Reklama

Reklama

Hrdina až do konce

  • USA The Hero (více)
Trailer

Lee Hayden je stárnoucí bývalá hvězda stříbrného plátna, která zářila ve westernech před čtyřiceti lety. Dnes namlouvá reklamy na omáčky barbecue a na svém ranči v Malibu se věnuje převážně popíjení burbonu a kouření trávy, kterou ho zásobuje jeho jediný přítel Jeremy, který s ním kdysi (v dětské roli) hrál v jeho nejslavnějším filmu Hrdina. Lee je rozvedený, s bývalou ženou má celkem srdečný vztah, to se ale nedá říct o vztahu k dceři, zřejmě trvale frustrované tím, že ji jako otec zanedbával. Takřka v tu samou chvíli se Lee dozvídá dvě věci, které mají jeho celkem poklidné vegetování rázem změnit: jeho agent mu sdělí, že dostane cenu Western Icon za celoživotní dílo, a jeho lékař ho zaskočí zprávou, že má rakovinu pankreasu. Lee o své nemoci nikomu neřekne, místo toho tvrdí, že dostal nabídku natočit nový film. U Jeremyho se setkává s mladou ženou, stand-up umělkyní Charlotte (která si taky přišla pro matroš), a setkání má nečekané erotické dozvuky. Lee Charlotte pozve, aby ho doprovodila na předání ceny (což předtím jeho dcera odmítla). Na ceremoniálu Lee zazáří – má výbornou řeč a v závěru svou cenu věnuje překvapené fanynce... (TV Nova)

(více)

Recenze (51)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jedou závěrečné titulky a já si fascinovaně řikám: ty vole, to byla nádhera, kdo tohle natočil? A koukám, že to má na svědomí stejná hlava jako I´ll see you in my dreams naladivší mě onehdy tak, že jsem ho doporučila na profilu, bohužel, moc efektu to tehdy nemělo, nicméně trvám na tom, že Sam Elliot v obou filmech potvrdil, že zraje jako víno, nejen po čertech uhrančivou vizáží, ale hlavně jako herec a konečně dostal obrovskou příležitost a tu neutopil. Jeho Hrdina zašlé herecké slávy, životní kovboj, je postavený před otázku, zda se s novinkou - nemocí poprat nebo to nějak doklepat s chechtacíma práškama a sklenkou whisky, odhodlání se mu střídá s rezignací a to, i když ho klofne krásná mladá baba, mimochodem Laura Prepon taky zraje. Ona se s ním totiž moc nemazlí, teda mazlí, ale nesere. Co se dojetí týče - jednu chvíli se Sam připravuje na roli a zkouší text, který zní sice dost stupidně, ale mluví se v něm o otci a dceři a on jakoby mluvil k té vlastní, s níž je vztah na bodu mrazu a tlačí nás čas. Když to pak jede přímo na konkurzu, už nemám slov, jen rozumím. Hero asi víc nadchne fosilie, ale kéž se pletu. I přes to téma jde o jemný pohodový filmík, z kterého je tak nějak nadějně na duchu. "Existuje jeden zákrok ... ale možná mi to vynese jen pár chvil navíc" ... "A o to přesně jde. O tu chvíli navíc". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem měl pocit, že Sam Elliott tu hraje svou životní roli přestárlého herce jedné role (jak je u některých herců v současnosti zvykem), ale během filmu rychle vyznělo, že až tak osobní tento film úplně není. Také je ale pravda, že jak se tenhle film tváří všelijak průměrně, tak má pořád něco do sebe. Minimálně toho Sama Elliotta, který svým charismatem posilňuje film o několik energetických tyčinek. Charisma hlavního herce udělá opravdu hodně a tento film je vzorovým příkladem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónaTržby USA $4,077,333Tržby Celosvetovo $4,101,699▐ Komorno utopistický dôchodok zabudnutého herca, občas príde na slušný sentiment. /55%/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pomalý, melancholický typ filmu "pohlazení duše", nijak otravně sentimentální, který podpírá parta skvělých herců, ale vyloženě stojí a exceluje na charisma Sama Elliotta. Nemyslím, že uspokojí každého, ve mně ale rezonuje a řadím do kategorie na sklonku života, vedle svých oblíbených Sunset Limited, Get Low, The Straight Story. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Barbecue omáčka Lonestar, dokonalý společník pro vaše kuře.“ Hned začátek s namlouváním reklamy mě pobavil a okamžitě se mi vybavilo Ztraceno v překladu, kde má hlavní hrdina-herec podobnou „zábavu“. A ještě jednu věc mají tyhle 2 filmy společné. Role byly svým představitelům psány přímo na tělo. Elliot sice není Murray, ale to neznamená, že mu chybí charisma, očima a hlasem toho s přehledem uhraje víc než mnoho jeho mladších kolegů. A na věk nenarážím náhodou, The Hero je právě o stáří/stárnutí a vyrovnávání se s ním (a neodvratně blížícím se konci). Což možná nezní kdovíjak lákavě, ale opak je pravdou, já se bavil. Až do otevřeného závěru, který byl fajn, ostatně nebylo třeba zbytečně tlačit na pilu. Přemýšlivý, bilancující, posmutnělý…ale každopádně hezký film, kterému přiklepávám solidní 4*. „Takže ty nechceš slyšet, co se mi zdálo?“ - „Přesně.“ - „Naser si.“ - „Mě to prostě nezajímá, kámo. Uvažuj o tom, chci říct, je to tvůj sen.“ - „A co filmy? Ty tě zajímají?“ - „Jasně. Filmy miluju.“ - „Filmy jsou sny jiných lidí.“ ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE NEW SWEET AND SPICY LONESTAR BARBECUE SAUCE, THE PERFECT PARTNER FOR YOUR RIBS." --------- Tieto maličké nezávislé filmy proste idú na plno, lebo inak to nejde. Kvalitou neraz predčia kolegov so stonásobným rozpočtom a pritom stačí tak málo - jeden muž, čo to svojim hereckým výkonom prenesie do výšin, no a príbeh, úplne blízky bežnému životu. Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása. I keď mnohokrát je to skôr len ospravedlnenie neschopnosti. Toto našťastie nie je ten prípad. Sam, bol si geniálny. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Minulý týždeň v kine na Blade Runnerovi 2049 som si tak pomyslel, že v akej výbornej forme vo svojom veku je stále Harrison Ford. Avšak naproti tomu Sam Elliott pri Laure Prepon vypadá ako totálny bombardér, ktorý hravo zmákne desať takých Harrisonov! