Reklama

Reklama

Chladnokrevný zabiják zvaný "Nehodový muž" je znám svojí precizní prací, a to z něj dělá nejlepšího v branži. Jeho život se změní, když mu jeho spolupracovníci zabijí milovanou ženu. (AXN)

Recenze (104)

verbal 

všechny recenze uživatele

Bitky jako z baletní přípravky pro bukanýry, hudba z porna, dechzastavující neherecké výkony prkenného napomádovaného geje Asskinse a poliomyelitického čokoládového otyloně Míši Jé Bílého, scénář a dialogy jako by se někdo s mongoloidním kukučem, rozštěpem a pokřivenýma ručičkama snažil do vybryndaného jogurtu na krmící židli prstem přepsat Odplatu namixovanou s Džonvíkem. Ovšem na druhé půlce prdele je to takové roztomile přímočaré, perverzně zábavné a odsejpající, takže pokud se mentálně naladíte na pokojovou rostlinu, vyklopíte pár lahváčů a vypnete indikátor nevkusu, dá se u toho sto pět minut vcelku bez zlobení dost dobře kompulzivně žužlat vlastní palec. Rozhodně zatím nejlepší bliják toho koženého gogotanečníka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Adkins je momentálne kráľ akčných béčok a v pohode to vie okoreniť, dejovo v pohode, akcia šlape, nechýbajú hefty a haluze /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem nevěřil, že Scott Adkins po Boykovi natočí ještě dobrý akční film a Jesse V. Johnsnovi jsem nevěřil už vůbec, ale zázraky se dějí a tihle dva ( netuším JAK!) natočili dost možná nejlepší a nejkříštalovější béčko posledních let, které zaujme nejen nekompromisními souboji, kde se lámou končetiny jedna radost a z choreografie má divák zatajen dech, ale také velmi poutavým příběhem točící se kolem nájemných vrahů ( kde každý jeden zúčastněný je něčím zajímavý a jiný) a místy jsem měl pocit, že sleduji neoficiálního Tarantina. Velkým plusem jsou i výborné chlapácké hlášky, ze kterých jsem šel pár krát do kolen a překvapivě i inteligentní dialogy. Tohle béčko má vše, co by každé jiné mít chtělo. Michael Jai White a Ray Stevenson jsou pěkná třešnička už tak na dost chutném dortu. Paráda, tohle se povedlo a to se mi dle traileru do filmu vůbec nechtělo.. Pche.90% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak nám ti chlapci začínají v ksichtech jaksi otékat, čas a stagnující lymfu prostě nezastavíš. Adkins předvádí hereckou statiku a bojový standard, choreograf Tim Man vytvořil koukatelnou přehlídku spousty různých akčních pohybů, leč v určitých momentech vypadají konfrontace nedotaženě, utahaně, párkrát mi přišlo, že se černé Bílé prostě nechce tu nohu natáhnout, možná se začínají zkracovat podkolenní šlachy, ono v padesáti letech se není čemu divit... a fyzično z ručních "přestřelek" taky úplně necáká, rány viditelně končí trajektorii pár centimetrů před cílem a je to dost zřejmé. Příběh je inovativní asi jako denní režim křečka v kolečku, ale zase se najde pár brutalit z ranku Mortal Kombat - Finish him! Martyn Ford dostal od Adkinse už podruhé přes půlmetrovou tlamu, vůbec nechápu proč tvůrci Jurského světa oživují dinosaury pomocí cgi, když jim jeden učinkuje ve filmech s Adkinsem. Pocitových 50%, na jedno shlédnutí se to v pohodě dá, ale opakovaně se k tomu asi nemám důvod vracet... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatické béčko příběhem někde mezi Mechanikem a Johnem Wickem. Sympatické hlavně snaživým a hravým scénářem s fajn hláškami, bitky kdovíjaká sláva nejsou. K tomu sympoš Adkins, drsňák Stevenson a sexy Johnston. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji se za odborníka přes Adkinsovy filmy, ale tohle musí být jeho suverénně nejukecanější. Vždyť on zavře hubu jenom tehdy, když se bije (ale stejně u toho ještě stačí nahlas přemýšlet)! Chvílemi jsem měl sto chutí dát mu přes pusu náplast.. Když se Jesse Vejprask Johnson drží toho, v čem je z historického hlediska průměrný (akce), má i díky obsazení divákovi co dát. Chraň nás ale zdrátovaný Darth Maul, když si začne hrát na Guye Ritchieho a ládovat do nás svérázné charaktery a břitké dialogy z britského podsvětí. Zaplať pánbůh dvojnásobnou taxu za Raye Stevensona a jeho královský mluvený projev, obzvláště když s noblesou a humanismem alžbětinského divadla pronáší slovo „cunt“.. Statham se nemusí vracet, pro konkurenci v domácím rajónu tohle zásadní průlom nebude.