Reklama

Reklama

Ingrid míří na západ

  • USA Ingrid Goes West (více)
Trailer 3

Po propuštění z blázince se nenapravitelná stalkerka posedlá sociálními sítěmi přestěhuje do L.A., aby se skamarádila s hvězdou Instagramu. Plán se ale ošklivě zvrtne. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (42)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Příběh Ingrid, nebezpečného instagramového stalkera, je tak skutečný a aktuální, že vám o něm ani nic neřeknu. Film, který se nevidí jen tak a stojí za pozornost, ale upozorňuji, že po jeho zhlédnutí se vám minimálně na týden nebudou chtít používat sociální sítě. Rozhodně si po jeho zhlédnutí také uvědomíte, že znáte nějakou Ingrid nebo Taylor. Možná jste jednou z nich dokonce vy. Snad největší doporučení roku, skrzeto,jakmocsimyslím,žeby tohle měli všichni vidět. Po sociální stránce neskutečně depresivní drama, ale jsou tam i humorné momenty. Audrey Plaza a Elizabeth Olsen v hlavních rolích stalkerky a “famous insta girl” jsou skvělé. Výherce nejlepšího scénáře na festivalu v Sundance. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Další z moderních blbin, kde se ukazuje, jak jsou lidé závislí na moderní technologii a sociálních sítích. Je to k zblití vědět, že tohle se někde opravdu děje. Ingrid je blbka. Není hezká, není in, není cool, není ničím zajímavá. Věčně čumí do telefonu na Instagram a jede si svůj Instalife, kterej nikoho vůbec nezajímá. Narazí na holku, do které se platonicky zamiluje, která je in, cool a další bullshity. Tak se rozhodne sbalit si svoje suckypucky, nějaký lovky a vyrazí do stejného města. Tam si vše zařídí tak, aby se svou idolkou potkala, seznámila, skamarádila a byly prostě best friends forever. Ale jak znám i z vlastní zkušenosti, tak každá lež jednou praskne, záleží jen, jak moc ji máte pojištěnou. Já nevím, moc takovým sračkoidním námětům okolo socka sítí neholduju, ale tady se to celkem dalo sledovat. Vzestup a pád obyčejného člověka jen díky jediné ujeté aplikaci (kterou taky mám, hu givs a shit), která má mnohem větší moc, než si myslíme. Samozřejmě v US, nikde jinde nežijí takoví tupci. Ehm. Je to prostě moderní hovadina, která po technické stránce neurazí, má to i nějakej ten spád (ze lži do lži), herecky překvapivý (Aubrey Plaza je katastrofální všude, ale tady jí z pusy nepadaly hovna naštěstí a Elizabeth Olsen je prostě ťuťu všude). 4* a.k.a 65% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Moderní satirický stalkerský film o závislosti na sociálním kontaktu. Elizabeth Olsen má komediální i dramatický talent Divák neví jestli je postava Taylor žalostná, zoufala, hororová, ryzí nebo zábavná. Za ten silný závěr jsem možná měl dát hvězdy čtyři. Co by za to lidé na Facebooku dali, kdyby se o ně někdo takto zajímal. Facebook funguje jako zdroj podpory – napíšu je mi špatně, někdo napíše co ti je a máte pocit, že se o vás někdo zajímá. Nebo jste se ve škole s někým nestýkali, ale pak mu napíšete a sežene vám práci. Sociální média také umožňují umožnuje komunikaci i s člověkem, se kterým bych se nebavil, jiný se zase baví jen s blízkými. Prostí lidé se cítí reprezentování manikérkou, která byla zvolena královnou krásy, synem drobného obchodníka, který vyhrál Tour de rance...participuje prostřednictvím zástupce na gigantickém triumfu, jehož by zdánlivě mohl být hrdinou. Většina lidí nemá nic kromě této iluze, aby se rozptýlili a odreagovali ve své bezbarvé, monotónní a únavné existenci. Mezi sezónními božstvy a davem jejich obdivovatelů existuje ustavičná osmóza. Obdivovatelé jsou průběžně informováni o zálibách, rozmarech a sebevýznamnějších podrobnostech života svých hvězd. Imitují je, napodobují jejich účesy, osvojí si jejich způsoby chování. Žijí skrze ně. (Caillois, R. Hry a lidé, s. 134) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na moje počudovanie dostal som viac ako som čakal. Téma možno nie je pre každého lákavá, no zato je tu krásne vystihnutý zhubný vplyv sociálnych médií na dnešnú mládež. Bez telefónu a Instagramu ani na krok :). A nečudujem sa, že niekto môže z toho aj zblbnúť, tak ako aj hlavná hrdinka, chudinka. Nečakane som sa i celkom dobre pobavil, lebo humoru, aj keď sa to tak na prvý pohľad nemusí zdať, je tu viac než dosť, vrátane samotného záveru filmu. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

#měljsemjíplnýzuby Nejhorší na tomhle filmuje, že to klidně může být pravda a nejenom to ale ono se to i děje. Fakt jsem doufal, že to nějak odnese a a oni ji ještě podpoří. Snímek zajímavý a i známé herecké obsazení. A dotýká se tématu, který je dnešní a někdo je opravdu schopný zajít daleko. Dobře natočené a psychologický vývoj postavy je tu natočený tak dobře, že jsem měl chuť jí sestřelit čím dál tím více. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V záverečných titulkoch je venované špeciálne poďakovanie Billovi Murrayovi. Je to kvôli modrému svetru, ktorý Bill venoval Aubrey Plaza pri natáčaní filmu Prozření Charlieho Swana III (2012), keď Aubrey ochorela. Tento istý sveter má na sebe Ingrid (Aubrey Plaza) v scénach v banke a v reštaurácii. (Astonko)

Reklama

Reklama