Reklama

Reklama

Patti Cake$: Cesta za slávou

  • Česko Patti Cake$ (více)
Trailer 1

Ve snímku Patti Cake$ se představuje australská rodačka Danielle Macdonaldová ve své průlomové roli začínající raperky Patricie Dombrowské alias Killy P. alias Patti Cake$. Patti, která se ve svém nudném rodném městečku v Jersey, kde se jí život rozpadá pod rukama, bláhově žene za slávou, zkusí prorazit na hiphopové scéně s originální a působivou hudbou. Patti, povzbuzována svou babičkou (Cathy Moriartyová) a jedinými přáteli Jherim (Siddharth Dhananjay) a Basterdem (Mamoudou Athie), také musí nést na svých bedrech matčin (Bridget Everettová) žal a neštěstí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (22)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně bizardní sestava, černoch co mu vypadne na hřbitově oko s nějakým tím bordelem na ksichtě, nevýraznej ind co prodává v lékárně, ale vždycky když je potřeba se objeví po boku hlavní hrdinky, rapuje a pak zase zmizí. Máma zkrachovalá existence a hlavní hrdinka co se ve filmu ani jednou nenají i když vypadá jako kdyby sežrala celou krávu. Nebylo to příliš výrazný a v ničem přínosný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Líbily se mi scény, kde Patti Cake$ se svými kumpány vytvářela muziku. Působilo to fakt dobře. Ona, Negr Antikrist (kterému se nemá říkat negr, ale Antikrist může) a bláznivej Ind, kterej do toho tvrdýho rapu přidával kus Bollywoodu, tu ze začátku působili jak největší amatéři toho nejtěžšího ražení. Postupem času se z nich ale stali docela profíci, což bylo na filmu taky dost hezký. Horší je to ale s tím, že nemám pochopení pro podobnou muziku. Nepůsobilo to ani jako kdyby s tím chtěli oslňovat několikanásobné vrahy na Rádiu Doživotní věznice, ani aby je zahrála klasická popová rádia. Byla to taková jednohubka, která má v rámci skládání muziky pár dobrých myšlenek. Člověk, který ví, oč běží, alespoň tu myšlenku ve filmu může ocenit. Jinak pokud muziku nemá rád, stejně to odsoudí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ucházející a předvídatelné sociální drama s megabachyní v hlavní roli. V té jejich hudbě mě dost vadil její kamarád, přiteplenej Ind. Nejzajímavější postava byl divnej černoch. A zkrachovalá tlustá matka mi taky utkvěla. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hiphopový příběh. Po čase jsem cítil napětí to vzdát a říct "už dost", ale herectví Danielle Macdonald's mi to nedovolilo. Je radost ji sledovat. Není to pravá komedie. Je zde příliš smutku a zoufalství. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, tenhle snímek se srovnání s "8 mílí" asi těžko vyhne, ale sakra, na to, jak to vypadá místy skoro až amatérsky, nebo minimálně hodně nezávisle, se mi to sakra líbilo. Hudba se zde docela dobře vyvíjí a to finále má svoje grády. Ani jedna z postav mi nevadila, naopak bylo celkem jednoduché se s nimi sžít. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vypapaný Eminem v sukni ide z dola nahor. Ale je to podané tak kostrbato, s päť korunovými rýmami shitnou výpravou, že strach. Posledná štvrtina a to správne finále tento film udržalo nad hladinou. A teraz si rýchlo kuknúť 8 míľu aby si videl, ako má film o bielych raperoch z predmestia vyzerať. 2 z 5 ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si myslel že to bude riadna kravina....ale dákym zázrakom sa stalo, že ma to nesmierne bavilo....a ten soundtrack....paráda. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Tohle vypadalo jako by to natočil fanoušek repu, ale který nemá zkušenosti s filme ani vybavení na natáčení. A herce si dal z řad svých kamarádů co neumí hrát a pak to náhodou někdo odvisílal. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o mladej slečne s problematickým sociálnym (ale aj osobným životným) pozadím, snívajúca o tom, že raz sa stane slávnou a úspešnou rapperkou. Aj keď rap nie je môj žáner, tak som tomu dal šancu. Samotný film a jej príbeh neobsahuje také motívy, čo by sme neznali a nevideli v tomto žánru. V prvej polovici filmu kvôli jeho plochosti som uvažoval spíš o podpriemernom hodnoteniu, ale druhá polovica (hlavne zaujímavá fúzia rocku a rapu) s vydareným záverečným vystúpením kapely dokázali túto „hrozbu“ odvrátiť (aspoň po prvom videní). Celkom šikovne zvládnutý záver. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Vážnější Klub sráčů, feministická 8. Míle, rapový Let´s Dance, Melissa McCarthy před dvaceti lety? No, nevím! Rádoby ulice, šmrnclá Bollywoodem a kšiltovkou z tržnice…. ale holky říkali, že hip hop je jinde :D ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Patti Cakes je v mnoha smerech duchovni segra 8 Mile. Usmudlany zivot a rap jako vychodisko z nej, jen misto vyhubleho bileho typka z Detroitu sledujeme tlustou bilou holku z Jersey. Trochu je mi lito, ze misto toho, aby se tvurci rozhodli, jestli natoci indie drama, nebo klasickou zero to hero story, radsi slepili oboje dohromady, ale pokud vam nevadi pomalejsi film, ve kterem jde o rap a lasku k hudbe vsemu navzdory, dejte tehle telnate srdcarce sanci. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Ze ZOO vzala dráhu mladá, ošklivá, neúspěšná, nepříjemná, repující hrošice společně se svojí matkou samoživitelkou, stejnou hrošicí, lející do sebe kořalku v místní vidlácké putice a notující pro místní opilce. Úspěšně se jí v kůlně podaří spustit se s barevnějším pidlookým huličem, odbarvit si makovici, zarepovat si v soutěži, dojmout střízlivou mamku. Naštěstí hned potom Ende. Hvězda pro inteligentní cz produkci, která i přes nadabování, zachovala anglinu při rapování. ()

albiebennett 

všechny recenze uživatele

Film o undergroundové mladé raperce s nadváhou, které by prospělo, kdyby denně běhala 8 mil. Co se týká textů, celkem obstojné, ovšem prorazit s tak vostrou krů jako jen indický lékárník v hadrech Dana Nekonečného, "negr s zákalem v oku", který hraje deathmetal v doprovodu svého autismu a posledním článkem je zremixovaná babka po mrtvici.  Film se prezentuje jako drama, ale jediná drama filmu je skvadra, kterou jsem teď popsal, zbytek je spíše něco mezi hořkou komedii a hiphopovým muzikálem z nedodělané střední. ()

Jan00 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem rapu, ba naopak. Ale rap v podání, které jsem shlédl ve filmu Patti Cake$ se mi moc líbil, proto 5 hvězd. ()

pornohavo 

všechny recenze uživatele

Film je to celkovo slabší ale páčil sa mi námet a muzika, tiež záverečné vystúpenie bolo výborné. Dá sa to skúknuť keď nemáte v nedeľu čo robiť a v TV idú samé sračky :) za hudbu pridávam hviezdu naviac ()

Reklama

Reklama