Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Recenze (296)

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Tyhle konverzační rom-com filmy jsou mé velmi oblíbené a nebojím se přiznat, že mám pro ně slabost. Big Sick je krásný příklad nenásilného filmu o štěstí v neštěstí. Příběh muslima, který nechce ztratit svou rodinu, uctívající pravidla svého vyznání, ale přitom nechce ztratit dívku svých snů. Film velmi opatrně nakousává "problematiku" dnešní doby a dělá to s příjemným nadhledem. Prozatím rozhodně nejlepší film tohoto roku 100%. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Trochu netradičnejšia romantická komédia, ale to asi súvisí s tým, že išlo o skutočné zážitky hlavného predstaviteľa, teda o jeho životný príbeh. Našťastie to skončilo dobre. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Originální, milý, vtipný, dramatický, dojemný, veselý i smutný. Rodilý Pákistánec Kumail, žije v Chigagu a kromě toho, že jezdí s Uberem, se živí jako stand-up komik. Po jednom svém vystoupení, se dá do řeči s mladou divačkou, která mu tak trochu narušila show. Jak to tak většinou bývá, skončí až u něj v bytě, kde se samozřejmě spolu vyspí. Domluví se, že se již nikdy neuvidí, jenže zanedlouho se vidí znovu a poté znovu a znovu, až spolu v podstatě začnou chodit. Po odhalení všech svých skrytých pravd se však jednoduše rozejdou. Když má ale Emily zdravotní komplikace a musí do nemocnice, opět se setkávají. Ze začátku mi to přišlo až příliš prosté a jasné, po tom, co se však Emily dostává do nemocnice, získává film mnohem větší drajv, než měl doposud a to z několika důvodů. Není to pouze tím, jak se mění ráz celého filmu, kdy se z lehce vtipné romantické komedie stane dramatičtější snímek, ale také zapojením některých dalších postav, které byly dosud přehlíženy a nebo se ve filmu vůbec nevyskytovali. Jsou to jak svérázní rodiče Emily, drsná a přímá Beth a její poklidný a nekonfliktní manžel Terry, tak i Kumailova rodina, která neustále trvá na pákistánských tradicích. Rodina, ho tedy ustavičně obtěžuje, aby si našel ženu, která bude pocházet ze stejné země jako on, ačkoli neví, že jejich syn, nemá o to vůbec zájem, a navíc, že se zajímá o bělošskou dívku. Celkově druhá polovina snímku je ještě lepší než ta první, ačkoli se může jevit poněkud ohraně či klišovitě. A i proto si film zaslouží plné hodnocení. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo. Absolutně nulová chemie mezi ústřední dvojicí, podivný humor, trochu mimózní scénář a přílišná délka. Věci od Aerofilms mám ráda, ale tady to prostě nejde. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Jo, bavilo mě to a přesto že pro filmy tohoto typu jsou 2 hodiny příliš, tak tady mi  to nevadilo.. Sedlo mi i obsazení. Na sobotní večer ideální záležitost.. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Převážně konverzačka s brilantně napsanými dialogy. Navíc jsem se dozvěděl, že Pákistán má nejpropracovanější zavlažovací systémy! ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Joooo, tak to bylo hezký. Kumail dokázal vyvolať emóciu, lásku, pochopenie, rasovú otázku a empatiu už v prvých pár minútach. 4* ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je tento film příjemným překvapením, protože když jsem viděl poprvé plakát k tomuto filmu, tak jsem čekal nějakou béčkovou prvoplánovou komedii. Nemohl jsem se mýlit víc. Tento film vypráví skutečný příběh o skutečných lidech a já jsem rád, že byl zpracován právě tímto způsobem. Ta nominace na Oscara byla zasloužená! ()

elimS 

všechny recenze uživatele

60% - komentář 20ti slovy: Takový pohodový, s lehkosti humoru odvyprávěný, životní příběh o lásce a rodinných vztazích. Kumail sympatický, Zoe škaredá a zbytek obsazení sladěný. Příjemná oddychovka. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Typická romantická komedie z netypického prostředí, se skvělou ústřední dvojicí, skvělou Holly Hunter, pár trapnými momenty, a pár skvělými vtipnými situacemi. Nic víc, nic míň. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, kdy naposledy jsem se v kině tak dobře bavil.. Nevzpomínám si. Přemýšlím kdy naposledy jsem se smál, kdy jsem viděl něco tak dobrýho. Zkrátka komediální složka úplně někde jinde. Napětí ano, vážnost 100%. Přesah? Díky všemu výše uvedenému taky. 5* po zásluze a kdo to neviděl, má velký mínus :) co na tom že se mi pak zdálo že se mi narodilo dítě indický.. PS Zoe mohla být asi hezčí, ale víš jak, to je život. Nic a nikdo není 100% ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Skvělá a zpracováním neotřelá komedie s hvězdou v hlavní roli. Kumail zahrál na výbornou, měl by vyhrát cenu za sympaťáka roku. Naopak na hlavní hrdince jsem nenašla nic zajímavého, ale co...stejně skoro celý film "spala". Za to její a vlastně i Kumailovi rodiče, to byla jiná. Skvělé hlášky, hlody a dialogy, pecková komedio/drama/romanťárna :). ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Podle klasického receptu uplácaná romantická komedie, kde se dají dva (nepochopitelně) dohromady, on to podělá, ale dostane šanci to napravit. Inspirováno skutečnými událostmi. Až na výjimky spíš úsměvné než vtipné a delší než by muselo. Z řady podobných Big Sick vystupuje pouze osvěžujícím rýpáním do ne/muslimů a zobrazováním klišé tak, že to naplno nemlátí do očí. ()

Dashiella 

všechny recenze uživatele

Ach tie skutočné príbehy... Hocijako pekná storka sa nikdy nemôže v celej svojej dĺžke preniesť na plátno/stejdž, to vedia už škôlkari, keď chcú na Vianočnej besiedke robiť scénku "Čo som robil v lete". Minutáž otrasná, pokojne by som prijala, keby skočili do príbehu v mieste, kde ona upadne do kómy, lebo ak ma tam niečo zaujímalo, tak vzťah Kumaila voči rodičom, svojim aj jej, na tom to mohlo celé stáť, keby tam nemuseli byť romantické sračky a kukuče a štyri závery. Druhá, tretia a štvrtá pätina majú po hviedzičke. A Zoe Kazan nech už tiež to svoje wannabe herectvo hodí do žita. ()

Reklama

Reklama