Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruth (Melanie Lynskey), deprimovaná zdravotní asistentka, se vrací z práce a nachází psí exkrementy na trávníku před svým domem, který byl vyloupen. Zloději odnesli stříbrné příbory a notebook. Ruth ztrácí víru v policii a trochu i v lidstvo jako takové. Začíná své vlastní vyšetřování a spojuje síly s nevyzpytatelným sousedem Tonym (Elijah Wood). Když lokalizují její ukradený notebook, sledují jeho signál do zásilkového skladu a to je dovede až ke skupince otrlých zločinců a nebezpečnému, bizarnímu podsvětí... (mac000)

(více)

Recenze (89)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná žánrovka, která v místech, kde by jiní předstírali sžíravou satiru nebo tlačili na pilu co drsnosti a krvavosti, prostě jen příjemně baví. Začíná to jako kdyby Coeni točili Volný pád, pak se to stočí trochu jinam a v závěru ještě trochu jinam, ale nechci spoilerovat. Každopádně se člověk strašně lehce naladí na stejnou vlnu, na které ten film běží. Asi právě díky tomu, že si to tak nějak na nic "důležitého" nehraje. A protože hlavní postavy v podobě deprivované boubelky a podivného hobita jsou sympatické, aniž by musely svým vzezřením vypadnout z prvních stránek lifestylových magazínů. Do žánrů každopádně přidat komedii, pls. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela sranda a docela úlet. Vlastně takový pohodový kousek vzorově odkazující na to nejlepší a nejujetější od bratrů Coenů. A musím teda říct, jak je hrozně fajn, že v rámci jejich odkazu v dnešní době někdo natočí film a ten film ještě k tomu všemu baví. Melanie Lynskey a Elijah Wood byla parádně ujetá dvojka a celé to do toho stejně ujetého příběhu sedlo. Filmová jednohubka, ale zato zábavná jednohubka. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V první půli víceméně příjemná americká indie komedie, v druhé půli, poté, co se dostalo ke slovu ,,vtipné násilí", je to v podsatě jenom ulítle bizarní slasher... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

