Reklama

Reklama

Chladnokrevný zabiják zvaný "Nehodový muž" je znám svojí precizní prací, a to z něj dělá nejlepšího v branži. Jeho život se změní, když mu jeho spolupracovníci zabijí milovanou ženu. (AXN)

Recenze (104)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčňáků Scotta Adkinse, ke kterému si dokonce napsal sám scénář. Kromě Adkinse je ještě z herců velmi výrazný Ray Stevenson. Scénář je takový průměr v akčním žánru, ale je důležité, že tvůrci snímku to berou s nadhledem a umějí přidat vtipné vsuvky k tématu. Fajn béčková variace Johna Wicka - 75 %. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A docela to ušlo a myslím, že verbal to popsal skvěle. Některé bitky jsou skutečně takové taneční aranžmá pro slečinky, ale občas se objeví i pokus o humor a dvakrát dokonce povedený, je to skutečně přímočaré a dost to zabaví. Škoda, že Ray Stevenson nedostal větší šanci se ukázat. A ten záblesk z minulosti se sem taky až zas tak nehodil, protože roztrhl děj, ale jako fakt jo, překvapivě se na film dívat dá a dokonce některé scény jsou slušně vymyšlené (třeba vražda účetního ze střechy s využitím střepů). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zabíjení lidí je pro Adkinse práce jako každá jiná. A po šichtě je ještě tak nakopnutej adrenalinem, že se musí jít někam porvat, aby to ze sebe dostal. Ale jinak je to klaďas a sympoš, charakterní, citlivý, se zásadami. To samý většina jeho kolegů v práci, která se schází v privátním klubu, kde spolu popíjí, i když spolu nemají absolutně nic společnýho, kromě tý svojí "práce". Bože chraň nás od dementních scénářů. Ale rvačky tam jsou skvělý, kvůli nim jsem to taky dokoukal. Nejlepší je rubačka Adkinse s pěknou a zlou blonďatou čubkou v kožených kalhotách. Je srandovní pozorovat, jak je najednou děsně pomalej a neohrabanej a dává si setsakra majzla, aby ji nemajznul doopravdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začátek v hospodě plné různorodých nájemných zabijáků mě trošku připomněla Ritchieho v nejlepších letech a režisér na odlehčený tón v dalších minutách zaplať Bůh nerezignoval. Jinak se jedná o přímočarou poctivou akčňárnu plnou solidně nasnímaných rvaček a přestřelek a práci si tu dal někdo i s mluveným slovem, takže přítomní ze sebe nesypou tupé floskule, které jsou v béčkových videoakčňácích obvyklé. Adkinsovi to tady vyloženě sedlo, což se dá říct i o dalších aktérech a mě obvzláště potěšil Ray Stevenson v roli vysloužilého hitmana, toho času majitele hospody. Takhle by to šlo. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sa chlapcovi jednému ušatému zase raz podarilo uveriteľne  stvárniť nejakú postavu, vďaka čomu Accident Man neponúka len famózne bitky na ktoré sme u Adkinsa zvyknutí, ale funguje ako plnohodnotný film. Ma to zmysluplný funkčný príbeh o pomste jedného zabijaka. Nič nové pod slnkom, ale je to podané s nadhľadom a množstvom čiernohumorných hlášok. Postavy svojou šialenosťou pripomínajú fláky od Tarantina alebo Ritchieho. Každá postava má priestor poriadne zažiariť. Mňa okrem výnimočne charizmatického Adkinsa najviac zaujali Ray Stevenson ako drsný mentor a vtipná zákerná krysa David Paymer. Akurát zápletka je proste jednoduchá a priamočiará. Žiadny spletenec príbehov, ktorý by vás bavilo odhaľovať a tipovať jak dopadnú alebo sa pretnú, sa nekoná. Veľkým príjemným prekvapením je, vzhľadom na predošlú tvorbu, akcia. Mal som pocit jak keby Johnson vypočul všetky výtky ohľadom neprehľadnosti bitiek kvôli použitiu množstva bleskových strihov a rozheganej kamere a tak si bitky konečne môžeme poriadne vychutnať bez týchto moderných neduhov. A je na čo pozerať. Choreografia je dostatočne náročná a pestrá, obsahuje jak ťažšie akrobatické kúsky, poriadne dlhé bitky s hlavnými súpermi, tak efektné rýchle likvidácie radových poskokov. Drobnú výtku by som mohol mať k tomu, že vzhľadom na dosť dlho trvajúce niektoré súboje, pôsobí to množstvo inkasovaných rán na oboch stranách bezzubo. Až do záverečného dorazenia ranám chýba tvrdosť. Občas bitky pôsobia až príliš očividne nacvičené a menej dynamicky ako by mali vyzerať. Ale to je asi daň za dokonalú prehľadnosť. Ale pri tom množstve bitiek sa občasný takýto nedostatok dá prepáčiť. Potešilo ma aj par prestreliek, ktoré namiesto CGI používajú staré dobré kapsulky, vďaka čomu vyzerajú oveľa reálnejšie. Vydaril sa aj štýlový soundtrack, ktorý scénam dodáva poriadny drajv. Na celom filme ma srala len postava afektovanej lesby, ktorá neustále do Adkinsa ryla. Kvôli nej u mňa film stráca jednu hviezdu. Ale tak dobrý film Adkins nenatočil od tretieho Undisputed, takže celkovo som nadšený. 