ptákovinu z paralelního vesmíru, který nemá nic společného s tím mým. Dárek k narozeninám nevyšel, lepší je pamatovat si paní Jiřinu v dobrých filmech. Ještě smutnější byl ovšem pohled na Ondřeje Vetchého, který v této roli byl viditelně bezradný. Celkově podprůměrná výplň času i na úroveň ČT. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Každý podle svého svědomí. Návrat Zdeňka Zelenky a Jiřiny Bohdalové na televizní obrazovku je silným příběhem o lidské sounáležitosti, o tom, jak někdy stačí málo, aby člověk ztratil to nejcennější, svou čest a důstojnost. Škoda jen některých drobných scénáristických zaškobrtnutí, které kazí celkové vyznění filmu. Bohdalová hraje perfektně a adekvátně věku i roli, Vetchý předvádí jednu ze svých mimořádných kreací a Preiss tomu dodává lehký šarm a noblesu. Rozhodně je to film k hlubšímu zamyšlení, s poselstvím, které není tak marné, jak se mnozí domnívají. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jak píše kolega argenson, ta přitahovačka za vlasy scénářová tahá občas i paruku divákovu, silou stavebního jeřábu. Jinak ale obdivuhodně lidsky napsané a zahrané, Preiss, Bohdalová, Vetchý jedineční, i ultrasv. Vilhelmová a Hrušínský obsazeni přesně.. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Paní Bohdalové role movité dámy v letech, perfektně sedla! Vetchý, Smutná, Vilhelmová, Preiss, Hanuš, Dulava, Hrušínský, Piškula.... všichni byli vynikající! Ano, bylo to trošku průhledné, ale bylo to tak divadelně dobré....... :-) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Tuctový příběh s černobílými postavami. Zelenka je schopný ještě vést herce - Ondřej připomíná nerozhodného Vraníka, Tatiana Dorotu Máchalovou a Bohdalová Annu Máchalovou :-) Postava právníka (V. Preisse) a ředitele psychiatrie (Miroslav Hanuš) jsou jak z děl Boženy Němcové - dobří lidé na pravé místě. Ale proti nim ti úplatní právníci. Scénáristicky jedno velké klišé s úplně nejtrapnější proměnou Bohdalové na psychiatrické léčebně. Ve stylu nesmrtelné tety se promění z utrápené stařenky v dámu. Záměr chvályhodný, výsledek průměrný. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Zelenka a jeho parta. Tentokrát s tímto výtvorem mohl celý ansambl z fleku navštívit i kinosály, kdejaký rádoby trhák by tento film strčil do kapsy. Velice dobře natočené silné drama, ač nejsem fandou Bohdalky, musím říct, že mě opravdu mimořádně překvapila. Ostatní herecké výkony, ala Vetchý, Preiss, Dulava, Vilhelmová a v neposlední řadě Miroslav Hanuš, který sbírá z mé strany za poslední dobu jen samá pozitiva, byly taktéž skvělé. Česká televize opět překvapila. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Průměr. Trochu jsem doufal, že scénář bude rafinovanější, a ne tak přímočarý (třeba že postava v podání Bohdalové hraje na syna a jeho ženu kina, a že ona to má promyšlenější a do detailů), ale žel, šlo jen o prvoplánově nahozený a nepropracovaný nápad, který sice zaujme tématem i hereckými výkony, ale je prostě povrchní, šlo z toho vytřískat daleko, daleko víc, a navíc sofistikovaněji. Jinak, kdybyste to nevěděli, prachy jsou zlo a ničí lidské vztahy. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to tak jedním okem, nemůžu přitom říct, že by mě to nějak zásadně bavilo, ale taky mě to úplně nesralo nebo mi to nepřišlo dementní. A to na českou TV tvorbu není špatný výsledek. Obecně mi taky přijde, že je Vetchý poměrně dobrý herec. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zprvu film vypadá jako komedie a to funguje docela dobře, no pak se to zvrtne a trochu se to tlačí do dramatických poloh, které místy jsou až moc neuvěřitelné a nejhorší je, že film tu a tam dokáže působit parodicky až trapně, hlavně například nevěrohodný výkon Vilhelmové. Celkově dobrý námět a průměrné až slabé zpracování, ale jako televizní kousek to špatné není. Vetchý a Bohdalová to herecký docela táhnou, jinak nic moc, ale nevadilo mi to. ()

Reklama

Reklama