Reklama

Reklama

Ingrid míří na západ

  • USA Ingrid Goes West (více)
Trailer 4

Po propuštění z blázince se nenapravitelná stalkerka posedlá sociálními sítěmi přestěhuje do L.A., aby se skamarádila s hvězdou Instagramu. Plán se ale ošklivě zvrtne. (Netflix)

Recenze (42)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Chvíľami mi bolo z filmu až nepríjemne. Ten pocit, keď vidíte ako niekto s niekým manipuluje a po celú dobu snímky všetkým len klame je vážne hrozný. Pre mňa je Ingrid Goes West skôr drámou o duševne chorom dievčati než nejaká komédia. Navyše je tu perfektne stvárnená honba za "lajkmi" a obľubou na sociálnych sieťach. Navyše, keď ste k tomu tak trochu blázon, tak je na probléme zamiesené. Aubrey Plaza tu nehrá svoju "typickú" rolu sexi lovkyne a chvíľu mi trvalo než som si na to zvykol. Rolu psychicky chorého dievčaťa však zvládla na výbornú a jej výkon bol viac než presvedčivý. Potešila ma tu rola pre O'Shea Jacksona, ktorý chvíľami akoby z oka vypadol svojmu otcovi. Jedno zhliadnutie mi stačí a už sa k filmu najskôr nikdy nevrátim. Ako sonda do tejto šialenej doby však Ingrid funguje dobre. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si zvyknout na proměnu Aubrey Plaza, která doposud hrála sexy mrchy a zde hraje ošklivou podivínku, která je navíc psychopat závislý na instagramu. Elizabeth Olsen zase neobvykle povýšená dáma, což mi také příliš nesedělo. Vtipný je zde pouze O´Shea Jackson s jeho posedlostí Batmanem, což bylo super a Billy Magnussen byl dobréj hajzl. Zvláštní film. 60% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem si nejdřív myslel, že mi bude vadit, že jako protagonistka byla zvolená očividně psychicky narušená osoba - vždycky jde o až moc jednoduché řešení jak ukázat do extrému zahnanou premisu a nedotažené interakce postav bez výtek, že nefunguje psychologie. Nakonec si mě to ale získalo, předně díky ochotě nabídnout příběh bez východiska, bez náznaku pozitivního posunu postav, které budou navěky takové, jaké jsou - což dává dokonalý smysl. Pozitivní je, že ačkoliv ten film bude určitě vykládán jako kritika sociálních médií, ta tu nejsou prezentována jako nějaký nástroj zla uvrhující na lidi kletbu, ale prostě prostor, v němž se projevuje lidská povaha. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Znepokojující film o závislosti, závisti a posedlosti influencery a sociálními sítěmi. Pořád se sice pohybujeme v bezpečných indie vodách, ale občas to zazvoní hodně blízko domova. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pro některé se staly příjemným zpestřením a možností být v kontaktu s lidmi, kteří třeba bydlí na druhém konci republiky. Pro jiné a není jich málo, jsou ovšem sociální sítě obrovským problémem, kdy na život v reálném světě jaksi nemají čas. Pokud se u jejich ksichtu neobjeví dostatečný počet lajků, selfíčko, na kterém se navíc křečovitě tváří, smažou. S posedlostí sociálními médii přichází i touha vylepšit svůj vzhled, svůj šatník, svůj okruh přátel, zálib. Žebrání o pozornost a sdílení pocitu, že je na tom někdo aktuálně stejně, solidně načrtnul i mladý režisér Matt Spicer, škoda ovšem, že nešel víc do hloubky. Výsledkem je jakýsi mišmaš žánrů, kterak se jedno tele zakouká do jiné husičky, která má mraky followerů, vznikne umělé přátelství a divák čeká, kam až psychicky narušené děvče zajde. Kroky tvůrců jsou nicméně nenápadité a poměrně předvídatelné. Závěr vratký a dost „nevýchovný“. Čekal bych pevnější ruku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrůzostrašný drama o síle novodobý hashtag společnosti. Baví mě, jak se to mohlo tolikrát překlopit do úplně jiný, intenzivnější roviny, ale kupodivu se to nakonec jakž takž rozhodlo udržet si svůj neměnnej žánrovej ksicht. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jeden z té hrstky nenápadných indie filmů, které věrně reflektují dobovou společnost, aniž by k tomu potřebovaly extravagantní způsoby vyjadřování a okázalé vedení pozornosti. Jednoduchá premisa funguje jednak díky přesvědčivým hercům, jednak díky režijní vyrovnanosti a absenci rádoby cool šokujících zvratů - Matt Spicer vystavuje reálný svět lidských bytostí, které si vytváří image a povahu na základě instagramové komunity, a nechává diváka, aby si vše sám interpretoval. To úplně konečné vyznění sice labilní hrdinku podporuje, ale zároveň naznačuje nemožnost jejího mentálního osvobození, což se snaží deklamovat celý film. A že v něm ještě vystupuje krásná Elizabeth a vtipný O'Shea Jackson s úchylkou na Batmana, to je jen vítané zpestření. Jít to více do hloubky v posledním aktu, neměl bych tomu takřka co vytknout. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ani satira, ani komédia, ani thriller. Bezpohlavný indie miš maš s lacnými posolstvami o svete posadnutom sociálnymi médiami. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na moje počudovanie dostal som viac ako som čakal. Téma možno nie je pre každého lákavá, no zato je tu krásne vystihnutý zhubný vplyv sociálnych médií na dnešnú mládež. Bez telefónu a Instagramu ani na krok :). A nečudujem sa, že niekto môže z toho aj zblbnúť, tak ako aj hlavná hrdinka, chudinka. Nečakane som sa i celkom dobre pobavil, lebo humoru, aj keď sa to tak na prvý pohľad nemusí zdať, je tu viac než dosť, vrátane samotného záveru filmu. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

