Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ren Amari (Jessica De Gouw) vynalezla revoluční nový lék. OtherLife rozšiřuje vnímání času mozkem a vytváří virtuální realitu přímo v mysli uživatele. S OtherLife jsou pouhé sekundy v reálném životě vnímány jako hodiny či dny vzrušujících dobrodružství. Protože Ren a její kolegové usilují o zavedení OtherLife do prodeje, navrhne jí vláda použití léku jako radikální řešení problému přelidnění věznic. Chce vytvořit virtuální cely, kde si zločinci odpykají dlouhé tresty za pouhých pár minut v reálném čase. Když Ren váhá se svolením k experimentu, ocitne se jako pokusný objekt uvězněna ve své vlastní mysli. Musí z něj uniknout, než se propadne do šílenství, a znovu získat kontrolu nad OtherLife, aby stejný osud nepotkal další oběti. (mac000)

(více)

Recenze (19)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nic objevného a vlastně ani zajímavého. Ano, hraje se tu s realitou a vzpomínkami a místo snů implantovanými zážitky, ale nic nového to nepřináší, snad jedině kromě poznatku, že co bylo, máme nechat být a žít svůj život teď a tady. Zbytečné zdlouhavé záběry (třeba ty od moře už mne časem strašně štvaly), psycho hudba, modré filtry. Nevěřím, že někoho překvapil závěrečný "zvrat", který vlastně ani zvratem není. Jedině by mne zajímalo, jak vědecky si holka vysvětlila život v implantované vzpomínce, když nebyl naprogramován, nebyl součástí kódu, tak kde se tam vzal? A nakonec mne vlastně mrzelo, že film nebere ale ani trochu v potaz sny a jejich působení na mozek a naše vnímání. Fakt, o snech to totiž vůbec není. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Relativně chytré scífko se zajímavým virtuálně realitním námětem, které má ovšem jednu velkou vadu na kráse. A tou jsou herci - typky a týpci jak z nějakého céčkového popkulturního seriálu, v čele s holčinou s hereckým projevem vhodným leda tak pro nějaký podřadný sterilní pornáč. A ubohé televizní zpracování s nudnou hudbou taky diváckému zážitku nepřidá. Australáci by se asi měli radši držet nízkorozpočtových horrorů a thrillerů. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľký príbehový potenciál (holt klasická scifina ako za starých dobrých čásů), herecky ok (dokonca hlavná hrdinka a padouch bezmála vychutnávkoví), efekty nepôsobili úplne najlacnejšie, ale veľké mínus = hlavne v poslednej tretine ma tie kruté zvraty začali popravde trochu miasť. Takže možno je to mojou blbosťou alebo je to objektívne nevyvážené, každopádne je to slušná munícia na hejt. Škoda. Potenciál nechýbal. ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Vyspělejší Počátek z vědeckého a CEO prostředí, který se netočí okolo souboje s naší temnou minulostí, ale se smyslem naší činnosti a ač se film tváří inovátorsky, moc v něm na druhý pohled nezbývá. Jessica De Gouw se v roli feťácké vědátorské workholičky snaží, oč může, sama snímek však neutáhne. Scénář se tváří zamotaně a přerývá jednu scénu za druhou, přesto je hned od začátku znát výsledek finále. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh si pohrává s myšlenkou, kdy se člověku přímo v mysli komprimuje virtuální realita. Námět hojně používaný v literatuře žánru sci-fi a nejinak je to i u filmů a tak tu máme jeden další. A je to snímek vcelku stylový. Námětem, myšlenkou i zpracováním. Zároveň je ale dosti ctižádostivý na vědecké bázi. "OtherLife" je revoluční lék "biologického softwaru", který umožňuje uživatelům prožít jiné, vzrušující životy skrze až neuvěřitelně živou virtuální realitu. No, hráči videoher by něco takového jistojistě uvítali. Ale jako obvykle je tu ještě vláda mající zcela jiné úmysly a společnost ohlížející se taktéž po svých zájmech. I přes nízký rozpočet se snímek jeví v rámci vizuální koncepce daných scén a vytvořené atmosféry vcelku kvalitně. O nic akčního se nejedná, tudíž je vše stavěno na ději. Co se ale týče dramatizace, mělo se více přišlápnout na plyn. I v celkové atmosféře by to chtělo o něco větší nadšení a živost. Místy by nejeden u toho zívl. Každopádně v rámci sci-fi snímek stojí za zhlédnutí, i když se jedná jen o další příběh o snaze ovládnout člověka. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Je to droga, není to droga...JE to DROGA...NENÍ - aneb - formální cvičení z koncepce záběrů... co se příběhu týče bez jakéhokoliv obsahu. Ta jedna je za tu formu. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Virtualní realita zasazená do lidského mozku.Námět vcelku dobrý a ojedinělý,ale filmově nedotažený a nevyvážený.Průměrné sci-fi,které neurazí . ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatická hrdinka sa dostáva spočiatku z role feťáčky /nie je totiž dlho vôbec jasné kam film smeruje/ do role obete a nakoniec prenasledovanej, medzi dimenziami uviaznutej "psychotrosky". Už pri konci som to chcel vypnúť, no zvrat to trošku ešte natiahol.. Nápad, prevedenie - super, spoilery už zaostávajú. 60% za originálny nápad. ()

Eddemi 

všechny recenze uživatele

Niekde na pomedzi 3-4 hviezd. Cely film vlastne ani neviete kde sa nachadzate a ked si uz myslite, ze ste to vychytali, tak zase je to inak. Napad je urcite originalny a oplati sa snimok vidiet. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a poučné, ale celkově probouzí v člověku negativní emoce. Nic veselého to není. Ony postavy nejsou nějak zvlášť sympatické, takže je mi jedno co s nimi bude. Hlavní hrdinka uzavřená, zakomplexovaná, studená jak led. ()

zbynek.poliv 

všechny recenze uživatele

Když jsem si tu četl komentáře, úplně jsem ztratil chuť se na tenhle snímek podívat. Naštěstí mě to celkem rychle přešlo (díky, Jessico De Gouw) a stal se z toho pro mě velmi příjemný sci-fi zážitek, který sice má chyby, ale zpracování a nápad v podobě využívání chemie a nanotechnologií k léčbě/zábavě je natolik skvělý, že ani sólo jízda hlavní hrdinky nebo (pro někoho) chaotické přepínání mezi příběhy a časy nijak neovlivnily hodnocení. Pro většinu bude asi průběh příběhu průhledný, nicméně osobně nikdy nepřemýšlím nad budoucím vývinem, chci být překvapený zvratem. Za neokoukanou hlavní postavu, která se chová přirozeně a skvěle hraje, má u mě film velké plus a doufám, že herečku jménem Jessica De Gouw uvidím v dalších filmech. Za mě čisté 4* ()

Reklama

Reklama