Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Recenze (304)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Ric Roman Waugh má za sebou slušné vězeňské kousky a nyní servíruje nejlepší díl Trilogie, který mě upřímně šokoval, protože dle trailerů jsem příliš nečekal. Je to hodně na styl Uprchlíka a Gerard Butler je úplně proti všem. Film je intenzivní jízda od začátku do konce s perfektní hudbou, našlapanou akcí, slušným záporákem, nečekanými zvraty a pěkně nasraným Butlerem ( Scéna s drony velká pecka) a skvělý je i Nick Nolte s jeho lesními pasťmi. Velmi milé překvápko, tohle jsem si nečekaně užil a na konci roku filmu udělím cenu za béčko roku. 85% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Do třetice upadl Žérarovi anděl, a ať si místní vyhřáté homokliky ojížděčů pastelových elasťáků a zádumčivých rektálních filosofů melou, co chtějí, je to pořád dokonalé vinné potěšení a plnotučná jednoduchá staroškolská zábava. Kulkám odporný nezastavitelný agent Řiťler s maligně vyvinutým smyslem pro vlastenectví, čest, rodinné hovnoty a skautské přísahy se při ochraně prezidenta, ústavy, vlajky, vdov, sirotků a spravedlnosti pro všechny prostě neštítí vůbec ničeho, ani šlapat si na jazyk, a tak, když už mu upadl ten cherubín, rozpoutá peklo na zemi, aby po rotě zlotřilých ťamanů a pluku tenoristických hadrových hlav tentokráte již s povislým panděrem, stékajícím xichtem a artritidou vlastníma rukama nafiletoval armádu prohnilých žoldáků fuj fuj zkorumpovaného soukromého vojenského kokotraktora a spasil správňáckého čokoládového reformátora Morgana Obamu. Je to sice kapku lacinější, než když Žérarovi upadl foťák a posléze Londýn, avšak pořád ten starý dobrý slaboduchý svižný akční nářez s devadesátkovou patinou, a každý film, ve kterém zabijí nejodpornější a nejvypatlanější negroneherečku světa, Džádu Pičr Kovářovou (já toho Wilíka prostě nechápu, se svým šarmem a prachama mohl klidně píchat třeba i Bijonsé nebo Dósnovic Rozárku, a on to místo toho naboří do takové slizké megaobludy), si rozhodně nezaslouží méně než 4 hvězdy. No nic, nezbývá, než se těšit, co Žerárovi upadne příště, doufat, že to nebudou koule, chodítko, zubní protéza, Geriavit ani igelitka z Deadlandu a že před odchodem na bingo ještě stihne zachránit i Donýho Trumpetu ze spárů vražedného komanda nasraných mexických gastarbajtrů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už jsem nebyl tak přikovanej jak u "pádů" , ale i tady se jedná o akci, akci a zase jen akci, pokud jdeš k tomuto filmu a řešíš cokoli jinýho, tak to není chyba tohoto filmu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ale s nábehom na 4*. Určite lepšie ako dvojka. Síce schematické a skrz-naskrz predvídateľné (už na základe obsadenia je každému jasné, akú úlohu v celom príbehu zohrajú Huston či Nelson), ale poctivé a slušne odsýpajúce akčné remeslo s dostatkom efektných výbuchov a headshotov. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $69,030,436║Tržby Celosvetovo $146,661,977▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,476,982║ Tržby za predaj DVD v USA $8,636,270║ Anjel zas padol na držku a zasa čisto béčkoví pád. Rovnako ako druhý diel, ani tretí moc vody nenamútil. Butler tu vypadá ako po infarkte, už ani nie je nejako zvlášť obratný. Akčná stránka taká skôr medziach, už toľko nepreháňa v likvidácii. Dejovo už len klasická rutina bez nápadu. Moc som si teda nemlsol. /50%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PREZIDENT TRUMBULL LEŽÍ V KÓMATU A CELÝ VÁŠ TÝM JE PO SMRTI. AŽ NA VÁS...“ /// Ten úvod je zbytečně dlouhej… Určitě šlo říct jednodušejc, že Mike Banning bude muset zdrhat z „boudy“. Je to hloupý. Je to béčko. Gerard stárne. Režisér mohl bejt lepší…. Ovšem i tak je to poctivej akční film, se všema kladama (i záporama). Jen toho vtipu mohlo bejt kurva víc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem si přál potkat toho, kterej nenechá padnout Bílej dům. 2.) Nevím jak poděkovat tomu, co zachránil Londýn. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