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na pomery akčných videofilmov poslednej doby má Accident man predsa len trochu vyššie ambície, než je obvyklé, dokonca si tvorcovia dali trochu záležať na dialógoch, postavách a vlastne aj na scenári, aj keď v tomto prípade vlastne len v prvej polovici a snaží sa to trochu pôsobiť ako taká lacnejšia odľahčená tarantinovka, ale mňa to zase až tak moc nebavilo, mám radšej tie serióznejšie prístupy, pri ktorých lepšie fungujú motivácie a tú pomstu si vychutnám lepšie. Práve tento základ tu vôbec nefunguje, hlavný hrdina sa mstí za priateľku, ktorú zanedbával a tak od neho radšej odišla a navyše proti svojim známym, ktorí nie sú o nič horší, než on, takže som vôbec necítil potrebu mu fandiť. Ale inak sa na to nepozerá vôbec zle, stále je to svižné akčné béčko, v ktorom sa stále niečo deje a v pár prvkoch aj celkom poteší, napríklad taký bar s nájomnými zabijakmi, ktorý ale samozrejme nie je vôbec originálny, alebo aj kratšia línia z minulosti, v ktorej sa ukáže, ako sa z hlavného hrdinu stal nájomný zabijak, práve takéto bočné prvky sa mi tu páčili viac, ako hlavná cesta za pomstou. Obsadenie je v rámci žánru podľa mien perfektné a pred desiatimi rokmi by bol film vo svojej kategórii žánrová udalosť, ale teraz je už všetko inak a vidno, že aj oni majú to najlepšie dávno za sebou. Scott Adkins je stále vo forme, ale táto jeho postava ma moc nebavila, nebol tu ani ten pravý antihrdina ako Boyka, ale ani bežný sympaťák z ostatných filmov, tu mi moc nesadol, Michael Jai White sa mi už zdá dosť pomalý a nepredvedie ani nejaké lepšie chvaty a Ray Park dosť pribral, takmer som ho ani nespoznal. Ale ani nebojová zložka obsadenia vôbec nie je zlá, poteší charizmatický barman Ray Stevenson, pár zaujímavých nebojových zabijakov a schopné ženské zloženie. Akcia je pre mňa asi skôr sklamaním, súboje sú dlhé a prehľadne natočené, navyše sa odohrávajú aj v celkom rozmanitom prostredí, ale choreografia mi nepríde až tak prepracovaná, ako v iných Adkinsových filmoch, aj keď pár náročnejších chvatov sa predsa len nájde, ale nie je to nič, čo by som už nevidel predtým. A aj štylizáciou mi už prišli akôr ako z komiksových seriálov, než plnohodnotných akčných filmov. A okrem toho sa nájde ešte pár krátkych prestreliek, likvidácií, aj keď s horšími efektami a solídnych kaskadérskych kúskov. Táto akcia určite nie je zlá, len vzhľadom na obsadenie som jednoducho čakal viac, ani jeden súboj ma nenadchol. Inak Jesse V. Johnson nie je vo svojej kategórii vôbec zlý režisér, aj pri nízkom rozpočte vytvoril solídny akčný film, ale mohol ho pojať klasickejšie. Takže ako taká oddychovka na jedno pozretie to funguje, nenudil som sa a pár vecí sa mi páčilo, ale nie je to nič, čo by som dokázal skutočne chváliť. 62% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Parodie na svět assasinů z Johna Wicka s cunt mlátičkou Scottem Adkinsem a neznámou Amy Johnston, kterou potřebujeme vídět ve více akčních filmech. JInak se zde ale příliš moc povidá a akce samotná je trestuhodně špatně ozvučená a sázka na jistotu v podobě Michaela Jai Whita je tentokrát značně nevydařená. Působí znuděně a jeho i téměř všechny ostatní akční pasáže vypadají nedotaženě a odflákle. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já nevím, všichni jsou tady z toho nadšení, ale mě to přišlo hrozně přehnaný a celá to storka o pomstě za mrtvou manželku eko aktivistku je hrozně debilní a průhledná. No jo zase kveruluju já vím...Adkins si v akci odvede svůj standart a souboje jsou ucházející. Jinak už asi nemám co bych dodal. Průměrná béčková zabijačka kde se nešetří brutalitou a černým humorem, ale ne vždy je to přesvědčivé.55% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadí, když si někdo chce dělat srandu z Johna Wicka. Co už ale může být trochu problém, když ta legrace až moc spoléhá na suchý britský humor. A ten je pak v naprosté většině stopáže úplně mimo mísu, zvlášť když se to celé spojí s brutální akční vyvražďovačkou. Bitky a Adkins super, ale celkově jsem to holt prozíval, a každá druhá scéna mi přišla jako z úplně jinýho filmu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je sympatický srdcař, kterému je třeba přiznat zásluhy za to, že dokázal s pomocí svých kumpánů, že John Wick nemusí být po roce 2000 tak moc osamělý úkaz na poli béčkového akčního filmu. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud nevyvážený film se stokrát zopakovaným námětem mě začal bavit, až když se v retrospektivě začalo odehrávat Mikeho mládí. Některé souboje byly únavně dlouhé, nejvíce asi ten v tělocvičně. Ale směrem ke konci se příběh rozjížděl a poslední souboj měl švih. Asi nejzábavnější byly bitka se sekerou a konečné zúčtování. Pěkné 3,5* zaokrouhlím nahoru, i když podruhé už se asi nepodívám. Čistá relaxační oddechovka, co mi tentokrát sedla. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom som kukal, že Scott Adkins robil aj scenár a zastrešil aj produkciu, ale prečo nie. Jesse V. Johnson (Avengement, Triple Threat) a Adkins je kombinácia, ktorá v bečkových akčných vodách nemá konkurenciu. Príbeh nieje zlý, Adkins, ktorí tu patrí do spolku zabijakov sa po tom, čo mu zabijú tehotnú ex, vydáva na cestu pomsty. Akurát sa musí presekať cez vlastných parťákov, ktorý nie sú žiadne šparatká. Obsadenie je celkom dobré (okrem akčných mlatiček je tu aj Ray Stevenson), akcie majú šťavu (obzvlášť bitka M.J Wihte / Ray Park vs Adkins stojí za to!). Mihne sa tu aj Martyn Ford, no ten bohužiaľ moc priestoru nedostal. Bavil ma aj voiceover, ktorí tu skvelý sedel s tým Scottovým britským prízvukom a aj hudba tu spravila fajn atmosféru. Pre fanúšikov akcie povinnosť, Scott Adkins je tu v najlepšej forme! P.S.: googlil som tu defenestráciu, tak ako mi odporučil Adkins a nekecal, fakt je to vyhodenie s okna :) 75% - 4* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Accident man mě teda pořádně překvapil. Nečekal jsem, že to bude až taková pecka. A ani mi nevadilo to odlišné, nadlehčené pojetí se spoustu vtipných hlášek a scén. Děj je dost přímočarý a ničím nepřekvapí, ale to mi absolutně nevadilo. Soubojů zde máme dost, Adkins se skvěle předvede. Vše je krásně natočeno, žádný zbytečný zpomalovačky a další moderní zbytečnosti. Dojde tu i na pár přestřelek apod. Adkins zde má roli zabijáka a i si jí užívá. Po herecké stránce je na tom lépe než před tím. K tomu nám vévodí pěkná hudba, jak vystřižená ze starší doby než je tato. Nemůžu si pomoct, ale po Boykovi a Ninjech je tohle Scottův nejlepší film. Jen tak dál! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Klasickej. triviální příběh o pomstě za svou mrtvou, bejvalou a těhotnou přítelkyni, okořeněný partou zabijáků, kteří mají poměrně zajímavý charaktery. K tomu hláškujícím Adkins a pár slušných soubojů. Neurazilo, ale ani nenadchlo. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Skvělé akční béčko s ještě skvělejším Adkinsnem. Dobře odvyprávěné, dobrý casting, 100 minut uteklo jako voda. Bavil jsem se. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Johnson a Adkins, nám tak tady trochu zadaptovali Mechanika zabijáka a Hong Kongkonský thriller Yi wai, takže z toho nedělejte zase takovou senzaci. Ale Adkins ve své scénáristické prvotině, to výborně zvládl, vtipy sou opravdu vtipné, postavy sou celkem dobře zvládnuté a příběh dává smysl. Po akční stránce, ale je to však velká pecka a ty kopačky s otočkou, tady Adkins podává asi nejlépe, Boyka je tak ve stínu. Moje důvěra v Johnsona se opět zvedla, jelikož někteří k němu měli nějaké výhrady a proto Triple Threat, je podle mně v dobrých rukou. Navíc Michal si konečně zahrál, v něčem lepším, než je Asian Connection, takže jo, je to super. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po kurva dlouhý době pořádně našlapanej akčnak u kterého by mi ani nevadilo, kdyby byl třeba o půl hodky delší. Spoiler a zároveň jediný mínus, který mě spíš víc mrzelo než sralo, že skoro všechny ty zabijaky oddělal během pár minut...přišlo mi to hrozně urychleny..ale tak co bavil jsem se. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Úvodní expozice představování profese hrdiny, na kterou je hrdý sice trvá půl hodiny, ale má originální nápady (souboj s helmou). Pro mě ale celkově mírné zklamání. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Reklama

Reklama