 „PORUŠOVÁNÍ PRAVIDEL JE TO, CO MĚ ŠTVE. TO, JAK SE K SOBĚ LIDÉ CHOVAJÍ…“   Taková tragikomedie o dvou zoufalcích, co vezmou spravedlnost do svejch rukou. Konec je hodně dobrej a připomíná „Cestu za smířením“. Jednohubka, kterou Elijah Wood dokazuje, že už nikdy Pytlíka hrát nebude.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Serou mě sousedi. 2.) Žiju podle citátů Johna Stuarta Milla. („Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.“ „Ten, koho nenávidíš, musí být Tvé nenávisti hoden.“).  ///  Thx za titule „Madsy“.              PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Nesympatická kráva s Hobitem. Totálně nadhodnocený film na CSFD. Zřejmě to měl být pokus o komedii, ale komedii v popisu filmu nevidím? Prvních 40 minut se absolutně nic neděje a zbytek stál taky za hovno! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná novinka s Coenovským nádechem a opět podivným Elijahem Woodem. Těší mě, že Elijah Wood od Pána Prstenů je věrný žánru Horor/Thriller, tyhle role mu opravdu sedí. Film je od začátku až sarkasticky vtipný a je plný černého humoru, což rozhodně potěší. Byť detektivní zápletka je poměrně jednoduchá je film plný nečekaných překvapení a místy se mu daří i hezky šokovat. V závěru film vrcholí téměř až ve Slasher a rozjede řádně brutální divadýlko, které k předešlé nevinné hodině je silně úderné a správně trefné. Skvělá oddychová zábava, která dokáže překvapit i potěšit. Story 7/10, Atmosféra 6/10, Gore 6/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Napětí 3/10,Humor 7/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 0/10.75% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ano, je to opravdu svojský film a ne každý ho dokáže spolknout. Dlouho jsem nic podobného neviděla a doufám, že se mi něco takového nepřiplete do cesty. Nicméně jsem se nehnula od monitoru a to už je známka, že to bylo něco ( já to slovo už nerada používám) ambivalentního, ale tak, že to zaujme. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vzpoura obyčejných lidí proti zlu kolem nás - to mě vyloženě oslovilo a k tomu to bylo natočeno poněkud bláznivě, bavilo mě to. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film bez tvaru, bez chuti, který je tak nahodilý, že nezvládá být ani subverzí něčeho. Asi chápu, že právě tím bude někomu sympatický. Mně není. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu sarkasticky vtipné. za vlasy svojskou podivnosťou pritiahnuté, no zato dostatočne odľahčené, aby divák pochopil, že tento film je určený predovšetkým pre okamih, kedy sa človeku ani omylom nechce premýšľať. Veľmi vydarená oddychovka, ktorá sa v poslednej tretine celkom slušne "rozhýbe"! Macon Blair vstúpil do filmovej brandže veľkou teniskou .. tak uvidíme, ako to pôjde ďalej. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Podivínské duo Rose z Dva a půl chlapa a Frodo z Pána prstenů rozjíždí pátrání po pachateli na vlastní pěst a zamotávají se tím do ještě větších problémů, než by čekali. Hlavní protagonisté k sobě ladí, i když je každý z jiného těsta, přesto to tady funguje a je s nimi sranda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi každý už zažil ten pocit, keď sa nám zdá, že všetci okolo nás sa k sebe správajú ako zvieratá a vôbec nie ako ľudia. Tak do takého stavu sa dostala aj hlavná hrdinka. Do toho už stačí len jedno malé hovienko a krádež babičkinho striebra a zaujímavý vývoj udalostí nenechal dlho na seba čakať. Pritom Ruth ani nebola tak deprimovaná ako skôr že jej išlo len o elementárnu spravodlivosť, ktorá sa jej ale od polície nedostala. Potom už jej nezostalo nič iné len sa držať hesla - urob si sám!... Skrátka zaujímavý dej, plný akcie a zvláštneho, čierneho humoru, ktorý bol tvrdý ako storočná, usušená podrážka od topánok. A čo som vôbec nečakal je, že tam bude toľko krvi, hlavne ku koncu. Za také scénky by sa nemusel hanbiť žiaden brutálny akčný film alebo thriller. Veľmi milé prekvapenie. 80/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nezávisle působící film, jehož žánrová neustálenost dělá s dějem nepředvídatelné "černohumorné" kejkle. Až má divák pocit, že jméno režiséra Macon Blair je jen umělecký pseudonym, za nímž se skrývá někdo z Coenovic dua. Život frustrované zdravotní sestry Ruth nabere bizarní obrátky poté, co je její dům vykraden. Policejní opatření mají jen formální ráz, tudíž nezbývá nic jiného, než aby se Ruth pustila do pátrání po zlodějovi na vlastní pěst. Nečekaného spojence nachází ve svém nevyzpytatelném sousedovi Frodovi Pytlíkovi, připomínajícím anarchistu. Filmu chybí nějakou dobu náboj, i od Elijaha Wooda jsem tak nějak čekal větší vyšinutost, jevil se jako pořádný magor, ovšem film se po několika žánrových skocích najde v závěrečné třetině, která je zdatným vyvrcholením předešlých, jen průměrných událostí. Ano, přece jen valná většina filmu je odvedena průměrně, převažuje neotřelost i originalita, určitě jsem ale dějem nebyl výrazně stržen. Debutující režisér vsadil na málo známou Melanii Lynskey, která ke své roli přistoupila přirozeně. Herecké výkony všech účastníků lehce krvavého zájezdu jsou nadmíru kvalitní, vypíchl bych primitivní zlodějku hvězdné krásky Jane Levy a nepřehlédnutelně afektovanou Christine Woods, má budoucí herecká hvězda. Režii chyběl větší spád událostí i smysl pro dramatické vypětí, ovšem je to v podstatě tv film, takže nejdůležitější je, že to drží pohromadě a má to progresivní tvůrčí přístup. 7/10 ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Přesně ta oddychovka, kterou potřebujete v den osobního volna, kdy se zotavujete ze včerejšího pracovního dne a v tom dnešním se vám ani přes pěkný počasí nechce vůbec nic dělat. Slušně natočený, místy vtipný a jak film plyne ku svýmu konci, je to i vcelku úderný. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Hodně nudná a nezajímavá podívaná s ošklivou, tlustou Melanie Lynskey v hlavní roli, kterou jsem viděl na obrazovce jedinkrát a to v seriálu Dva a půl chlapa, kdy to byla tenkrát fakt kost a líbila se mi. Tomu říkám změna k horšímu. O Frodovi ani nemluvím, na něho poslední dobou narážím ve fakt blbých filmech a tohle je další. Příběh neoriginální, zápletka téměř žádná, snad jen to finále bylo koukatelné (Autobus, barák, had). Nelíbilo. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa priam parádne striedala atmosféra a nálada. Pri blonďáčikovi a partii som bola celkom aj v napätí, pri Ruth a Tonym to bolo také odľahčené. A tie hlášky (dobre som to hodil) ... no nekup to! ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Ta čerstvost a šťavnatost ze Sundance tam určitě je, ale všechny šrouby jsou tak na volno, až se to v delších pasážích totálně rozpadá. Utáhnout a upevnit, takhle tam ta hezká a stylová divnost sice je, ale vždycky jen naznačená bez dalšího smyslu. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

To je velice skvělá a vydařená poměrně černá komedie, která střídá napětí s dost absurdním humorem a ve výsledku tak poskytuje neočekávanou zápletku v zdánlivě banálním příběhu pátrání po stříbrných příborech a notebooku. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně ten typ filmu, od kterýho moc nečekáte a on z vás postupně vyrazí dech :-D Vše začíná vcelku standardní vloupačkou do bytu jedné "obyčejné" ženy. Jenže tahle žena se nechce smířit s ledabylým přístupem policie a bere boj za svou svobodu a bezpečnost do vlastních rukou. Vlastně jde o skutečný obrázek toho, jak dnes přistupují ti, co nás mají chránit a bránit k zločinům, které se díky naší zkažené společnosti, staly už tak nějak běžnou součástí systému :-/ Hodně mě překvapil E. Wood a samozřejmě hlavní protagonistka M. Lynskey :-) Doporučuju všem, kteří mají rádi surové a lidské příběhy, postavené na reálném základě, s reálným chováním postav a s neplánovaným závěrem :-) ()

Reklama

Reklama