So značne prižmúrenými očami 3*. Po matno-fádnej jednotke a prekvapivo skvelej dvojke je to skôr návrat k prvej časti. Kým sa to hrá na Utečenca, nič moc, ale ako-tak to nad hladinou pozerateľnosti udržuje slušný kasting (hoci každý hrá totálne klišé postavu, každopádne príjemne ma prekvapil Nick Nolte, ktorý tomu nečakane veľa dáva), pochmúrna jesenná výprava, smutná lesná atmosféra a veľmi dobré finále. Negatívne vnímam množstvo logických kiksov (ZAČIATOK SPOILEROV prečo drony neodrovnali rovno prezidenta, ale piplali sa s nedôležitou ochrankou a tým pádom mu poskytli náskok? Rodinný dom strážený tak perfektne, že stačí preliezť plot na zadnom dvore, odsunúť posuvné dvere na terasu a voilá, ste dnu. KONIEC SPOILEROV) a občas príliš divný/divoký strih (stihli vlastne evakuovať nemocnicu alebo nie?). Páči sa mi, že je to drsná séria, kde umierajú aj relatívne dôležitejšie postavy a akcia je krvavá. Pri uchádzajúcom rozpočte 40 miliónov trojka na celom svete zarobila 146, takže pre producentov fajn. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to byla blbina a že jsem hned od začátku věděla, kdo je ten padouch, ale bylo to zábavné a napínavé, takže za mě dobrý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když necvičíš jako doopravdy, budeš mrtvej raz dva." Pominu-li, že je to hrozně průhledný, tak mě to docela bavilo. Jenže je těžký brát to vážně, když je tak snadný poznat, kdo to na Mikea hodil i kdo to organizuje. Naštěstí na tom akce nestojí a tak drony útočí, Mike adrenalinově zdrhá truckem a jeho taťka si to skvěle užívá. Já mám prostě slabost pro podivínský táty, kteří by pro trochu adrenalinu vyhodili do luftu půlku USA a přilehlý lesy. Bylo to prostě celkem svižný, ale napnout mě to nedokázalo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za záběr Morgana Freemana s Vladimírem Vladimirovičem Putinem. Jinak klasické schéma. Bezpečnostní složky naprosto neschopné, ovšem záporáci mají stoprocentní přesnost zásahu, pokud střílí na "řadové cíle", a nulovou přesnost zásahu, pokud střílí na hlavního geroje, což zachrání Ameriku. Tedy přesněji 0,1 %, protože občas musí téci po zpoceném čele nějaký ten hrdinský pramínek krve, že. Tomu se přizpůsobuje zápletka, zvraty a vůbec "logika", která takřka absentuje, jak už to tak bývá. Mravní ponaučení: systém je skvělý, jen občas lidé zklamou. P.S. Poslední věta v obsahu: "Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi" mi silně připomíná Eso Rimmera: "Nic extra. Zachránil jsem pár vesmírů, svrhnul pár diktátorů, odmítnul hromady nevěst a nechal si seřídit světla." ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást českým distribučním názvem evokujícím telenovelu nebo porno. Trojka po vzoru trojky 96 hodin běží v módu Uprchlíka a působí levněji než předchozí díly, konkrétně z nich má nejméně epickou trademarkovou scénu atentátu (byť drony byly fajn nápad) a kde se dřív epicky demoloval Bílý dům nebo londýnské památky, tady se odpalují kaskadéři kdesi v lese. Ale scenáristi to kupodivu ještě úplně nevzdali a dostali do tradičně tupého a průhledného akčňáku plného zapomenutelné akce pár lehce emotivnějších chlapských scén jako hovory s otcem nebo závěrečné posezení se záporákem. Díky za ně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Painmaker takes painkillers. Neohrožený bodyguard, suplující sukni prezidentských mám, nám začíná povážlivě chřadnout, ale na pár zabití to ještě bude stačit. Waugh zvolil nepatrně jiný směr s větším důrazem na postavy (vztah s houmlesem Noltem či kontraktorem Hustonem), nicméně čitelnost děje a nepříliš nápaditě natočená akce tuhle změnu spolehlivě otupují. Obsazení paní Smithové do role drsné agentky FBI byla stejná pitomost jako chtít po Mikeu Banningovi, aby poplival orla na prezidentské standartě.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní žárovka, která si na nic nehraje a chce především pobavit. Určitě lepší než přepálená dvojka. Schematické, předvídatelné, ale zábavné příběhové zákruty, s kouzelnou představovací scénou dědy Nolteho rodině, vedou k nařachanému finále. Butler už není nejmladší, ale pořád si to ještě dává. Za mě spokojenost. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Mike opět nezklamal ... tentokrát to sice není tak velkolepé jako v prvních dvou filmech, ale i role uprchlíka/nepřítele státu Butlerovi nedělá moc velké problémy. Jako jo, ve scénáři je tolik demence jako ve většině korporátního senior managementu, ale mám za to, že ani jeden film ze série Shit has fallen si nehrál na žádné umění a logiku ... vždycky šlo o béčka, a mi to vždycky vyhovovalo. Jak jistě víte, tak tento film měl zatím vůbec nejnižší rozpočet, ale když to bouchá, vypadá to hezky, když se to střílí, vypadá to hezky, a když někoho Mike žabikuchuje, vypadá to hezky : ) Snad další filmy dostanou větší prachy (což by měli, když už jsou odklepnuty tři plus seriál), a Mike bude opět kuchat zmrdy ve větším měřítku jako dřív ! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U dvojky jsem glosoval konec, ovšem napůl zakulacený Butler si vybojoval úspěch i ve trojce a co více, Lionsgate odkleply další tři sequely a seriálové spin-offy! Neuvěřitelné, jak to ta Lví brána dělá, že vždycky do světa rozprodá práva a sama riskuje minimum, a evidentně to sype. Nicméně přijde mírný spoiler, ale zde to prostě musím zmínit. Jednička byla přiznaně béčková záležitost s propracovanou krvavou akcí a přinesla navrácenou slávu nepřemožitelnému Leonidovi. Od dvojky se ale posouváme hloubš a hloubš a tahle trojka už snad bude céčko (neumim si představit ty další sequely). Nejenom, že zde má okoukaného Dannyho Hustona v xté záporácké roli, ale i stylem se posouvá někam k posledním filmům Stevena Seagala. Cílovce to samozřejmě nevadí, tím spíše když rozpočet se stále tak nějak drží, aby triky nebyly výrazně nepovedené, ale co se týče námětu příběhu, už je to tak tak na hranici únosnosti. Další tři díly mě vyloženě děsí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Při sledování prvních deseti minut je vám jasné, jak to všechno dopadne. Jde pouze o to, kolik Butler vykostí padouchů a jestli vybouchne jeden barák a nebo víc. Chválím osvěžení v podobě Nicka Nolteho aka táťky zálesáka a pár dobrých momentek, resp. dobrých akčních nápadů. Především pak úvodní scénu na řece a poslední souboj, který byl paradoxně asi nejvěrohodnější ze všech a také velmi krátký. Je nezáviděnihodné, že zbourání nemocnice vypadá superrealisticky a mraky ostatních sekvencí je čistokrevná fušeřina. Na jedno pokoukání pro fandy série, potažmo akčních filmů asi ještě OK, ale prosím po čtvrté ať už nic nepadá. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a přímočará opičárna, která se snaží být místy hrozně sofistikovaná, ale překvapit dokáže pořádně jenom jednou (svým "vyšším padouchem"). I to se jí ale daří víceméně jen díky tomu, že už od tvůrců žádný reálný zvrat nečekáte. Jinak se postavy chovají ke svému postavení a znalostem až příliš hloupě. Třeba taková FBI, která nenajde havarované auto o kousek dál po silnici nebo vojáci, které při útoku dronů nenapadne naskákat do jezera. Gerard má navíc svá nejlepší léta za sebou, ale i přes otřesnou úvodní sekvenci mu tu postavu časem začnete věřit. Ke všemu má za ženu Piper Perabo, která je minimálně v tomto filmu opravdu k nezaplacení. Jinak film vlastně nenudí a pořád se něco děje. Například kratochvíle s tatíkem v lese se docela povedly a pocit nespravedlivého obvinění spolu s "netaktickým" jednáním viceprezidenta to drží aspoň na nějaké úrovni. Doufám, že už to Butler se zachraňováním prezidentů zabalí a moc nechápu, kde se vzalo 76%. Ale budiž. Je to názor lidu. P.S.: Angel sice dostal do vínku i R-ko, ale to využívá mnohem méně, než by vzhledem k masakrům na plátně mohl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohádka pokračuje, jenže zatímco jedničku natočil osvědčený akční harcovník, dvojku bezejmenný rutinér. A se třetím výletem esa prezidentovy ochranky Mikem Banningem je to podobné. Scénáristé se v téhle sérii do kdovíjak duchaplných látek nepouští, tentokrát přichystali zápletku, kterak je to právě stárnoucí, ale pořád nekompromisní ranař Gerard Butler, kdo je obviněný z promyšleného atentátu na hlavu státu, přičemž při útoku zařvala celá prezidentova ochranka. Zbytek jsme už viděli jinde a navíc lépe. Nicméně takového úkladného „vraha“ by pak rozhodně (!) převáželi v obyčejné dodávce s minimálním doprovodem, takže se nakonec dostane na svobodu a jakožto agent tajné služby ví, jak jeho kolegové pracují a přemýšlejí, takže má solidní šanci očistit své jméno. Každých deset minut se stane něco, co si moc netyká se zdravým rozumem (oheň v lese se po nespočtu výbuchů uhasil bez jakékoliv pozornosti okolí sám?), záporáka odhadneme hned na začátku, zvraty raději nekomentuju, patriotistických kravin se nezbavíme asi nikdy, události u nemocnice jsou úsměvné a jen podtrhují, že bezpečnostní (tajné) složky jsou na tom hodně zle. Slabší vizuál potvrzuje, že rozpočet byl nižší než u předešlých dvou dílů (ale stejně jako v předchozích případech trojka vydělala), přesto má tenhle staromilský zážitek přeci jenom pár slušných momentů. A Piper Perabo je pořád kočka. ()

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama