Reklama

Reklama

The Birch

Krátkometrážní / Horor
Velká Británie, 2016, 4 min

Obsahy(1)

Chlapec, ktorý je obeťou šikany, sa rozhodne uchýliť k poslednému možnému riešeniu. Naláka svojho protivníka do pasce a použije kliatbu, ktorú ho naučila stará matka. Tá má však fatálne následky. (Marceloo)

Recenze (28)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající vzhled monstra stojící na straně hlavního hrdiny, solidní atmosféra i trochu toho Gore. Celovečerák bych bral všemi desíti. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Videl som už údernejšie a lepšie hororové kraťase, ale aj tento rozhodne stojí za pozretie, to bez debaty. Story je dosť fádna a banálna, ale relatívne dostatočne to vystihne mrazivé finále s nechajte sa prekvapiť s kým/s čím. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chlapec, ktorý je obeťou šikany, sa rozhodne uchýliť k poslednému možnému riešeniu. Naláka svojho protivníka do pasce a použije kliatbu, ktorú ho naučila stará matka. Tá má fatálne následky. - Ďalší velmi vydarený projekt od CryptTV. Štyri minúty úplne stačia na to, aby bolo ukázané všetko, čo bolo treba, logicky podložené správanie postáv a celé vyvrcholenie s perfektnou maskou tak má parádny efekt. Spomenul som si pri tom na detskú riekanku o ranenej breze, pretože mi akurát dnes jeden známy rozprával, aké boli v minulosti slovenské rozprávky pred prepísaním do detskej podoby brutálne a plné úmrtí. Tento krátkometrážny horor určite stojí za pozornosť. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tato historka o šikaně mne teda nijak netankuje. Má to pouze 4 minuty a stejně je to nudné a snad se ani nejedná o horor. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborné kraťas. Originálny, ktorý by si zaslúžil celovečernú stopáž. Atmosféra, kvalita prevedenia, celkový nádych "zla", skrátka skutočne niečo, čo si zaslúži pozornosť hororového fanúšika ... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dovedla mě sem galerie strašidelnejch stromů z Facebooku... Jako předkrm před procházkou po lese ideální. Ta maska vážně bere dech. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nedráždi mě, nebo tě naporcuje teta bříza. U krátkometrážních monster/demon hororů obvykle jde pouze o vizuální prezentaci, jelikož až na vzácné výjimky chybí moment překvapení nebo prostor pro příběh. The Birch naplno využívá kontrastu školních uniforem s lesním prostředím, nepřehání to s brutalitou, fajnově naznačuje okultní choutky. Pěkné. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nešikanuj nikoho, kdo je ve spojení s nadpozemskými a temnými silami!" aneb Horovová jednohubka o rodinných poutech, šikaně a jedné staré bříze, která jako by vypadla z nějakého del Torova snímku. Film si šikovně pohrává s časem a náznaky, které vedou až k fatálnímu závěru. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas se skutečně vyplatí podívat se, copak že to sledují uživatelé, které máte v oblíbených. Tento britský krátkometrážní kousek mě opravdu zaujal. Nejen svou vizuální podobou, ale i dějem. I já bych rozhodně uvítal, kdyby to mělo mnohem delší délku trvání. Tvůrcům se podařilo během krátké chvíle vytvořit velice zajímavou a hlavně ponurou atmosféru a samotný konec neměl prostě chybu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Výborný horor, který je natočen stylem traileru, kdy scény nejdou chronologicky, ale popřeházeně a vše do sebe ve výsledku krásně zapadá. Stylový vizuál, strašidelná atmosféra a lesní monstrum bylo perfektní. Téma, které akorát sedlo na krátkometrážní čtyřminutovku. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Horor s pumpkinheadovskou tematikou, podporený modernými trikmi tu myslím nebol už dlhšiu dobu, preto by som si The Birch vedel pokojne predstaviť v celovečernej podobe. Je len otázne, či má zubiaci sa stromodémon dostatok potenciálu na to, aby sám utiahol dlhometrážnu stopáž a nezačal diváka po chvíli otravovať či nudiť. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od ostatních bych tohle do celovečeráku nenatahoval. Díky těm čtyřem minutám to má spád, údernost. a skryje se v tom ten fakt, že to celé působí tak dobře hlavně (a možná jen) díky té perfektně vymazlené masce. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní, ale efektivní kraťas, co se vizuálu týče. Možná až moc krátká stopáž na to, jak krásná ta břízová zrůda byla. Tohle by si zasloužilo alespoň středometrážní délku. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Jsem nikdy nepatřila k "objímačům" stromů o od teď už se radši všem budu pro jistotu vyhejbat obloukem. Jeden nikdy neví... ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Až na slušně namaskovanej smrk tohle nenabízí nic extra, ale celkem rád bych to viděl v celovečerní verzi kde se stromovous normálně hejbe. Hororů kde monstrum stojí na straně hlavní postavy tolik neni. Možná proto z toho je cejtit trochu Del Toro. ()

Reklama

Reklama