I napriek tomu, že vo vzduchu sa vznáša ťažké psycho, je to film plný výborných vtipných kecov a uvoľnenej atmosféry. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ani ryba, ani rak. To vážne som nebrala vážne, no a bez Dana a Nickyho by tam nebolo veru nič komické. Koniec celkom odvážny, krásna ukážka toho, ako si zvýšiť počet followers. Facebook je mŕtvy, nech žije Instagram! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Plaza je hot af, příběh celkem uchazející jako drama a komedie teda vůbec, bavil mě i Jackson, ale nakonec z toho nic moc nevylezlo a to to mělo fakt dobrej náběh na zajímavý drama o stalkování. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Moderní satirický stalkerský film o závislosti na sociálním kontaktu. Elizabeth Olsen má komediální i dramatický talent Divák neví jestli je postava Taylor žalostná, zoufala, hororová, ryzí nebo zábavná. Za ten silný závěr jsem možná měl dát hvězdy čtyři. Co by za to lidé na Facebooku dali, kdyby se o ně někdo takto zajímal. Facebook funguje jako zdroj podpory – napíšu je mi špatně, někdo napíše co ti je a máte pocit, že se o vás někdo zajímá. Nebo jste se ve škole s někým nestýkali, ale pak mu napíšete a sežene vám práci. Sociální média také umožňují umožnuje komunikaci i s člověkem, se kterým bych se nebavil, jiný se zase baví jen s blízkými. Prostí lidé se cítí reprezentování manikérkou, která byla zvolena královnou krásy, synem drobného obchodníka, který vyhrál Tour de rance...participuje prostřednictvím zástupce na gigantickém triumfu, jehož by zdánlivě mohl být hrdinou. Většina lidí nemá nic kromě této iluze, aby se rozptýlili a odreagovali ve své bezbarvé, monotónní a únavné existenci. Mezi sezónními božstvy a davem jejich obdivovatelů existuje ustavičná osmóza. Obdivovatelé jsou průběžně informováni o zálibách, rozmarech a sebevýznamnějších podrobnostech života svých hvězd. Imitují je, napodobují jejich účesy, osvojí si jejich způsoby chování. Žijí skrze ně. (Caillois, R. Hry a lidé, s. 134) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoduchý príbeh so slabými hereckými výkonmi o tom, ako sú mladí ľudia posadnutí sociálnymi sieťami, nie len tá psychopatka v hlavnej úlohe. Všetci sa tam tvária, akoby mali super životy, narcisticky sa fotia a čakajú na lajky a obdivné emotikony. Aspoň za túto myšlienku dve hviezdy. ()