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Doufám, že mi jednou bude tolik, co Tobě, můj hrdino. Vím, není to zas bůh ví jakýkoliv věk, ale teď by mi to stačilo. Ještě mi do Tvého hodně zbývá a kdo ví, co bude zítra. Možná si taky ubalím jointa, sednu si do křesla a budu sumírovat svůj život, u kterého je v Tvém případě už možná vidět cílová čára. A pokud budu usínat po boku s takovou kočkou, co Ty, bude mi to asi stačit. Jasně, že bude, prostě musí! I kdyby to bylo na pár týdnů, nebo měsíců, tak to přece za to stojí. Nevzdávat se, bojovat a jít dál, i když je už skoro načase. Ještě není tma, ale stmívá se... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celý tento film stojí a padá na Samovi ... a ten tu hrá fakt úžasne. Aj Laura mu je zdatnou sparing partnerkou. Film plný smútku a melanchólie, ale tvorcovia sa s tým všetkým vysporiadali so cťou ... žiadne brnkanie na city, žiadne ľutovanie. Pekný zážitok. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh není nic nového. O sobeckém muži, který se jednoho dne probudí a uvědomí si, že by si měl najít partnerku. Sam Elliott se na tuto roli hodí. Chvílemi jeho příběh připomíná biografii. Hodně času ho vidíme jen tiše zírat, ale dobře se na něj kouká. Hodilo by se více filmového děje. Nic nás zde nepřekvapí a film mírně spěje ke svému konci. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príležitostný režisér Brett Halley vytvoril skromné dielo so silnými myšlienkami a obrazmi bez zbytočného pátosu. Rozpráva príbeh starého herca jednej úlohy, ktorého premohol vnútorný smútok a celý jeho život sa dostal do závozu. Režisér si pomohol vskutku skvelými hercami, ktorí pochopili jeho zámer. Každá postava dotvára celok svojim životným príbehom a nie je to len o smútku ale i optimistickým životným pohľadom. Pochopiteľne, prím hraje televízny herec a herec zvačša vedľajších postáv Sam Elliott, predpokladám, že je to jeho životná úloha. Jeho Lee hraje mimikou, pohľadom, jemnými gestami a je úžasne uveriteľný. Snímok je nevtieravo posobivý v obrazoch a príjemne pomalý, duchom obohacujúci. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Velmi civilní film o (zase jedou) umírání, který vynáší nahoru hlavně Sam Elliott. Herec jedné role se snaží před koncem napravit, co se dřív podělal, a světě div se, tady to nepůsobí pateticky. Musím ocenit i konec, který jenom zdánlivě ukazuje, že se nic nezměnilo, protože my jako diváci víme, že to není pravda. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenální Sam Elliott jakožto přestárlý herec, který i navzdory zákeřné nemoci najde nový smysl života a důvod žít. The Hero na papíře vyzníval stejně jako "Danny Collins" Ala Pacina, nicméně režisér Brett Haley zde aplikoval lidštější a procítěnější způsob vyprávění, což ve výsledku působí mnohem reálnějším a citově otevřenějším dojmem. Je to také skvělý důkaz toho, že i po tolika letech nedělá potíže Samu Elliottovi utáhnout sám celý film, za což mu smekám a přeji mu Oscarovou nominaci. Vážně si to zaslouží. PS: Laura Prepon je neskutečná kost! „The new sweet and spicy Lonestar barbecue sauce, the perfect partner for your ribs.“ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Sam Elliott zde naplno ukazuje svoje herecké schopnosti a zvládá celkem prvoplánový příběh o člověku, který se dostane do nepěkné fáze života se ctí a v podstatě bez jakéhokoli patosu. Navíc má i skvělé kolegy, kdy hlavně o Lauře Prepon si začínám myslet, že je vlastně hodně dobrou herečkou a stojí za pozornost. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Pohladenie po duši. Film, z ktorého žiari teplo a povzbudzuje na duchu, hoci hlavnou tézou je umieranie. Elliottov Lee je úplný bombardér a s mladou frajcou po boku mu to náramne sluší. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Sam je zkrátka stále neuvěřitelně krásný chlap s dlouhýma nohama a hlasem, co hladí. Tahle role byla snad pro něj přímo stvořená, a to je moc dobře. Život utekl s dobrým I zlým a přišel stín. Co s ním... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jelikož běžné příběhy běžných lidí vídám každý den, nemusím je vidět ještě ve filmu. Tam si zase rád hraji na malé dítě a fascinovaně koukám na Thora, který drtí nemrtvé Asgarďany blesky a jsem spokojený. Film jako takový je objektivně excelentní, ale mně prostě nemá naprosto co říct, i když si u něj dokáži představit nominaci na Oscara. Se žánrem drama bojuji už delší dobu a myslím si, že tohle byl poslední hřebíček do rakve, protože se u tohohle typu snímku jenom a pouze strašně nudím, aniž bych si cokoli odnesl, a to mám zase lepší věci na práci... 45% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Podmanivý film o stárnutí, který si plyne bez nejmenší námahy, má kouzelný baryton a umí vyslovit správná slova ve správný čas. ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama