Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U dvojky jsem glosoval konec, ovšem napůl zakulacený Butler si vybojoval úspěch i ve trojce a co více, Lionsgate odkleply další tři sequely a seriálové spin-offy! Neuvěřitelné, jak to ta Lví brána dělá, že vždycky do světa rozprodá práva a sama riskuje minimum, a evidentně to sype. Nicméně přijde mírný spoiler, ale zde to prostě musím zmínit. Jednička byla přiznaně béčková záležitost s propracovanou krvavou akcí a přinesla navrácenou slávu nepřemožitelnému Leonidovi. Od dvojky se ale posouváme hloubš a hloubš a tahle trojka už snad bude céčko (neumim si představit ty další sequely). Nejenom, že zde má okoukaného Dannyho Hustona v xté záporácké roli, ale i stylem se posouvá někam k posledním filmům Stevena Seagala. Cílovce to samozřejmě nevadí, tím spíše když rozpočet se stále tak nějak drží, aby triky nebyly výrazně nepovedené, ale co se týče námětu příběhu, už je to tak tak na hranici únosnosti. Další tři díly mě vyloženě děsí. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Před šesti lety začala nová akční série, která bavila a měla svoje kouzlo. Olympus byl skvělou esencí akčních filmů. Když v téhle "Diehardovské" sérii pokračovali do Londýna, tak to stále bylo velmi dobré akční pokračování. Mike Banning (Gerard Butler) je sympaťák a akce má spád. Nikdo nic víc nečeká a ani nechce. Ovšem Pád Anděla se nedostal ani u nás do kin. Po shlédnutí možná vím proč. On ten koncept velmi rychle zhasl. Zatímco jednička fungovala a dvojka se svezla na vlně jako podařený sequel, tak závěr trilogie vůbec nefunguje. Film je příliš dlouhý a už na začátku je Mike unavený. Hlášky taky zapomněl v jiné taktické vestě a kromě otočeného konceptu zrady se nic moc nedočkáme. Všichni víme jak to dopadne a tentokrát to už není takový zábava jako dvakrát předtím. Škoda, před lety jsem byl nadšený z nové akční značky. Teď už jsem rád, že tohle je poslední a další bych nezkoušel. Butler ať si střihne další akční sólovky, ale dalšího Mika Banninga už prosím ne. (60 %) ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rád jednou za čas přivítám akční film z béčkových vod na poli kinematografie, jenže jak se říká......vše má své meze. Sice mám Gerarda Butlera v takových rolích rád, ale to jeho místy přestřelené herecké přehrávání mě dohánělo v mnoha momentech k šílenství. Příběh sází opět již na minimálně tisíckrát ohranou písničku, všechny zvraty se snaží diváka přesvědčit, jak je film důmyslný, ve výsledku si ale jen řeknete, že jste to už někde viděli a že vás to vlastně již tak nemůže překvapit. Po stránce herecké taktéž nemá film moc co nabídnout (kromě výtečného Nolteho, jehož pár minut na plátně bych osobně označil za ten nejvydařenější aspekt tohoto snímku), tudíž zbývalo jediné záchranné laso - akce. A ta mě také tolik nenadchla. Sice scénka v lese s tatíkem Nickem Noltem mě něčím zaujala, jenže ostatní přehršel digitálu mi tento pozitivní dojem zkazil, no a přemíru hollywoodský závěr už tomu nasadil jen pomyslnou korunku. Asi další díl popravdě nechci. za mě dávám 55 % ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela nezvyklé (dočasné) zakončení celé série, první film je mamlasárna, druhý je zase zběsilá jízda a tohle je na akční film až moc umírněný a civilní. Nicmémě dejme tomu, že bych i první film vzal na milost, tak předchozí dva filmy měli zběsilé akční tempo a bylo andrenalinová jízda, tohle je takový......že to chce spíše chce vyprávět příběh, než vsázet vše na akci. Což by i bylo fajn, ale celé to obvinění Mike, je tady dobrá komedie, ta postava je v podstatě perfektní v tom co dělá a kdyby fakt chtěl zabít prezidenta, tak by po sobě zahladil stopy a to takovým způsobem, že by vyšetřovatelé vůbec nepodezírali jeho. No a pak je tady zase ta zrada, i tady to celé působí né uplně dotaženě a motivace záporáků je zvláštní, jako né úplně kompletní, kdy oni to tedy dělají protože všichni vidi Ameriku jako slabou a tak chtějí rozpoutat válku s Ruskem. Tady sem úplně nepochopil jejich motivaci, kdyby to byla čistě Wadeva akce, aby se Amerika probudila, aby získala zpět reputaci agresora, tak bych to pochopil, ale to tady neni a jejich motivace, dost kulhá. Nicméně Danny Huston, byl hrozně skvělej a z téhle série, mi přišel nejlepší, bylo to hodně osobní a konflikt mezi ním a Butlerovou postavou, byl fakt dobrej. Co se týče akce, líbilo se mi provedení těch dvou akčních scén a ta závěrečná, ta byla luxusní. Jako je to slušný film a i bych dal ty čtyři, ale to obvinění a ta motivace, to sou největší neduhy tohle filmu, takže silnější tři. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohádka pokračuje, jenže zatímco jedničku natočil osvědčený akční harcovník, dvojku bezejmenný rutinér. A se třetím výletem esa prezidentovy ochranky Mikem Banningem je to podobné. Scénáristé se v téhle sérii do kdovíjak duchaplných látek nepouští, tentokrát přichystali zápletku, kterak je to právě stárnoucí, ale pořád nekompromisní ranař Gerard Butler, kdo je obviněný z promyšleného atentátu na hlavu státu, přičemž při útoku zařvala celá prezidentova ochranka. Zbytek jsme už viděli jinde a navíc lépe. Nicméně takového úkladného „vraha“ by pak rozhodně (!) převáželi v obyčejné dodávce s minimálním doprovodem, takže se nakonec dostane na svobodu a jakožto agent tajné služby ví, jak jeho kolegové pracují a přemýšlejí, takže má solidní šanci očistit své jméno. Každých deset minut se stane něco, co si moc netyká se zdravým rozumem (oheň v lese se po nespočtu výbuchů uhasil bez jakékoliv pozornosti okolí sám?), záporáka odhadneme hned na začátku, zvraty raději nekomentuju, patriotistických kravin se nezbavíme asi nikdy, události u nemocnice jsou úsměvné a jen podtrhují, že bezpečnostní (tajné) složky jsou na tom hodně zle. Slabší vizuál potvrzuje, že rozpočet byl nižší než u předešlých dvou dílů (ale stejně jako v předchozích případech trojka vydělala), přesto má tenhle staromilský zážitek přeci jenom pár slušných momentů. A Piper Perabo je pořád kočka. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 69 milionu dolarů, celosvětové pak 146,7 mil. (NIRO)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku, Washingtone, na viacerých miestach vo Veľkej Británii a tiež v bulharskej metropole Sofia. (MikaelSVK)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama