Reklama

Reklama

Chladnokrevný zabiják zvaný "Nehodový muž" je znám svojí precizní prací, a to z něj dělá nejlepšího v branži. Jeho život se změní, když mu jeho spolupracovníci zabijí milovanou ženu. (AXN)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadí, když si někdo chce dělat srandu z Johna Wicka. Co už ale může být trochu problém, když ta legrace až moc spoléhá na suchý britský humor. A ten je pak v naprosté většině stopáže úplně mimo mísu, zvlášť když se to celé spojí s brutální akční vyvražďovačkou. Bitky a Adkins super, ale celkově jsem to holt prozíval, a každá druhá scéna mi přišla jako z úplně jinýho filmu. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins předvádí, že je v těchto béčkových akčních filmech třída. Ze začátku mi to připomínalo styl vyprávění Guye Ritchieho, a to se mi zamlouvalo, až jsem si uvědomil, že ti Britové jedou v tomhle stylu často. Děj filmu je jasně předvídatelný, ale proč řešit děj filmu, když to hlavní na tomhle filmu je akční stránka, a pár povedených vtipných momentů. Akce je zvládnutá bravurně, líbilo se mi, že při akci byla kamera přehledná a zbytečně se nehýbala a taky se moc nestříhalo, to vždycky cením, protože většinou mají tvůrci ve zvyku stříhat, až divák nemá přehled, a díky tomu střihu přijde divák o tu choreografii. Tady je to vše pěkně vidět. Dále herci jsou ve svých rolí solidní, samozřejmě hlavně Adkins, ale mě osobně se líbil nejvíce Ray Stevenson. A taky tady máme Michaela Jai White, který se v soubojích s Adkinsem nejlíp předvedl. Počkat..... zapomněl jsem na tu bloncku s katanou. Ta nejvíce zatopila Adkinsovi, plus jejich choreografie byla nejlíp zvládnutá z celého filmu. Adkins v akci předvádí se umění, na které je krásný pohled. To se mi líbí, když vidím, jak herec jede akci sám bez toho aby ho někdo zastoupil. Jak už jsem zmínil humor, tak tady mě nejvíc bavili scény s Fredem, hlavně jeho poslední scéna je TOP. Poslední co musím zmínit, jsou ty "nehody". To jak Adkins vždy přemýšlel jak Sherlock, aby to vypadalo jako nehoda mě vždycky rozesmála, bylo to strašně pitomý, až to bylo dobrý. Accident man je vydařené akční béčko, které má dobře vypadající akci, se skvělým Adkinsem v hlavní roli. Všem fanouškům Adkinse doporučuji, rozhodně nebudete zklamaní. Velmi silné 4 hvězdy. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji se za odborníka přes Adkinsovy filmy, ale tohle musí být jeho suverénně nejukecanější. Vždyť on zavře hubu jenom tehdy, když se bije (ale stejně u toho ještě stačí nahlas přemýšlet)! Chvílemi jsem měl sto chutí dát mu přes pusu náplast.. Když se Jesse Vejprask Johnson drží toho, v čem je z historického hlediska průměrný (akce), má i díky obsazení divákovi co dát. Chraň nás ale zdrátovaný Darth Maul, když si začne hrát na Guye Ritchieho a ládovat do nás svérázné charaktery a břitké dialogy z britského podsvětí. Zaplať pánbůh dvojnásobnou taxu za Raye Stevensona a jeho královský mluvený projev, obzvláště když s noblesou a humanismem alžbětinského divadla pronáší slovo „cunt“.. Statham se nemusí vracet, pro konkurenci v domácím rajónu tohle zásadní průlom nebude.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začátek v hospodě plné různorodých nájemných zabijáků mě trošku připomněla Ritchieho v nejlepších letech a režisér na odlehčený tón v dalších minutách zaplať Bůh nerezignoval. Jinak se jedná o přímočarou poctivou akčňárnu plnou solidně nasnímaných rvaček a přestřelek a práci si tu dal někdo i s mluveným slovem, takže přítomní ze sebe nesypou tupé floskule, které jsou v béčkových videoakčňácích obvyklé. Adkinsovi to tady vyloženě sedlo, což se dá říct i o dalších aktérech a mě obvzláště potěšil Ray Stevenson v roli vysloužilého hitmana, toho času majitele hospody. Takhle by to šlo. 80% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Boyka dostal příležitost na odvetu. Milé… obzvlášť když u toho sekundoval Darth Maul. To byl za mě top filmu mimochodem. A trénovali s mým oblíbený vybavením od RDX (žádné okoukané/trapné Venum nebo UA). Za mě malé plus ;). Casting obecně vzato moc fajn mimochodem. Teď film… Film jako takový je vlastně vykrádačka Johna Wicka. Ale taková “zvláštní”. Prostě scénář se inspiruje Wickem, kde jen může, ale v tom dobrém. Tu idiotskou myšlenku “všemocné globální organizace” si třeba odpustili. Takže vlastně vylepšení... Co mi ale nesedlo, byl komentovaný styl vyprávění. Moc mluvení a křečovitá snaha o hláškování. Pozn.: náplasti adkins pobavily. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Akční bojové scény ve filmu režíroval choreograf Tim Man v titulcích uvedený jako „Fight Director“ a v malé roli si zahrál zabijáka na motorce. (Rominator)
  • Když se kolem 50. minuty baví mladý Mike (Scott Adkins) s Big Rayem (Ray Stevenson) před jeho domem, jsou vidět v pozadí auta ze současnosti (Mercedes Benz třídy C třetí generace 2007–2014, Land Rover Freelander první generace 1997–2006 a VW Polo čtvrté generace 2002–2009), i když se děj odehrává v 80. letech. (DBlitz)
  • Kolem času 00:02:50, poté, co Mike (Scott Adkins) kopne do lavičky, se nejprve objeví ve vzpřímené poloze vlevo od plastové židle a v dalším záběru je převrácená a stojí před židlí. (Johnny.ARN)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Reklama

Reklama