Tatannka 

všechny recenze uživatele

Ingrid Goes West je komedie o demenci, kterou způsobuje moc lajků na Instagramu. Nevznikla ale proto, aby analyzovala a satirizovala postavu instagramové celebrity Taylor a mimoděk se tak stala kázáním o autenticitě každodennosti. Hlavní hrdinkou, se kterou strávíme všechen čas, je creepy Ingrid, která vůči Taylor nemá nic než obdiv a přehrává podoby trapnosti, společenské neobratnosti a neschopnosti promýšlet následky, které v různých mírách známe asi všichni. Ingrid nečeká ani léčení, ani poučení. Ani Taylor se nepoučí a její kluk Ezra se nejspíš taky nepoučí, i když ví, že jeho bullshit obrazy nikdo nekupuje, má depresi a to je dobře. Koneckonců pořád to má člověk lepší jako boyfriend nesnesitelné instacelebrity než jako obsesivní stalkerka instacelebrity. Člověk by si místy přál, aby si tenhle film dovolil ještě tvrdší humor, obzvlášť proto, že Aubrey Plaza by ho zvládla. I tak jedna z nejlepších komedií roku. ()

Womanizer 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní film, nebyl jsem si jistý jestli mě baví nebo se nudím, bylo zajímavé vidět ten obraz dnešní společnosti, kdy se všechno odvíjí jen od poštu lajků a fallovers. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Herecky je to dobré, ale nemůžu si pomoct, mně to prostě nebavilo. Aubrey svou roli zvládá skvěle, Elizabeth je krásná, ale jejich příběh mě nezajímal, asi proto, že se mi nelíbí příběh postav, na kterých je skutečně málo co mít rád a ještě je to prezentováno jako komedie. Nebýt O'Shea Jacksona Jr. ani to jako komedie nemůže být označeno. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Další z moderních blbin, kde se ukazuje, jak jsou lidé závislí na moderní technologii a sociálních sítích. Je to k zblití vědět, že tohle se někde opravdu děje. Ingrid je blbka. Není hezká, není in, není cool, není ničím zajímavá. Věčně čumí do telefonu na Instagram a jede si svůj Instalife, kterej nikoho vůbec nezajímá. Narazí na holku, do které se platonicky zamiluje, která je in, cool a další bullshity. Tak se rozhodne sbalit si svoje suckypucky, nějaký lovky a vyrazí do stejného města. Tam si vše zařídí tak, aby se svou idolkou potkala, seznámila, skamarádila a byly prostě best friends forever. Ale jak znám i z vlastní zkušenosti, tak každá lež jednou praskne, záleží jen, jak moc ji máte pojištěnou. Já nevím, moc takovým sračkoidním námětům okolo socka sítí neholduju, ale tady se to celkem dalo sledovat. Vzestup a pád obyčejného člověka jen díky jediné ujeté aplikaci (kterou taky mám, hu givs a shit), která má mnohem větší moc, než si myslíme. Samozřejmě v US, nikde jinde nežijí takoví tupci. Ehm. Je to prostě moderní hovadina, která po technické stránce neurazí, má to i nějakej ten spád (ze lži do lži), herecky překvapivý (Aubrey Plaza je katastrofální všude, ale tady jí z pusy nepadaly hovna naštěstí a Elizabeth Olsen je prostě ťuťu všude). 4* a.k.a 65% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Temná komédia s Aubrey Plaza, ktorá si berie celý film pre seba. O'Shea Jackson Jr. je tiež výborný. 6/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ta holka je naprostej lúzr. Vždycky se do někoho zakouká a pak ho pronásleduje. Skončí vždycky sama a vyřízená. Navíc na práškách. Film je dost pomalu a mizerně natočený, hrdince ani nechceme držet palce jelikož je nesympatická. Každý by ji asi nakonec odehnal pryč. Není to hezké koukání, takovéto filmy nemám rád. Depka a nic mi to nedalo. 50% ()

Reklama

Reklama