8/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Viděno s Anglickými titulky. Teda, ten kdo ty titulky dělal, byl hodně divnej, protože spoustu frází bylo pojatých jinak a i skladba vět nebyla taková, jak jí prezentují dialogy :-) Scott Adkins určitě není herecký talent, nechybí mu však charisma, je to sympaťák od pohledu a v tomhle filmu působí jako klasickej drsňák, jezdí na motorce, chodí v kožené bundě, schopnosti využívá maximálně a v pěkných monologách vydatně hláškuje. Jemně komiksové prvky dodávaj filmu trošku ojedinilou atmosféru, navíc jsem rád, že i v současnosti vznikaj akční béčka jak z 80's/90'. Hudba hraje po celej film, krásně se poslouchá a akčních scén tu je hodně. Padne pár výstřelů, několik menších explozí, hlavně jsou zde však souboje v pestrém prostředí - jednou v bytě, na ulici během noci, v kanceláři, ve vile, atd atd atd... Choreografie nedosahuje kvalit Neporazitelného, ale je zde spoustu kopů na x způsobů, otočky, je to víc zaměřené na praktickej styl boje, takže většinou to jsou lokty, zlomeniny, výměny chvatů. Působí to dynamicky, pěkně sestříhaně, kontaktně (i když občas je znát že úder nezapadl či nějakej chvat působí nacvičeně), každopádně ale prostě kdo kouká na filmy se Scottem kvůli soubojům, nebude ochuzený. Jai White se předvede v tělocvične a v kanclu, pořád na to má, to stejný Ray Park, kterého vidim moc rád po tak dlouhý době a sakra, ten chlápek by taky potřeboval akční sólovku jak zmrd, Ray Stevenson vyvolává respekt i když jen nadává skrz pult, je tam nějaká pěkná bloncka s katanou, psycho upír co se snaží lidi otrávit, cápek, kterej jako jedinej člověk na světě používá zlaté stránky a totální magor se sekerou :--) postavy jsem si oblíbil, a několikrát jsem se i zasmál přes celej pokoj. Film se jen trošku bere vážně, jinak atmosféra je taková uvolněná, Adkins si svojí roli užívá a ačkoliv je vizuál klasicky televizní, Jesse V. Johnson odvedl pěknou práci, hlavně že nezprasil akční scény. Nejvíc mě pobavilo zabití s tou sekerou zaraženou v podlaze, náplastě Adkins a každá konfrontace s tim jedným kolegou skrz zlatý stránky, co rád uzavírá i sázky. V malém cameu se objeví i Martin Ford (ten z Undisputed 4) a předvede se v pěkný bitce proti Adkinsonovi. Malá odbočka v podobě, jak se z Adkinsna stal profi zabiják hodně potěšila a byla poutavá. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílovka, to bylo zřejmé od prvních minut, neb jsem se nudou kroutila jak užovka. Scénář komentovat nebudu, nenašla bych vhodná (slušná) slova. A Scott Adkins má pro mě jediné charisma a to hlasové, což je bída s nouzí při sledování filmu. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný akční béčko se spoustou pěkně natočených soubojů, vydařeným obsazením a jednoduchým příběhem. Film bych o něco zkrátil, aby byl svižnější, ale jinak nenudí a najdou se zde i vtipné momenty. 80% :) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který se objevil zničehonic jako náhodou, nikdo o něm pomalu nevěděl (možná jen ti nejvěrnější fanoušci Adkinse), ale výsledek je víc než uspokojivý. Zase bych to nepřeháněl s těmi pětihvězdičkovými hodnoceními, přece jen film vykazuje kvality béčka až céčka. Nutno ale podotknout, že bitky jsou nasnímané dobře, když má režisér šanci pracovat s takovými kvalitními herci na poli bojových umění jako J.White, Ray Park a samozřejmě Adkins, tak je o zábavu postaráno. Každému divákovi musí při tak propracované choreografii fakticky zahřát u srdíčka, dobře se na to dívá. Líbilo se mi anglické prostředí, jednotlivé postavy hýřily anglickým důvtipem. Velmi mě potěšilo, že si vedlejší roli střihl Stevenson ze Severního Irska, on je na takové role jako dělaný, tady si zahrál dost drsného výčepního bosse, kterému byste nechtěli pocuchat nervy (ona ta schovaná upilovaná brokovnice pod pultem není jen tak). Příběhu o pomstě jsme byli svědky již mnohokrát, nenabídne nikterak převratnou zápletku, ale celé to rychle uteče, je to obaleno v podařeném hudebním hávu, závěr taktéž nenaštval. Ono to hodnocení odpovídá. Za mě filmu uděluji 66 % ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Nemám větší problém. Jasně, Scott prostě není herec, který by táhl film svým talentem. Jasně příběh je pitomoučkej a scénář občas vtipnej. Ale koukám na film s Adkinsnem a nečekám výkony z ranku De Nira a dialogy na úrovni A1. Toho zabijáka jak nám je představen ze začátku mu člověk věří tak tak. Časem tuhle pózu Scott opustí a je to dobře, protože člověk přestane myslet na blbinky, kterých se postava dopouští a začne si užívat parádní jízdu. Sice béčkovou, ale parádní. Děj odsýpá a flash back je příjemným zpestřením. Akce se mi líbila a myslím, že Scott nemá ambice prodávat něco víc. Taky by filmu slušelo být v temnějším tónu a lépe bych vystavěl jeho vztah k bejvalé, aby člověk mohl víc fandit. Cekově ale moc dobrý béčko. 70 procent. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Režisér si potrpí na vypravěče počas příběhu. U Savage dog to bylo vyloženě chybné, tady to jen trochu nesedí. Akce je hodně slušně nasnímána a nenudí to. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je zde ve velmi dobré formě, a to nejen herecké, ale i scenáristické. Jasně, není to vyloženě scenáristická perla, ale napsal si to na tělo a skvěle pak hlavní roli zvládnul, a to i s přispěním dalších, celkem zajímavých herců, i když nikoli nutně první ligy. Fajn nenáročný akční film, který mě bavil. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

No... malo to napad...malo to ambiciu... malo to potencial. Dokonca prvych 5 minut filmu som mal blazeny usmev a simranie na gulkach. Akonahle vsak zacali dialogy...premisa filmu... slo to do hajzlu. Adkinsovi som najomneho vraha veril asi ako ciganovi vysoku skolu...to jeho "moralne" spravanie najcool zabijaka nad vecou, ktory sa drzi nejakeho super speci kodu a naraz sa na vsetko vysere a ide za pomoci neprijemnej defky patrat po vrahoch svojej ex...no proste kokotina. Na druhej strane vsak chcem pochvalit obsadenie (okrem Adkinsa a Stegmanna), ktore ma celkom bavilo... Stevensona mam rad a bol pre mna aj v tomto filme najsympatickejsou postavou a suverenne charizmov odstrihol mladeho Baryshnikova. Hopsandy a akcne sekvencie boli standard, ktory baletak proste vie... ale tak na jedno pozretie...cert to ber. Nepriestrelny okruhly stol, ktory odolal tazkemu gulometu z piatich metrov radsej spominat nebudem. ()

hynous 

všechny recenze uživatele

"Never forget your past, don't worry too much about your present ... and live life like there's no tomorrow. Because you never know. An accident might be just around the corner." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Adkins a jeho masakrozna kondicka zas potiahli aj toto do znesitelneho priemeru. Teda cakat od herca menom Scott Adkins herecky vykon je zo zanru sci-fi, ten hrat nevie a nezahra anoi hovno, ale kondicku mal dobru. Teda masakrozne dobru, abych bol presny. Dialogy su dost faux pas, ale jaxom napisal, zachranuju to dobre bitky. Akurat mi chybala nejaka ta autonahanacka, poskocil bych este vyssie : 65 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

A pro tyhle fláky, tady ti fandové akčních béček prostě žijou a dejchaj! Tenhle nabušenej svěží biják je postavenej především na supr fightech, kterých tam je dost! Je to dynamický, svižný, plný krve a hlavně parádně nasranýho Adkinse, kterej si jde jak jinak než opět za pomstou! Musím pochválit i jeho protihráče, ovšem ve stejným dresu, Raye Stevensona! No a o rozkošné Ashley ani nedutám, páč ta byla opět k sežrání! Za mě supr béčko, který jde s dobou! 75% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Docela překvápko.Sice ty souboje jsou už po zážitku třeba z obou zátahů,kde krev cáká v litrech,docela legrační a trochu dětinský,ale jinak celkem v pohodě příběh,a i ty vzpomínkový scény z mládí tomu dávaj dodávaj trochu punc že to není úplně stupidní céčko.Dobrý.60%. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čistý bulšit s mimóznym obsadením, kvantami klišé, impotentným príbehom a s násilím nanajvýš priemerným. Adkins za mňa ďalší krok do hovna. Keď sa začala rozplietať tá chobotnica a indický ropný magnát bez chrbtovej kosti a ekoaktivisti... to už som zúrivo v čelustiach mágal kábel od slúchadiel. Našťastie to prežili. Fuh, to by bolo teprve síry... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto zhorelo na trápnom scenári a ešte trápnejších dialógoch. Bojovka ale topová. Konečne Tim Man vymyslel Adkinsovi opäť skvelú chorošku, adekvátnych súperov, len ten príbeh no. 3 z 5 ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Reklama

Reklama